Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

15. 8. 2011 7:36
a když si to přečteme?

Cituju z české wiki pod heslem fašimus: "Termín fašismus se používá v řadě různých významů od nejužšího,zahrnujícího pouze italské přívržence Mussoliniho, až po nejširší, jež je spíše nálepkou použitelnou téměř na cokoli".Takže v duchu této definice se vlastně média chovají a nelze jim nic vytknout.A pokud sjedeme očima o pár řádek níže dostaneme se k poměrně jasné definici amerického historika Paxtona

způsob politického jednání vyznačujícího se obsesivními představami o rozkladu společenství, o národním potupení, o tom, že se národ stal obětí, a kompenzačními kulty sjednocení, síly a ryzosti, v nichž masová politická strana složená z militantních nacionalistů nepříliš spokojeně, ovšem výkonně spolupracující s tradičními elitami, opouští demokratické svobody a za pomoci spásného násilí a bez jakýchkoli etických nebo zákonných omezení usiluje o vnitřní očistu a vnější expanzii.

Takže, když se podíváme na výroky páně Klause, Hájka a Bátory, vidíme že podstatnou část této definice splňují

3 0
možnosti
N

nespokojeny_obcan

15. 8. 2011 3:31
Newspeak

Pěkně napsáno. Ale mám dojem, že se dopouštíte thoughtcrimu.:-)

0 0
možnosti
MF

falm

15. 8. 2011 1:05
Wikipedie

zvláště ta česká, je sama plná nepřesností a korektních "úprav"...

Pokud VÁM to slouží zdrojem radostného poznání, tak jste sám v zajetí vlastního omylu a politické korektnosti víc, než si myslíte.

Asi jako Iljon Tichý, když žil ve světě, zfabrikovaném v lidském mozku chemickými sprayi.  ;-)

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

14. 8. 2011 23:54
velmi dobře napsáno,

já už, stejně jako před r.89 nečtu noviny (stejně určitě kecají uniformní normalizační - pardon - politickokorektní kydy), nesleduji TV (totéž, pro mně může existovat jen kanál VH1 classic - klipy 60 - 90 léta) a zprávy v rozhlase (kromě dopravních) se snažím neposlouchat, případně rádio na těch pět minut vypnu a pak se mnohdy posunuji v koloně. A na netu mám několik informačních zdrojů, které si konfrontuji mezi sebou, takže, doufám, získám informace pokud možno co nejvíce se blížící objektivitě. Pročež mi informační zblbnutí, doufám, tolik nehrozí.

0 0
možnosti
B

Brutvann

14. 8. 2011 23:25
To jste napsal velice dobře a pravdivě !

R^[>-]

0 0
možnosti
J

jatoreknu

13. 8. 2011 15:21
Vy jasnozřivče!

Máte pravdu, že v době, kdy se ultrakonzervatismus hrotí současným nesympatickým způsobem, jsou mi ekologická hnutí a umírnění socialisté mnohem sympatičtější. Dříve když pro mě V.K. předastavoval spíše skepsi, než ideologie, mi socdem a někteří naivní ekoaktivisté vadili, dnes jsem smířlivější, když vidím, jaké extrémy přitahují lidé okolo V.K. Je dobré si uvědomit, že s hrocením a pojmenováváním nepřítele nezačali „pravdoláskaři” ale dogmanenávistníci.V

4 0
možnosti