Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J53o84s39e94f 82N92i72k66l

24. 3. 2023 11:29

Válka o Ukrajinu začala mezi Západem a Ruskem mnohem dříve, už před Majdanem 2014.Tato válka byla RF vnucena koalicí NATO, o tom není pochyb.

1 8
možnosti
Foto

Tohle říká Klaus, asi patří k dezolátům.

0 1
možnosti
Foto

Správně pane Nikle!!!! Válka Rusko a NATO začala v roce 1994 , kdy Rusko oficiálně podepsalo s NATO vstup do Partnerství pro mír a zúčastňovalo se jednání NATO, vycviku NATO. Na základě vstupu mělo Rusko přístup ke zbrojením komponentům pro výrobu tanků, letadel. V roce 1997 podepsalo s Aliancí NATO takzvaný Zakládající akt o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti, ve kterém je omezeno stálé rozmístění významných bojových sil na území bývalých států Varšavské smlouvy. Preambule smlouvy uvádí, že Rusko a NATO se navzájem nepovažují za protivníky a budou spolupracovat a rozporné věci budou řešit diplomatickou cestou,;-D;-D;-D

2 1
možnosti
ZZ

Konec spolupráce začal s rozšiřováním NATO směrem na Východ !

:-P

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, kdo první obnovil západní vojenský okruh , dne 20. září 2010 který jde od severu podél hranic Norska, Finska, pobaltských republik, Běloruska a Ukrajiny až ke Kursku. V celé této oblasti s velitelstvím v Petrohradě rozmístěno v 2 500 různých jednotkách takřka 40 procent z celkových ruských ozbrojených sil. Rusko disponuje v Západním okruhu a Kaliningradu momentálně celkovou silou 260 - 310 tisíc vojáků. Naproti tomu Pobaltí a nejbližší Polsko, jež sousedí s Kaliningradskou oblastí a patrně jako první by spěchalo v případě konfliktu na pomoc pobaltským republikám, dali dohromady necelých 130 tisíc vojáků. To je dvojnásobná přesila v ruský prospěch.Na to existovala jediná správná odpověď. Země NATO posílil Polsko. Ruská politická kultura respektuje především sílu, a pokud většina evropských politiků dokáže jen přednášet bezobsažné projevy a stěžovat si, jak se Rusko chová neférově a agresivně, pak se nemohou divit, že je Vladimir Putin nebere vážně. Rusové budou jednat jako rovný s rovným jen s tím, kdo dává najevo, že s nimi dokážu tuhle hru hrát zcela rovnocenně.

.

0 1
možnosti
ZZ

Zase melete nesmysly ?

Před sjednocením Německa v r. 1989 padla podmínka nerozšiřování NATO!

Zánik Varšavské smlouvy byl v roce 1991 a odstranil de facto hlavního protivníka NATO. 1990 odsouhlasil Sovětský svaz, že v bývalé NDR nebudou umístěny cizí vojenské jednotky a jaderné zbraně.

V roce 1999 bylo třeba použít ČR, Maďarsko a Polsko pro přelety US bombardérů do Srbska. Rázem se staly členy NATO a porušily tak sliby dané v r. 1989!

:-P

0 1
možnosti
Foto

Jako vždy blábolíte ptákoviny, Před sjednocením Německa v r. 1989 nepadla žádná podmínka o nerozšiřování NATO! Potvrdil to i sám Gorbačov. Na dotaz novinářů k této věci, řekl něco v tom smyslu, to si myslíte, že jsem takový hlupák, že bych to nedal písemně potvrdit. Je věcí každé země zda chce být NATO anebo ne. Zda NATO ji přijme anebo je věcí NATO. I Rusko mělo možnost vstoupit do NATO Sověti požadovali, aby dokud nebude dokončeno stahování sovětských sil z Německa, se na území bývalé NDR nerozšiřovala vojenská infrastruktura NATO a nebyly na něm rozmisťovány neněmecké síly NATO. Neměl být navýšen kontingent západních sil v Berlíně. Na území bývalé NDR nesmí být nikdy rozmístěny síly vybavené zbraněmi hromadného ničení.

Všechno také bylo dodrženo ze strany Západu i Sovětského svazu.

0 0
možnosti