Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J50o28s32e83f 90P54o89t12r

29. 1. 2015 11:49

"Halík nerozujmí tomu co je humor"

Český bulvární deník BLESK vychází v milionovém nákladu. Je takové úrovně, že ti lidi, co ho čtou, bych zbavil volebního práva, protože nejsou schopni reálně rozhodovat o sobě, ale přes zvolené zastupitele rozhodují i o mně.

Týdeník Charie.. byl takové úrovně, že ho v pětimilionové Paříži  kupovalo jednou týdně kolem 50 000 lidí. A pokud se seznámíte s obsahem, lze než konstatovat, že byl zaměřen ne na spolinu společnosti, ale na spodinu spodiny.

Tak obyvatelé Paříže jsou nekulturní a nerozumí humoru stejně jako pan Halík.

Ironie a humor se mají zaobírat lidskými nedostatky (a že jich všichni máme) a co je nadto je urážka. Pochopit rozdíl mezi ironií a urážkou zaleží na sociálním intelektu každého člověka.

0 1
možnosti
FP

zajimave je, ze pan halik nekritizuje mohammeda a jeho bandu, kdyz zesmesnovali ostatni nabozenstvi a kdyz rozbijeli nabozenske symboly nemuslimu..

https://www.youtube.com/watch?v=do8ZZWCShdk

https://www.youtube.com/watch?v=uAr98Ec2nhw

1 0
možnosti
LG

Potíž podle mě je v tom, že pan Halík je jako představitel církve a (jiného) náboženství s cílem té satiry tak trochu na jedné lodi...

0 0
možnosti
Foto

A ta loď je moc pěkná. Znáte jeho životopis?

0 0
možnosti
MK

Za bolševika vycházel satiricko-humoristický časopis Dikobraz. Moc se politiky nedotýkal, KSČ byla Bůh a na tu se sahat nesmělo, ale karikatury, vtipy a kritika komunální politiky nebo maloměšťáctví tam byly podána příjemnou, neurážející a vtipnou formou. Často tam přetiskovali i karikatury ze "Západu". tam samozřejmě byli zesměšňováni tamní politici. Jejich karikatury byly spíše nevkusné a s porovnáním dílek našich humoristů i neprofesionální. Tehdy jsem se domníval, že tento styl má zdůraznit "prohnilost" západní společnosti. Ve skutečnosti to byl jen slabý odvar "karikatur" ChH. Halíka absolutně nemusím, ale tady s ním souhlasím, že v tomto časopise se nejedná ani tak karikaturní kritiku, ale o to, jak vulgárním způsobem urazit snad každého. Neberu však právo, že někomu se ChH muže líbit, ale nepřeji si, aby někdo mi vnucoval, že ChH je světová 1******, když podle mého názoru je to karikaturní pornografie

3 0
možnosti
Foto

M27i67l91a34n 25K82a44s33l

29. 1. 2015 10:39

Že je Charlie Hebdo vtipné, jsem dosud nepostřehl. Je jen nenávistné a nenávist má k humoru opravdu daleko.

1 1
možnosti
OK

Potíž je v tom, že někdo považuje za humor to, co jiný za nenávist.

1 0
možnosti
OK

Ať už si o Halíkovi myslíme cokoli, toto je paskvil.

1 0
možnosti
PN

P98e55t14r 66N80ě40m37e26c

29. 1. 2015 10:24

Martine, tobě se Charlieho "humor" doopravdy líbí?

2 0
možnosti
MV

Zdravím vás Petře, slovo "líbí" bych rozhodně nepoužil, ale přijde mi v mnoha případech jako velmi výstižná zkratka. Je stejně nehorázný jako skutečnost, kterou kritizuje.

1 0
možnosti
OK

Tomáš Halík si naivně myslí, že ani v naší demokratické společnosti bychom se neměli svobodně a bez hranic urážet. Že bychom si neměli urážet navzájem to, co je nám nejdražší. Že bychom tedy měli mít v naší svobodě nějaké mravní hranice.

Zřejmě ty mravní hranice chápete jako nedostatek smyslu pro humor, kdy se například katolický kněz Halík nedokáže bavit nad karikaturou typu navzájem kopulující Boží Trojice.

2 0
možnosti
Foto

Ona ta karikatura ovšem naráží na něco jiného - na homosexuální a pedofilní skandály církve (katolické). A možná se to dotklo páně Halíkovy orientace.

0 0
možnosti