Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

V18í34t 43J14ů93z88a

2. 3. 2013 13:30

Ke zmíněnému Markovi Bendovi: s nejlepším prospěchem a nejlepším výsledkem přijímacíhc zkoušek se kdysi hlásil na nejlepší pražské gymnasium (Wilhelma Piecka), zřejmě na zásah z nejvyšších politických míst ředitel školy zrušil jeho přijetí, a pak byl na odvolání přijat na jakousi průmyslovku ... to se tak někdy takhle kompromisně v Praze tenkrát dělalo. Podobně dostat se pro nábožensky nebo politicky nespolehlivé na učitelské obory (zvlášť některé) moc neprocházelo, ale třeba na ekonomku ... proč ne ...

Jenže kdo by z té politiky nezblbnul a komu by vysoká politika už do mládí nezamotala hlavu... vedle toho, že politici leckdy ze sebe dělají blby z politických důvodů...

2 0
možnosti
KV

Osoba pana Bendy byla jedním z faktorů, proč jsem přestal volit ODS.

3 0
možnosti
JK

Minulost pana Bendy je vůbec zajímavá. On, jako syn významného disidenta Václava Bendy si klidně před listopadem 1989 studuje Vysokou školu ekonomickou. Jak je to možné, když bolševici byli tak zlí a dětem svých politických oponentů ve studiu bránili. Že by kvůli jeho brilantnímu intelektu ? Ani náhodou. Tedy co za tím bylo ? Hned po Listopadu ze školy odchází a vrhá se se svým otcem do víru politiky (KDH), ve které všichni končí debaklem a najdou záchranu v ODS. Poté v mezidobí zkouší studovat další 3 VŠ, které však pro svoji obecně známou blbost  nedokončí. A pak zázrak, Právnická fakulta Plzeňské univerzity. Tato jeho alma mater konečně pochopila, jaká jiskřivá a zářící míra intelektu v Marečkovi dřímá a  proto mu "Mýval" akedemický titul, nikoliv vzdělání, samozřejmě, že ne zadarmo konečně přihrál. A víte, co je vrcholem stupidity tohoto muže ? Před několika měsíci měl rozhovor v sobotní příloze MfD, ve které zcela vážně prohlásil, že po skončení svojí politické kariery se chce stát předsedou Ústavního soudu. Neuvěřitelé !

21 0
možnosti
ZK

Z67d40e21n41a 48K34o26č33í

27. 2. 2013 21:04

R^!!  Bohužel všechno co jste napsal, je pravda ;-(!!

7 0
možnosti
PK

Pokud se jedná o veřejné peníze tj. ty které z nás vytahá stát aby je mohl s bídnou efektivitou přerozdělit nemělo by platit žádné tabu a vše zveřejnovat včetně sociálních dávek.

11 0
možnosti
ZK

Z19d75e82n79a 82K45o89č57í

27. 2. 2013 21:00

V zásadě je vaše myšlenka správná, ale 1 milion státních zaměstnanců ji nikdy nepřipustí v život. !!R^

2 0
možnosti
JH

J23a69n 53H73l95e97d41í54k

25. 2. 2013 15:32

karma- dík, ale zveřejnit kolik osob a za kolik soc dávek zde se na společnosti drsně parazituje,-  jak to měsíc po měsíci šíleně roste, by bylo také velmi dobré zveřejnit. Mnozí by se dozvěděli, proč musí být  vše tak drahé. Ještě tak 5 Bendů a ODS se rozpustí úplně sama od sebe.

6 0
možnosti
PD

Mno, tenhle úřad vznikl hlavně kvůli požadavku EU ještě před naším vstupem do EHS.

0 0
možnosti
JS

J85a29n 27S62l67a54n58i64n38a

25. 2. 2013 14:05

Ale nikdo nás nenutil obsadit si jeho klíčové funkce vysloužilými politiky s klientelistickými vazbami.

2 0
možnosti
Foto

Obecně souhlasím a je logické, že paní Bradáčová zveřejnila to, oč byla žádána. Nicméne z principu si nemyslím, že by měly být zveřejňovány konkrétní platy všech úředníků vztažené k jejich jménu. Domnívám se, že k naplnění poptávky po informaci, kolik úřad vynakládá na platy, postačuje údaj ve smyslu, tolik je mzdový výdaj na tento počet lidí a vedoucí pracovníci berou v průměru tolik. Nejde mi o to, tedy tyto údaje tajit, ale zveřejnit v rozsahu, který postačuje k informaci, kolik úřad poplatníky stojí. Bohužel zveřejnění všech platů konkrétně VŽDY povede ke zvýšení negativní atmosféry na jakémkoli pracovišti, a to prostě proto, že jsme lidi. Někteří máme vyšší plat zaslouženě, jiní nezaslouženě a z principu všichni chceme více. Osobně mi zveřejnění mého platu nevadí, ale velmi živě před sebou vidím, co znalost podobné tabulky s podniky dělá. A s tím ještě dlouho nic moc nenaděláme, to je prostě fakt, byť se nám nemusí líbit, nebo ho neumíme pochopit.

5 2
možnosti
JS

J84a80n 48S12l45a22n51i86n95a

25. 2. 2013 14:04

V případě státních zástupců je Váš argument úsměvný: jejich platy jsou dány zákonem, takže občan má možnost si výši jejich platů zjistit, jen to vyžaduje značné úsilí, aby shromáždil informace o funkci, počtu let započitatelné praxe atd. Tady občankovi paní Bradáčová jen poskytla servis, že si to sám počítat nemusí.

V řadě jiných pozic ve státní správě je ale charakteristické, že dominantní část příjmu tvoří osobní ohodnocení a odměny. A, když se někdo stane nepohodlným, obojí se mu najednou odebere. Takže osobní ohodnocení a odměny mohou sloužit (a podle všeho slouží) v držení státních zaměstnanců v poslušnosti, včetně například zakrývání korupce. Proto si myslím, že občan má právo vědět, kteří státní úředníci jsou placeni lépe či hůře než jiní na podobných pozicích, a má právo se následně ptát na důvody.

4 0
možnosti
DK

Výborný článek.

Skutečně jeden z nejlepších, co se za poslední dobu na blogu iDnes objevily! R^

10 0
možnosti
RH

Máte pravdu. Benda je jeden z mnoha důvodů, proč ODS NE

9 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2647x
Skeptik.