Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesně tak. Šátek je zástupný problém. Tím, že šátky zakážeme, zmírní se možnost nějakého teroristického útoku? Lidé se rádi nechávají unášet nějakými hromadnými odsudky, rádi se přidávají k většině. Každý přitom, kdyby uviděl dívku ve školní lavici se šátkem na hlavě a nic by si o tom před tím nepřečetl, vůbec by to neřešil, jen by si řekl - je to asi muslimka, proto má na hlavě šátek. Já osobně jsem žádnou muslimku v šátku ještě asi ani nepotkala. Kolik jich v naší republice je, že to stojí za nějakou hysterii?

0 1
možnosti
ML

soudy v Štrasburku, Německu i Francii se shodují, že šátky jsou symbolem politického islámu, symbolem genderové nerovnoprávnosti a útlaku žen.

Ale autor tohoto štěku to ví vše nejlíp Rv

3 0
možnosti
JO

Jestli to Šabatová bude hrotit, tak se můžou stát dvě věci - přinutí Parlament ČR hlasovat pro zákon (z její dílny), kde budou omezení pro školy ohledně školních řádů (doufejme, že v tomto případě by u poslanců zvítězil zdravý rozum a její návrh zákona by smetli). Nebo by spor mohla postoupit ÚS. Tam by ale měla šanci pouze v případě, že by její právníci dokázali interpretovat šátek jako náboženský symbol. Což by se jí nemuselo povést (a doufám, že nepovedlo), protože i v muslimských zemích nosí šátek jen některé muslimky. Takže to není nic povinného. Stejně jako třeba křížek na krku nosí jen některé křestanky a není povinný. Docela by mě zajímalo procento nositelek zahalení, ale možná to nebude ani 50%. Třeba ta jordánská královna Ranja šátek nenosí a obléká se dost západně.

1 0
možnosti
JO

Odkaz na královnu Ranju:

http://www.readersdigest.cz/magazin/osobnosti/ranja-jordanska-nejkrasnejsi-kralovna-sveta

Teda ta fotka, kde má krátkou sukni, ale ale;-DTo by se Šabatové nemuselo líbit.

Šátek opravdu není náboženský symbol. Jinak by si jordánská královna, jako muslimka, nedovolila ho nenosit. To jenom málokterá muslimka ho nosí dobrovolně - kvůli tlaku okolí. A právě lidé propagující nesvobodu, závislost a nevzdělanost nutí své ženy a dcery nosit šátek, místo toho, aby to nechali na svobodném rozhodnutí ženy.

1 0
možnosti
ZS

Šátky jsou ty příslovečné dva prstíčky, co strkaly Jezinky Smolíčkovi do dveří. Dokud je nosí na hlavách jen muslimky, nic bych proti tomu neměl, i když bych raději vídal mladá děvčata odhalenější.

Problém je, že dle zkušeností od našich západních sousedů to bude dál pokračovat. Náboženské cítění muslimek začne urážet vepřové ve školních jídelnách a většina opět ustoupí a z jídelníčku je stáhne. Posíleny těmito drobnými vítězstvími pak budou požadovat víc a víc a zakrátko budou muset chodit zahalené i nemuslimky, aby muslimy nedráždily. Šaríja nahradí trestní zákoník, protože je to přece součást jejich víry. Konec je jasný - jaderný ekvivalent křižáckých výprav nebo celosvětový kalifát.

Proto je dobré vymezit se proti tomu včas, dokud se to odbude jen kafráním sluníčkových pravdoláskařů.

8 0
možnosti
Foto

Ale Jezinky nebombardovaly žádná města a vesnice.  Státy jsou zlo a pletou se do cizích věcí, včetně těch našich.

0 0
možnosti
Foto

Ve svobodné společnosti si každý nosí co chce a dodržuje pravidla postavená na vlastnických vztazích.  Škola je veřejný statek, který slouží k indoktrinaci.  Důležitou částí indoktrinace je dril a podřízení se autoritám.  Proto chápu nevraživost indoktrinovaných etatistů proti porušování pravidel stanovených neomylnými demokraticky zvolenými vládci.

0 1
možnosti
PS

P49e20t91e61r 32S51m54r27e69k

6. 10. 2014 17:49

Sú ľudia, ktorý ani v momente keď im budú rezať kindžalom hlavy,  budú "spravodlivo - rozhorčene" obhajovať svojich vrahov. No čo už ? Prirodzený výber v praxi ;-)

8 0
možnosti
Foto

K38a80r57e24l 34M61á52d18l68e

6. 10. 2014 17:59

Máte sice pravdu a dávám plus, ale spousta z těch lidí je na vládních pozicích a do do toho "přirozeného výběru" zatahuje celé národy. Šabatová je naštěstí jen na trapné pozici, kdy může jen "doporučovat", ale mnozí vrcholní představitelé z celé Evropy sem tohle... tuhle... (ono se tu maže, tak si doplňte sami výraz pro nové spoluobčany) tahají stále.

1 0
možnosti
RB

Nejde o šátky, souhlas. Jde o test kam a kdy můžou muslata zajít, jde se na to pěkně po salámovsku, kousek po kousku. Pak se udělá bugr, ve kterém se zamaskuje fakt, že na počátku byly děvenky bez šátků a jedna taky bez řádných papírů.  Ta druhá navíc do školy chodila v pohodě, až pak najednou bác a byl tu šátkový problém.

 Takže mladíku, sečteno podtrženo. Antikarma

17 0
možnosti
Foto

K94a54r12e94l 15M11á15d25l62e

6. 10. 2014 17:39

Přesně. Teď se dle asi tři dny starého článku potýká se stejným problémem zdrávka v Nuslích. Holky muslimky loni chodily v klídku bez šátků a najednou jsou v nějakém vyšším levelu víry a musí nosit šátek. Takže se nastoluje otázka, jestli za tím jsou jenom jejich rodiny, nebo je to promyšlený začátek islamizace plánovaný a financovaný z nějakého Muslimákova.

7 0
možnosti

možná nejste islámofil, v každém případě jste ale demagog. Protože pouze demagog si nejprve vymyslí/vhodně upraví nějaký názor či událost a pak ji krizituje či s ní hrdinně bojuje. Protože není pravda, že problém s šátky je jen zakrýváním myšlenky "nechceme tu muslimáky".Že to  pravda  není se můžete přesvědčit v řadě měst, kde muslimové žijí nebo tam příjíždění jako turisté. Ovšem většina Ćechů chce to, co je běžně ve všech zemích: pokud chce člověk někde žít nebo tam pobývat, musí se podřídit místním zákonům a předpisům. Stejně jako byste neuspěl v některých státech USA ,kdybyste tam chtěl pít na veřejnosti tvrdý alkohol, jako byste se nemohl coby žena koupat na veřjených arabských plážich nahoře bez (dokonce nai ve dovudílných plavkách) atd., tak stejně by se měli obyvateké i návštěvníci Česka přizpůsobit tomu, co se smí a nesmí u nás. A v tom je rozdíl - nejde o rasismus typu "nechceme tu odlišné muslimáky", ale o "pokud tu jste, nevadíte nám, dokud budete dodržovat naše zákony a předpisy a nebudete chtít pro sebe něco navíc"... nebo nedejbože požadovat, abychom se my přizpůsobily vám - jako to chtějí muslimové např. ve Vídni, kde jim vadí vánoční stromky a vánočnáí besídky ve školách a školkách.

16 0
možnosti
JO

Muslimský šátek není náboženský symbol - s tím souhlasím. Tudíž se jedná o obyčejnou pokrývku hlavy. Tak ale vůbec nechápu, proč se vede nějaký spor. Školní řád dané školy stanoví zákaz pokrývek hlavy v době vyučování. To znamená, že nikdo (ani muslim ani ateista ani křesťan ani jiný) nemůže v lavici sedět s cedníkem, kšiltovkou, čepicí nebo šátkem - nikdo není diskriminován, nikdo nemá ani více práv ani více povinností než jiný.

LZPS v článku 15 stanoví svobodu myšlení, svědomí a náboženského vyznání - svoboda vyznání je zaručena.

Nikdo v dané škole právo svobody vyznání nepoškodil. Děvčata nikdo v jejich víře neomezoval. Pouze měla dodržovat školní řád, ve kterém není pokrývka hlavy dovolena. a pokrývka hlavy není náboženským symbolem. Kromě toho - problém šátků z toho udělala až Šabatová, ve skutečnosti šlo hlavně o to, že děvčata nepřinesla dokumenty nutné k přijetí na danou školu.

20 0
možnosti
HV

H79o29n43z36a 55V28r29á60n46a

6. 10. 2014 17:25

ANo, školní řád více - či méně porušil v životě asi každý z nás. Ale učitelé (učitelky) a řiditelé (ředitelky) po nás ale to dodržování ŠŘ vyžadovali ( v mém případě i formou pár facek od učitele matiky :-) ). A nějak nás nikdy nenapadlo při vyžadování dodržování ŠŘ si stěžovat.

2 0
možnosti
ZH

Já si jednou stěžoval a dostal pár facek ještě jednou doma.:-)

0 0
možnosti