Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Tazz1

2. 6. 2011 20:15
Velmi jednostranný a zcestný příspěvek

Jakýkoliv projev, který směřuje k potlačení práv a svobod člověka je špatný, ať už se jedná o marxismus či fašismus, na tom se shodneme. Nicméně to co je v uvedeném článku to naopak zavání anarchismem a diletantstvím autora. Předpokládám, že autor nemá moc právní podvědomí a zároveň nemá ani potuchy o policejní práci a praxi ve výkonu služby pod jednotným velením. Sám zřejmě velel tak maximálně rodince na přechodu přes silnici (rovněž to vypadá na absenci vojenské služby, která rovněž pohled chlapa o něco obohatí). Jen ve zkratce, pokud jednotka těžkooděnců musí zasáhnout, to už je vždycky špatně. Ideální stav je, pokud by nemusela zasahovat vůbec nebo tak maximálně by odstrašila možnou demonstrací síly. Jsme právní stát a bohužel i živly z různých "dělnických" stran mají svá práva, jako je třeba právo shromažďovací.

0 0
možnosti
JJ

jinfakt

24. 4. 2011 18:03
potvrzujete že

jediný smysl jak článku tak "bohoslužby" v krupce" bylo a je vyvolat střet a pomocí upoutané pozornosti se snažíte povyšovat své názory nad názory odlišné a vyžadujete od policie porušení zákonů ve svůj prospěch.kolektivním označením "fašista a nácek" se dopouštíte minimálně pomluvy.

správný název by měl znít : policie zasáhla v rámci zákona proti neslušným lidem kteří bránili právu jiných občanů.

tak vypadá pravda.pokud se vám nelíbí prosazujte změnu zákonů.pokud byl porušen zákon podejte trestní oznámení.

pro úplnost - vůbec neřeším kdo a s jakým názorem stál na jaké straně.

0 0
možnosti

1837vmpr

24. 4. 2011 11:37
Pisatel článku je stejně nebezpečný jako ti kterými opovrhuj

Velmi jednostranně a zaujatě napsaný článek. Chybí mi například vysvětlení proč policie zasáhla proti tzv. náboženskému shromáždění. Podle mého názoru, policie přistoupila k tomuto řešení proto, aby zabránila střetu mezi dvěmi extémistickými skupinami, navíc se domnívám, že se rozhodla vytlačit skupinu, která zde bránila ohlášené a tudíž povolené demonstraci. Policie tedy bránila demokracii a ne rasisty jak se snaží článek vsugerovat. Navíc je zřejmé, že ze strany policie došlo k řádnému monitorování případných rasstických projevů a pokud došlo v některých případech k porušení zákona pravděpodobně zahájí trestní úkony.

Podle mého názoru se tedy pisatel článku pouze přiživuje na této události sbírá tzv. politické body a zviditelňuje svou osobu v očích laické veřejnosti.[>-]

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

21. 4. 2011 9:24
Starej se sám o sebe

Tak jsem přemýšlel, zda a k čemu se mám vyjádřit vzhledem k obsahu článku. Zatímco hlavní myšlenku článku, kterou bylo roehnání "slušných lidí", už zde rozebrali jiní, chtěl bych se pozastavit nad zajímavé psychologické taktice, kterou autor použil vzhledem k "neonacistům". Prý si svým počínání něco kompenzují a měli by raději aktivně zlepšovat svůj vlastní soukromý život. To je docela zajímavé tvrzení a něco na něm je. Je ovšem zvláštní, že pan Uhlíř stejným způsobem neznámkuje lidi na opačné straně barikády (včetně sebe samého). Má zapotřebí starat se o problémy jiných, hledat si nepřátele (neonacismus a neonacisté), zatímo by se mohl věnovat zušlechťování vlastní zahrádky a na zbytek světa se vykašlat? Pokud samozřejmě svojí činností nehoní politické body a nechce tak stoupat po kariérním politickém žebříčku. Pak by to samozřejmě bylo chvályhodné, protože starat se o cizí Patriky a Eržiky je ztráta drahocenného času a úniková aktivita.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

22. 4. 2011 9:33
Re: Starej se sám o sebe

Dobrý den, děkuji za reakci. Situace se má tak, že já na zlepšení svého života již nějakou dobu pracuji a momentálě se nacházím ve stavu, kdy mohu říci, že jsem šťastný jak po osobní, tak i pracovní stránce. Možná proto mám energii a chuť se angažovat ve veřejném dění. Nedělám politickou kariéru, nemám to zapotřebí, tato aktivita mi je koníčkem. S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
H

habit-.!..

19. 4. 2011 10:41
... myslím, že policajti byli spíš zmatení...

.... nestává se často, že v trase pochodu, který máte hlídat, se zrovna pořádá romská pravoslavná bohoslužba...

0 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

19. 4. 2011 0:26
Pane Uhlíř, opravdu dobrej článek!

Proti náckům se musí bojovat všemi prostředky. Jsem rád za každého člověka s rozumnými názory, jako máte Vy.R^

ps. a nenechte se odradit od pokřivených názorů diskutujících s nicky Isabell, politicky korektní lež, Lesní sběř & spol.- Je to stále jedna a jedna ta samá náckovská banda, která neumí diskutovat o ničem jiném než bránit chudinky nácíčky.. Rv

Na svém blogu mám tuhle partu pečenou vařenou..

http://hassan.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

19. 4. 2011 0:31
Re: Pane Uhlíř, opravdu dobrej článek!

kdyby jste věděl jak jsou příspěvky Vás a pana uhlíře z vašeho pohledu kontraproduktivní;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

18. 4. 2011 23:13
pokud ''neonacisté'' dodrželi zákon

a ''slušní lidé'' nikoli, pak je vše v pořádku. Nechápete, že vás právě toto chrání před zvůlí moci? Pokud by policie zasahovala podle sympatií, mohl byste jednou být i na straně těch, kterým nepomůže, když to potřebují. Je naopak správné, že zasáhnou striktně dle zákona i když vás to v tomhle případě pobuřuje. To nás před tím nacismem chrání víc než celá pitomá provokace anarchistů.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

18. 4. 2011 23:18
Re: pokud ''''neonacisté'''' dodrželi zákon

ale takovéto úvahy jsou zřejmě málo IN;-) Přiznání práv názorovým oponemtům chrání i ty vaše, ale umlčovat je tak pohodlné.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 4. 2011 23:07
Inu, byla by

Ale vzhledem k tomu, jak jste se předvedl v tomto vlákně, napadá mě pouze jedno biblické podobenství. Ale zachovám dekórum.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 4. 2011 0:10
Je to marný, je to marný, je to marný

Kdo si myslel, že autor článku je zvědavý na nějakou polemiku, pokud jí není myšleno vzájemné poplácávání po zádech s etnobyznysmeny nebo naivními "humanisty", už asi zjistil, že tomu tak není. Je to názorná ukázka, jak jsou politici z velkých stran připraveni naslouchat názorům občanů, kteří je živí ze svých daní a řešit problémy těchto občanů. Nemá to smysl, tito politici problémy řešit nechtějí a dávají přednost sladkým řečičkám a planému moralizování. Tato země je propachtovaná, pokud chceme mít někdy šanci něco změnit, je třeba hledat spojence jinde. Učme se italsky, učme se německy,  učme se rusky a čekejme, odkud přijde příští vlna, na které se budeme moci svézt. Sami jsme malí a slabí a stát na daňové poplatníky kašle.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 4. 2011 7:44
Re: Je to marný, je to marný, je to marný

a nějaká věcná by nebyla? To abych tedy mohl zareagovat... :-)

0 0
možnosti
ŽVD

Žena v domácnosti

17. 4. 2011 22:18
Děkuji

Pane Uhlíři, děkuji za dobře napsaný článek. Jen naprosto naivní člověk si může myslet, že při pochodu DSSS šlo o nějakého Patrika. Naprostá větina projevů, které tam zazněly, se tohoto případu vůbec netýkala. Já souhlasím s tím, že ti, kdo takhle strašně ublížili nevinnému dítěti, si zaslouží ten nejpřísnější trest, ale vadí mi uplatňování principu kolektivní viny. Ze všech stran je slyšet, že Cikáni zase něco provedli. Já bych do toho barvu pleti vůbec netahala. Je to stejné, jako by veřejnost posuzovala bílé matky podle kauzy Kuřim. Tam se zločinu na dětech dopouštěli bílí, vysokoškolsky vzdělaní lidé. Je zajímavé, že v kuřimském případě nikdo barvu pleti těch, kteří navždy zničili život dvěma dětem, neřešil, ale za to, co se stalo v Krupce, samozřejmě můžou všichni Romové.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

17. 4. 2011 22:22
Re: Děkuji

Tak si uvědomte kolik % kriminálníků je v bílé populaci a kolik v romské. nechcete snad tvrdit, že ta čísla jsou stejná?

0 0
možnosti