Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

přidávám text k tématu pana Čulíka z blistů, se kterým se ztotožňuji: http://blisty.cz/art/67406.html

0 0
možnosti
VH

Za podstatné v celé záležitosti vidím především to, že Čro nepublikoval kromě Drdova textu komentář oponentní, tedy z druhého názorového spektra. Tím by jakási vyváženost byla zachována a to i s přihlédnutím k nezpochybnitelnému faktu, že Drdův text přímo urážel voliče, s jejichž volbou nesouhlasí. Úroveň a kvalita textů, nejlépe kdyby jich bylo více a to s obou stran (nejen tedy ten dosti pokleslý Drdův), by pak umožnila koncesionářům zhodnotit a posoudit rozdílné názory, ze kterých by si pak mohli vyvodit vlastní závěr. Takto jak to celé proběhlo mě osobně vede k tomu, že se stanoviskem a následným řešením a uznáním vlastní chyby ze strany Čro nelze než souhlasit.

2 0
možnosti
MV

Ano, ČRo může dosáhnout oné vyváženosti připuštěním oponentních názorů. Pokud někdo selhal, pak ČRo, když nezajistil onu vyváženost. Tedy správný postup by byl, kdyby ČRo přiznala chybu a nikoli přenášela odpovědnost na Drdu, ať se mi jeho článek nelíbí jak chce. Toto je základní problém této společnosti: když se mi něco nelíbí, ohnu dodatečně pravidla jak se mi hodí a dosáhnu svého.

1 0
možnosti
Foto

Vážený autore, je pro mne směrodatné, že pan Kotrba se dovolal svého práva a pan Drda uznán kompetentními orgány jako viník. Kéž by takto pracovaly i soudy.;-D

2 3
možnosti
MB

Autore, mám se skutečně smířit, že mne (jako nevoliče KS) Adam Drda může ve veřejnoprávním rozhlase řadit mezi lidi:

"kteří jsou stiženi stupidními předsudky"

"jde o lidi, jejichž duchovní obzor nepřesahuje svět Krkonošských pohádek"

a hlavně: "sdílí hysterickou revolucionářskou ideologii, podle níž současná vláda representuje systém, který je třeba zlikvidovat – a každého, kdo má s tou vládou cokoli společného, zadupat do země..."?

Podívejte se, ať si na nějakém podobném serveru, jako Kotrba v Britských listech, píše i Drda, co chce. Ale vyprošuju si, aby mne urážel v Českém rozhlase, za mé vlastní peníze koncesionáře. Mimochodem, pro obzvláště zabedněné - nevolil jsem ani KS, ani MZ, onen komentář uveřejnil Drda již po 1. kole a mínil těmi nadávkami všechny ty, co nevolili KS.

3 1
možnosti
MV

Neobhajuji Adama Drdu, přestože mě osobně jeho komentář neuráží. Pokud ČRo vede rubriku Komentáře, musí respektovat příspěvky, které se drží pravidel žánru. Zda je či není Drdův komentář přes hranu určuje i celková kultura publicistiky a jak píšu ve svém článku, Drda nepřekračuje hranici toho, jakým způsobem se o volbách diskutovalo.

3 3
možnosti
PD

Je trochu rozdíl v tom, že Kotrba své nenávistné cancy zveřejňuje na Blistech a podobných serverech,, nikoliv na ČRo nebo na ¨ˇCT. Tam se mírní a beká jak beránek.

.

Bohužel s tou kauzou Drda na ČRo má více pravdy - nejde o to "kdo" a "co", ale taky o "kde". Troufám si tvrdit, že A. Drda by se svým komentářem uspěl kdekoliv kromě 2 míst - ČRo a ČT, které jsou známé svojí zbabělostí a "vyvažováním". Takže přiznávají práva i takovým extremistickým individuím, o které si majorita neopře ani kolo.

.

Já se jen "těším" na chvíli, kdy si na neobjektivnost ČRo a ČT začne stěžovat Vandas a spol.

3 1
možnosti
DK

D82a26v60i96d 34K80r73á24l

5. 2. 2013 9:36

Prohlášení Českého rozhlasu ke glose Adama Drdy (4.2.2013):

"(...) Problém citované glosy nespočívá v tom, že v ní její autor prezentuje svůj názor a pohled na politickou scénu a českou společnost.

Problematická je zásadně forma, jakou autor svůj názor prezentuje. Autorův příspěvek je aktivistický a urážlivý směrem k velké části obyvatel České republiky.

http://www.rozhlas.cz/informace/press/_zprava/prohlaseni-ceskeho-rozhlasu-ke-glose-adama-drdy--1170538

4 0
možnosti
JL

Ovšem, když napadáte část voličů z blbosti ve veřejnoprávním médiu, musíte očekávat problém. Ale Adam je Adam. Profiluje se jako antikomunista celou svou novinářskou kariéru a myslí to upřímně, je to (dobře situovaný a vydělávající) pankáč, vnuk komunisty Jana Drdy. To jsou paradoxy, pane Havel.

2 1
možnosti
JL

Podstata sporu spočívá nikoliv v tom, kdo je lepší novinář, ale v tom, že Drda svůj komentář napsal pro veřejnoprávní médium a byl odvysílán mezi volbami, přičemž ČRo má ze zákona povinnost například neurážet občany apod. Kotrba píše pro soukromé Britské listy a může si psát, co chce - nejde o veřejnoprávní médium. Druhá věc je to, že Rádio Česko komentář nemuselo odvysílat, nejde tedy vůbec o Drdu, ale o ČRo.

3 0
možnosti
MS

Pan soudruch Kotrba se dopustil z psychologie známého jevu - podle sebe soudím tebe.

1 2
možnosti
DK

D57a91v97i18d 97K94r67á96l

5. 2. 2013 9:37

tak v tom případě ho v tomto ohledu předběhl drda.

2 0
možnosti
Foto

Komentátoři nejsou zprávaři. Pokud tohle ty předkožky z Rady Čro nepochopí, budou ČRo ubývat - jako ubývají teď.

2 2
možnosti
Foto

Ubývat budou posluchači, ne předkožky, samozřejmě.

1 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2647x
Skeptik.