Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vaclavnovy

12. 1. 2009 10:40
Nemůžete srovnávat nesrovnatelné.

Černoši v Americe zakládali své organizace, podniky, nemocnice, školy… Zakládali své osady, divadla, hudební skupiny. Pro ně byla vzdělanost jedna z priorit, proto měli vysoké školy i za platnosti rasově diskriminačních zákonů, hodně černých studentů. Snažili se žít, to znamená, dodržovat zákony bílých Američanů. Mezi sebou se učily, jak se mají chovat. Jeden z nejznámějších černých vůdců - Martin Luther King, sám dodržoval zákony a nabádal k tomu ostatní. Kdyby se ale černoši měli chovat jak cikáni, tak je v Americe segregace do dnes. Tak že jestli jsou v Americe černí brány jako bílí, není to (jen) díky státu, ale HLAVNĚ díky jejich chování.

0 0
možnosti
Č

čhavo

12. 1. 2009 10:22
uhodil jte karfin

na hlavičku milý pane redaktore Su Rom a zažíváme zde v bývalých Sudetech na severu Čech peklo na zemi. Milionkrát se mi stalo, že přede mnou prodavačka poděkovala bílýmu za nákup, mě nikoliv. Jak se můžeme zde, v této zemi cítit my, kteří jsou normální, byť jsou opálenější ?Co vy rozumbradové, kteří do omýlání tvrdíte, že nejsme lidmi , jen parazité ? Co ?Kydáte si pod sebe, pamatujte na moje slova : I Rom má právo žít jako vy, i my\ jsme lidmi. Co s těmi, kteří tak nežijí a nechtějí ? Je to jejich věc, přestaňte zevšeobecňovat!. Máte v sobě velké předsudky, snažte se je změnit. Je mi vás líto, žít s takovou nenávistí, brrrrrrrrrrr.Bůh s vámi.I s !námi.

0 0
možnosti
AT

Antek

11. 1. 2009 6:12
Cudáčci Romové

http://kolarik.blog.idnes.cz/c/64894/Pozor-Mimozemstane-jsou-tu-jasny-dukaz.html

Zasílám odkaz na článek,se kterým plně souhlasím.

0 0
možnosti
J

jaruca

11. 1. 2009 3:05
Souhlas

vystihujícíV

0 0
možnosti
LS

luki

11. 1. 2009 1:29
Až na tu hrubku ;) (stane se) dobrý článek

Souhlasím naprosto. Ale můžeme zajít ještě dál - nulová tolerance bez ohledu na národnost...... sociální status a prestiž a peněženku - tam už je to horší. Potřeba jsou zákony, které chybí (díky populismu všech našich stran, které měří dvojím metrem, ale jaksi vždy jen za svojí partu), a ačkoliv nejsem fanouškem ODS, změny v trestním zákoníku jsou dobrým krokem (tedy až na tu trestní odpovědnost) - snad to projde, ale potřeba je víc, mnohem víc.

0 0
možnosti
PK

kraken

11. 1. 2009 1:06
multikulturalismus

Myslim, ze ale podobny problem je v cele evrope a mozna i americe - a to, ze je nejaka pochybna idela multikulturalismu, co snad tvrdi, ze kdyz se nekdo nekam prestehuje, ma prava si zavadet i vlastni zvyky. Proboha proc? Kdyz se nekdo nekam prestehuje, ma byt rad, ze je mu tam umozneno bydlet a ma dodrzovat mistni normy a zvyky a nema si co narokovat. Pokud se mu to nelibi-nikdo ho nenutil se tam stehovat. To jako kdybych sel k nekomu na navstevu a preoral bych mu byt, protoze me se to proste libi takhle. A on, pokud by se ozval by byl osocovan buhvijakymi prizvisky a ja bych na nej zavolal policii... A ve state, ve velkem- proc je to jinak?

0 0
možnosti
PK

kraken

11. 1. 2009 0:58
rasismus?

Ja tvrdim, ze v Cechach rasismus nebyl. Pokud ted je, tak jednak nejvetsi je na strane romu vuci "gadzum" (viz. treba ty reportaze z Janova), druhak je rasismus na strane uradu, ktere meri kazdemu jinym metrem a az nakonec, spise jako sebeobrana, je "rasismus" vetsinove populace vuci mensinam.

.

Takze ano, douhlasim s jednou veci - v prvni rade se musi nutne zaridit (vi nekdo jak? :-) ), aby se merilo vsem stejnym metrem. Pak bude i jasne porovnani cinu, precinu, ale i potreb... a vsichni budou mit stejne moznosti. Ale to je utopie a to nejen kvuli nasim pruznym politikum, ale i mezinarodnimu tlaku od "komisaru", co tu nikdy nezili, ale jasne to vedi - je tu rasismus a basta.

0 0
možnosti
K

krosita

10. 1. 2009 20:02
jsme rasisti?

Všem je to v Čechách jasný, pouze ti, co o tom rozhodují nic nevidí, nebo nechtějí vidět. Jedna věc je to, že Cikáni o asimilaci nestojí, ale ctějí po nás minimálně toleranci jejich způsobu žívota a neomezenou finanční pomoc. Druhá věc je ale to, že jsme jako Češi neustále celým světem kritizováni za diskriminaci a rasizmus, v mnoha zemích se s nimi nepářou a jasně jim stanoví mantinely a jejich překročení okamžitě a tvrdě trestají. My jen držíme huby a platíme. Přesto jsme rasisti.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

9. 1. 2009 12:21
***

chtěl bych být medvídkem

0 0
možnosti
RF

Lovila veverky v korunách stromů

9. 1. 2009 12:19
rom ne rom

Jsem pro to, aby stát nekompromisně začal zasahovat proti těm, které nedodržují základní pravidla lidského chování a zákony země.R^   s tím naprosto souhlasím

0 0
možnosti