Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jedna poznámka k autorově příspěvku k diskusi o zdravotnictví, jež se týká oněch 30,- Kč.

V době zavedení tohoto poplatku byli lékaři proti. Většině připadalo opravdu nesmyslné vybírat poplatek jako na veřejném WC.

Ze zákona jej však vybírat musí každé zdravotnické zařízení. Při vykazování kódů pojišťovně je uveden m.j. i speciální kód pod názvem poplatek vybrán. Pojišťovna má výborný přehled o tom, kolik bylo vybráno O oněch 30,- Kč má lékař sníženu platbu za výkon, takže u lékaře je to z hlediska příjmů fifty fifty.

Poplatky jsou daňovým příjmem a musí být koncem každého roku uvedeny v účetnictví a jsou patřičně zdaněny. nejde tedy o nějaký bakšiš pro bílou mafii.

Pokud by jej nevybral, platí jej ze svého, což - jak možná autor uzná - není konstruktivní řešení.

Osoby s nízkými příjmy po předložení patřičného potvrzení nemusí oněch 30,- Kč platit.  Pokud se komukoliv poplatek nelíbí, nechť si vzpomene, jak a koho volil, neboť jistý Jiří Paroubek na kritice poplatku založil volební kampaň a drtivě vyhrál, Poslední poznámka - poplatky budou ke konci roku 2014 zrušeny /vyjma pohotovosti/.

3 1
možnosti
Foto

Pardon, to měl být plus.;-D

0 0
možnosti
LH

Kdo chce psa bít, hůl si najde.

1 0
možnosti
MR

A mám ještě jednu otázku.Proč by vám měl někdo hradit den dovolené?Copak vy si musíte brát dovolenou na doktora?Snad ještě platí,že na návštěvu lékaře máte nárok a plat máte jako byste byl celý den v práci.

4 0
možnosti
ZS

Ze života a ještě k tomu vtipné R^:-). Hlavně jste mě pobavil s tím odběrem krve. Asi před rokem jsem byl v rozmezí jednoho měsíce několikrát na odběru krve v laborce. Bez problémů. Pak jsem se ocitl u specialistky ve FN Motol a paní doktorka kázala odebrat krev přímo u ní v ordinaci. Dvě dívenky kolem mne poskakovaly s gumou v ruce, přemýšlely, jak mi krev odeberou. Zůstalo u toho přemýšlení, ani se mě nedotkly. ;-DJsem rád, že nenašly odvahu, jinak bych skončil s modřinami - stejně jako Vy.

0 0
možnosti
MR

Jen tak mimochodem,preventivní prohlídka by měla být 1x ročně a je bezplatná...........no a pokud vám je jedno zda máte nebo nemáte cukrovku,tak na další kontrolu nechoďte,ale pak nebrečte když vám něco bude.

3 1
možnosti
Foto

Dostavíte se jak poslušný otrok, tam vás změří, ocejchují a pošlou zpět na daňovou farmu budovat šťastný život pro vyvolené.

1 0
možnosti
Foto

Čas od času se vyskytnou ojedinělé výjimky ale jinak je to ještě horší, než popisujete.  Nač se zabývat pacientem, když ty peníze na té hromadě jsou.  Kdo si z ní nejvíc urve, ten se má nejlíp.  Kdo jen léčí je trouba.

0 0
možnosti
JM

Jo,to je ten svobodný trh.

0 0
možnosti
Foto

A/ za prostý odběr krve se neplatí, nejde o lékařské vyšetření, ale o výkon prováděný sestrou. Platba 30,- Kč nemá opodstatnění.

B/ medicína je obor, kde tak úplně neplatí schématické poučky. Může se stát, že odběr krve na glykemii /krevní cukr/ je na hraně, proto se provádí kontrola. Jde o menší zlo, než se na pacienta vykašlat a nechat jej chodit s rozvinutou nemocí.

C/ je výborné, že jste přišel na možnost samoléčení banálních nemocí /pokud jsou opravdu banální/ a v budoucnu nebudete s podobnými potížemi navštěvovat lékaře /což ovšem činí výrazná většina našeho národa/.

D/ prevence je levnější než léčba nemoci. Preventivní prohlídky jsou co 2 roky, při nichž je Vám změřen krevní tlak, proveden základní biologický odběr krve a moči. Na tyto prohlídky se lze většinou dohodnout s kooperujícím lékařem, který chápe, že jste zaměstnán. Pokud to nechápe, změňte svého lékaře, který chápat bude.

2 0
možnosti
MV

Ad A) Neplatí se za odběr, ale na odběr vás pošle lékař (30 Kč), poté navštívíte specialistu poprvé (30 Kč), podruhé (30 Kč), dále jdete s výsledky opět ke svému lékaři (30 Kč) atd. 

Ad B) Schematické poučky neplatí v žádném oboru, nejen v medicíně. Vzhledem k diletantsky vedenému pracovišti logicky předpokládám, že ta chyba mnohem pravděpodobněji vznikla právě tím diletanstvím.

U zbývajících bodů mi uniká, proč je zmiňujete, v mém textu s nimi nějak nepolemizuji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2648x
Skeptik.