Vzpoura pražské kavárny: katana, imigranti a Zeman

V české společnosti vře příliš mnoho nenávisti, nad kterou je potřeba se povznést. Tento videoklip má za cíl poukázat na absurditu současné politické situace a také na sebedestruktivní smýšlení určité části našich spoluobčanů.

Jedná se vlastně o počin, který stojí na stejném základu jako například tvorba skupiny Ortel. Hlavní protagonista má ke skutečnému hudebnímu nadání na míle daleko, ale i přesto zhudebňuje své určité společenské názory a postoje. Nejedná se ovšem o čiré buranství převlečené za vlastenectví, nýbrž o odlehčenou politickou satiru, jejímž hlavním posláním je pobavit širokou veřejnost.

Zde je již zmínený videoklip:

Pokusil jsem se zachytit každodenní nesnesitelnou absurditu bytí liberálně smýšlejícího městského voliče. Upřesním.

Ještě včera jsme si dělali srandu z entomologů s křečovitě vyšpulenými ústy, kteří chtěli mlít Muslimy do masokostní moučky, a najednou má Tomio Okamura a jeho zabrušující parta deset procent ve volbách. Tento absurdní mužík, který kdysi provozoval "cestovní kancelář pro plyšáky" najednou vede čtvrtou nejsilnější stranu ve sněmovně. Svými manipulativními lži také nevyhnutelně vnáší do společnosti obavy, které vedou ke skutečným debatám o tom, zda bychom z té Evropské unie vlastně neměli vystoupit. Pokud má Tomio Okamura sebevražedné tendence, je to samozřejmě pouze jeho věc. Neměl by je ovšem přenášet na český stát a českou společnost.

Zcela nedávno jsme se smáli pošahaným výrokům Marty Semelové z KSČM o procesu s Miladou Horákovou. Teď najednou komunisté ovlivňují vládu a stanoví si podmínky v rámci naší zahraniční politiky a našich závazků vůči NATO. Pane Babiši? Fakt?

Vláda Andreje Babiše zase žije v konstantním schizofrenním stavu, kdy je zároveň proevropská i antievropská. Kdy chce mlátičku Ondráčka jako předsedu výboru pro kontrolu GIBS, a zároveň nechce mlátičku Ondráčka jako předsedu výboru pro kontrolu GIBS. Kdy novičok se podle Babišovy vlády u nás nevyráběl, ale prezident Zeman zároveň nelže, když tvrdí, že se u nás vyráběl. A jednat o tom taky nechtějí. Tak teda co? 

Je to jako by to bylo včera, co Jaromír Soukup koktal nesmysly na své téměř krachující televizi a Miloš Zeman říkal pasy během živého rádiového vysílání. Teď k Soukupovi na Barrandov chodí stále více hostů, na jeho pořady se dívá stále více lidí, a Miloš Zeman je opět prezident.

No a já jsem z toho všeho zpovykaný. Zpovykaný Pražák.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andre Martirosyan | pátek 1.6.2018 18:26 | karma článku: 36,56 | přečteno: 5641x