Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Já myslím, že si sami pořád něco nalháváme. Nechci hodnotit 70. léta, ale 80-tá už byla naprosto pokrytecká, kdy pro mnoho lidí byla stranická knížka pouze jakási tramvajenka, nebo karta jakéhosi VIP klubu. Vynechme morálku, ale nic jiného to nebylo, žádné horování pro nějaký komunismus či socialismus. Toto se týkalo řekněme průmyslového managementu, ředitelů závodů, apod. To byli lidé tak kolem 40-45 let. Tito lidé měli ve státě skutečnou ekonomickou moc. Ovšem nad sebou měli ještě politickou moc, různé okresní či krajské tajemníky, ÚV, různé Bilaky, apod. Totéž se v podstatě dělo v Rusku. Různí ředitelé podniků po celém SSSR měli v rukou ekonomickou moc a začali jim vadit všichni ti aparátčíci. Proč poslouchat ještě nějakého aparátčíka, když továrna kde řediteluji může být prostě moje. Bohužel, tito lidé měli v roce 89 objektivně náskok. Prostě něco věděli a měli kontakty.

0 0
možnosti
Foto

P69e25t67r 50H38a31h73n

28. 8. 2013 22:20

Jak v debatě můžete pozorovat, spolčení hlupců vysílá i sem své delegáty a jejich prostá moudra. Mrzí mne, že když už nemají vlastní myšlenku, nejsou schopni si nechat poradit od někoho, kdo by pro ně byl přínosem i když jim to neotlouká o čumák a necpe jim sociální "histoty".

Bohužel mentální kapacita zřejmě dovolí vnímat jen jednoduché, stále se opakující věty.

Děkuji za skvělý článek a pochopitelně karma.R^

1 0
možnosti
MS

Myslím,abyste nepoužíval slůvko "nás".Hlupákem se nechá manipulovat opravdu jen ještě větší hlupák.Takže studijní typ?Ha ha!:-)[>-]

0 2
možnosti
Foto

P50e90t21r 21H55a26h97n

28. 8. 2013 22:06

Pokud vám skutečně nedochází, jak slaboduchý argument jste ude zplodil, pak byste se neměl pouštět do posuzování toho, kdo by mohl být studijním typem. Váš názor a posměch je už tím odsouzen k hodnotě se záporným znaménkem.

2 0
možnosti
Foto

Vážený blogere, nedělejte si nic z výlevů přibližně 5 jedinců, kteří jakýkoliv článek, který popisuje dobu vlády jedné strany, ihned musí navštívit a obšťastnit svými výrony.

Měl jsem podobné zkušenosti, kupříkladu střelenou komunistku jako učitelku, která nás pravidelně děsila - ve věku cca 10 let - že v podstatě během několika dní k nám vtrhnou imperialisté a naši zem zničí, ale Sovětský svaz nás zase zachrání atd...

Rovněž jsem zažil Vámi popisovanou situaci, kdy těsně po revoluci, kdy se založilo Občanské fórum, přišel na první schůzku kovaný komunista s úsměvem na tváři a usedl mezi nás. Trvalo přesně 30 vteřin, než byl vyhozen, ale ten jeho drzý obličej vidím dodnes.

Máte pravdu i v kvalitě našich představitelů a to počínaje opilcem na Hradě a konče poslanci, kde opravdu není příliš mnoho inteligence patrné, avšak přehršel touhy po moci za každou cenu.

Dávám Vám karmu a přeji hezký den.

5 2
možnosti
DD

Vás bych, pane Vodvářko, jako lékaře nechtěl ani za celý svět. Ve Vás je tolik negace, zloby, nenávisti, až je s podivem, jak můžete léčit lidi. Já se, naštěstí, potkal prozatím vždy jenom s lékaři, kteří byli optimisté a usměvaví lidé, plni laskavosti a jemného humoru.

1 2
možnosti
JC

Napsal jste to hezky, ale nemohu nevyslovit aspoň tři připomínky (na víc nemám čas):

1. revoluci nezrealisovali studenti a herci, podle Vás inteligence (8-o), ale StB a pár spiklenců z ÚV KSČ.

2. Miloš Zeman nevyhrál proto, že postrašil voliče návratem Němců do Sudet (který se stejně v malém děje, ale nikomu to nevadí - zatím), ale protože se většině aktivních voličů zdálo lepší volit neurozeného inženýra, který se vyšvihl vlastní pílí, než urozeného nevzdělance, který se k majetku dostal adopcí.

3. Slavoj Žižek je komunista horší bolševiků.

4 1
možnosti
Foto

Souhlas, Slavoj Žižek je pomatený - slyšel jsem na vlastní uši jeho výrok, že Lenin byl v podstatě dobrák a že jen potřeboval více času na uskutečnění svých "myšlenek". Pokud toto prohlásí kdokoliv, netřeba jej dále poslouchat.

2 0
možnosti
MS

Vystihl jste to přesně. R^

1 0
možnosti
DD

Pane, Vy jste "těhotný" vlastními frustracemi a mindráky. Nic jiného z tohoto článku neplyne. Je mi Vás téměř líto, protože zřejmě hned tak neporodíte. Tento článek už by skoro vykazoval ty určité bolesti, ale né, nic se nenarodilo. Vy si ten outěžek s největší pravděpodobností ponesete celý život. Máte neradostné vyhlídky. Tak se s tím alespoň naučte žít.

0 1
možnosti
Foto

S dovolením se připojuji. R^

Nějak se mi nechce ztrácet čas psaním vlastního.

0 0
možnosti
Foto

Ten pedagog měl asi pravdu, že jste studijní typ. Máte určitě dobrou paměť a houževnatost - ty Vám zajistily, že jste studoval s vyznamenáním. Takoví studenti si dokážou zapamatovat celé knihy, ale jen opakují jiné lidi, na vlastní myšlenky a závěry to moc není. Možná to trauma z dětství, kdy Vám hrozila zvláštní škola, způsobilo to, že máte potřebu dokazovat ostatním, že oni jsou hlupáci a Vy jste ten chytrý ;-D

1 1
možnosti
Foto

P32e93t41r 11H36a23h18n

28. 8. 2013 22:16

A navíc má pravdu. Smutné, že?

0 0
možnosti
OF

Nejblbější jsou Poláci. To ja ko my. Zvláště Poláci na Těšínsku. Předtstavte si, že náš deník se jmenuje Głos Ludu, to jest Hlas lidu. Po přečtení vašeho článku hded píši do své domoviny a budu žádat změnu názvu deníku. Navrhuji název Polské těšínské intelektuální revue. I takový recpet na babovku nadobude tímto nový netušený intelektuální rozměr. .. a jen tak mimochodem : rodiče ustáli, ne ustály ..... nechodila

do školy ? Neměla ta soudružka učitelka tak trochu pravdu ? Myslím tím samozřejmě jen  ten pravopis. ;-D

2 0
možnosti
OF

Po přečtení článku jsem nabyl dojmu, že vy jste nejchytřejší a ostatní jsou hlupci.

Měli jsme takového profesora zeměpisu. Cestou lodí na Hel všichni zvraceli, jen on se procházel ladným krokem po palubě......každou hodinu nás zasoboval podobnou historkou o své dokonalosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2647x
Skeptik.