Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, vcelku s vaším rozhořčením souhlasím a váš apel na oslovené chápu. Jen doufám, že jste sám šel příkladem a založil nějaký fond, na který jste již jako první přispěl. Jinak bych vás musel zařadit do sorty těch, kteří stále vyzývají ostatní, aby na něco přispívali, ale jedním dechem dodávají, že oni přispět nemohou, protože sami mají málo.

0 0
možnosti
MV

O to nemusíte mít strach. Naštěstí se vám zpovídat nemusím a to kam mě řadíte je mi asi jedno. Přispívám pravidelně a na různé účely. Co vy?

0 0
možnosti
MV

Děkuji všem za diskuzi. Nechci řešit nic jiného, než je pomoc kamarádovi. Pokud umíte pomoci, nebo znáte někoho, kdo by mohl a chtěl, přepošlete mu můj článek.

Až vyřešíme současný problém, pak můžeme řešit systém a tlačit na poslance, aby se začali starat taky o nás, normální lidi.

1 0
možnosti
JN

J79a55n 54N69o46v24á49k

23. 12. 2013 14:47

1000x lepší investice by byla dát lidem jasně vědět že do sebe po většinu času hážou pěkné svinstva (tzv. běžná strava) a mají špatnou životosprávu (= 90% příčin všech rakovin apod.) a dát jim možnost si to uvědomit a včas to napravit než pak do nich prát nějaké záření, chemoterapii atd, čímž se jen dorazí k úspěšnému konci. Ale to nikdo neudělá protože tohle je ten největší byznys ..

1 1
možnosti
VH

Pane, daleko horší je stres a noční směny. Absolutní překopání biorytmu v těle. K smíchu jsou tvrzení doktorů o dodržování zdravé životosprávy, když máte na krku noční směny. Nikdo neřeší, že za marodění nedostanete tři dny nic a bohužel musíte zatnout zuby dělat do nějakých 64 let.

2 2
možnosti
Foto

Jen drobnou připomínku. Nejsou to ONI kdo mají moc, jsme to MY. Že s ní neumíme naložit je věc jiná.

7 1
možnosti
MT

A JAK bychom s tim jako mohli nalozit ? Demonstrovat ? A nechat si nadavat do "rude luzy, krvavych bolseviku" ze strany verejnosti, pripadne medií do "extremistu a radikalu" apod. jak se to deje pri kazdem vyjadreni nespokojenosti ?

1 1
možnosti
VH

Je to bohužel smutné, ale vašemu známému přeji ať mu to dobře dopadne. Pojišťovny neustále říkají, že nemají peníze, ale jen v našem městě obě ZP během pěti let kompletně zrekonstruovaly svoje sídla. Neexistuje žádná zpětná kontrola provedených lékařských zákroků, která by měla být povinná ve formě ročních výpisů zasílaných klientům pojišťoven. Můžu si ji sice vyžádat, ale lékaři žehrají na to, že to lidé nedělají. I to se mi stalo, že mému otci opravovali zubní kazy a odstraňovali zubní kámen ačkoli už 15 let neměl zuby.

4 0
možnosti
MT

Jeden blogger si nechal vypis udelat, a tvrdil ze se v tom absolutne nemohl vyznat, bylo to mnozstvi cisel a nepodstatnych informaci.

1 0
možnosti
Foto

Ta kauze PC Praha zavání od samého prvopočátku tunelem, česky podvodem a ten, kdo to za VZP podepsal, byl v jednoznačném střetu zájmů a soud by měl vyslovit neplatnost této smlouvy od samého počátku.

2 0
možnosti
HB

Vážený pane, bohužel se pohybujete v nereálných částkách. léčba jednoho pacienta v PC nestojí půl milionu. Právě proto VZP posílá pacienty, kteří to potřebují, do podobného centra v Mnichově, kde léčba i s dopravou a ubytováním vyjde na cca 60% toho, co si chce účtovat PC v Praze. To je totiž ten zásadní problém. Nelze v našich podmínkách vydávat téměř dvojnásobek za něco, co je jinde tak výrazně levnější. A ta zmínka o 2.500 měsíčně, to už je čistý populismus. Ano, naprosto chápu, že ve chvíli, kdy se podobná věc někoho týká osobně, je jeho pohled na věc radikálně odlišný, nicméně je potřeba se na to podívat ze všech úhlů. Pokud tvrdíte, že váš známý tuto léčbu nutně potřebuje, je pak nejlepší volbou jednak tuto léčbu nechat oficiálně navrhnout ošetřujícím odborným lékařem či pracovištěm a následně požádat o povolení této léčby revizního lékaře na příslušné pobočce.

1 2
možnosti
MV

Já souhlasím, ale tady nejde o PC Praha. Tady jde o to, že VZP to neumí zajistit. Může si to zaplatit sám, ale pojišťovna to neudělá. Ať ho pošlou třeba na severní pól, ale ať to zaplatí. Je to problém mrhání peněz na blbiny a nepotřebnosti. Pak nejsou prostředky na záchrany životů.

A to, že se mohou poslanci podílet na nápravě něčeho, co sněmovna zvoral není populismus, ale lidský přístup.

1 0
možnosti
OT

Pane bože, slyšíte co chcete nebo jste neslyšící. Vždyť už se mnohokrát řeklo, jak to je s tím protonovým centrem. Léčí draze a nemá tolik zkušeností. Ale myslím, že nosím dříví do lesa, vy stejně slyšíte jen to co chcete!!!

1 6
možnosti
MV

Fajn.

Tak až se to stane, nedej bože Vám, a budete tuhle léčbu potřebovat, doufám, že si tyhle Vaše slova budete opakovat stále dokola. Kdoví, třeba Vás to uzdraví.

Tady nejde přeci o PC Praha, ale o léčbu těžce nemocných.

Proč musí poníženě žebrat a prosit lidi o pomoc?! Proč se na takovéto případy skoro denně skládáme? Neměl by se o toto postarat stát? O své občany?

Ale proč Vám to vlastně píšu. Vy máte jasno a zatím to nepotřebujete. Máte štěstí. Zatím.

7 1
možnosti
AF

A18l36e89n83a 88F69i42r14s63t

23. 12. 2013 10:17

Smlouva VZP s Protonovým centrem (PC) byla uzavřena za maximálně podezřelých okolností a nevýhodných podmínek nuceným správcem Pečenkou, který následně k protonovému centru přešel do manažerské pozice.

Od té doby se VZP snaží s PC uzavřít novou smlouvu, čemuž se PC zuby nechty brání. Jediná pojištovna v Česku, která s PC smlouvu má, je VoZP, která ale její text brání jako státní tajemství. Dokonce tak, že její text není znám ani jejím dozorčím orgánům!!!!!

 

Pokud vím, jsou pacienti, u kterých je léčba protonem skutečně doporučena, léčeni v protonovém centru Mnichov.

 

Protonové Centrum není ničím jiným, než dalším tunelem, na kterém se mají hlavně namastit jeho zakladatelé pánové Francírek a Ron, schovaní za bílými koňmi současných provozovatelů.

12 0
možnosti
JS

to sice ano, ale nicméně přístup  všech pojišťoven k problému protonové terapie je jasný. Je to příliš drahé (vzhledem k čemu???), je potřeba indikaci a realizaci léčky zkomplikovat tak, aby ji fakticky absolvovalo co nejméně lidí...  ten problém není tunel PT Pha, je daleko obecnější. Mimochodem, Mnichov léčí levněji a není žádný problém se tam dostat.. až na otázku, kdo to zaplatí.

2 0
možnosti
JS

Ptáte se dobře, ale odpově´d nedostanete. Protože by zněla tragicky. Např.

Protože jsme líní cokoliv problematického udělat a pohodlnější je nechat to, jak to je a oblbovat občany, když na to skočí. (Že je tady dostupná zdravotní špičková péče všem potřebným).

Taky je dobrý, když se z těch 300 mld vymeje, pár kaček pro kamarády. (TI odhaduje 20%), nebo pro nás, kdo by si vypustil zdroj příjmů, ne, když nás ti voliči nechají.

Nebo to víte, je to složitý.... peněz není .. (ale 45 mld ročně dáme do tunelu fotovoltaika kamarádům, tam je to potřeba víc).. 

Taky bychom mohli udělat pořádek v nastavení a placení ze zdravotního pojištění, aby bylo transparentní a aby se platilo dobře hlavně život zachraňující výkony, operace, podstatný věci a ne kašílky, rýmečky, měření tlaku a podobný blbosti... ale to by občani nepochopili, tak je taháme na nudli třicetikaček a nepodstatných nadstandardů, aby se měli nad čím rozčilovat, hlavně že máme klídek na naši práci....

Myslím, že o jejich platech, odměnách a drobnostech to není. Tady chybí miliardy, které občanům seberou z daní přímo nebo nepřímo, ale nedoputují, kam mají. Změna ale může začít jen a jen u občanů- voličů- až pochopí, že je příliš tragické věřit té demagogii, nestarat se a nechat politikům volné ruce. Tam je začátek změny. Řešení i peníze jsou...

8 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1452x
jsem občan tohoto státu co si připadá jak Alenka v říši divů.

Seznam rubrik