Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělý článek a úplně s Vámi souhlasím. Mám kamarádku, která sice je věřící, denodenně se modlí, ale myslí si, že Bůh je určitá postava, osoba. Tento postoj mě úplně odrazuje a také je to jeden z důvodů - možná ten hlavní - proč já věřící nejsem. Podle mě je ale "Bůh" všechno kolem nás, myslím si, že určitě existuje nějaká vyšší síla, jinak si nedokážu jisté skutečnosti vysvětlit...Možná, že kdybychom to nenazývali bohem, jak píšete, trochu bych nad tím zauvažovala. :-) Asi už to tak je, že pro některé lidi je už jen ten samotný výraz tak nějak zkažený:-/...

0 0
možnosti
MM

Co to vlastně znamená, řekneme-li, že (ne)věříme v církev? Věřím v Boha, ale nevěřím v církev - občas to lidi říkají, ale co tím vlastně myslí? V jakou církev nevěří? V římskou, nebo babtistickou..? Nevěří v církev, která se v teologii někdy označuje "viditelnou", nebo v tu "neviditelnou"?. Nevěřit, znamená nevěřit v to, co tyto církve hlásají, nebo nevěřit v jejich svatost (tj. že se v jejich společenství lze setkat s Bohem), nebo snad nevěřit v jejich existenci? Nevěřit v církve, nemyslíme tím spíš "nevěřit církvím", nemít důvěru v existující církevní instituce?.. Samozřejmě člověk, který sice věří v Boha, ale není křesťanem (tj. nevěří v Ježíše jakožto vtěleného Boha spasitele) nedává smysl, aby věřil v Církev, protože kdyby věřil v Církev, zákonitě by musel věřit v Evangélium. Na druhou stranu člověk, který se považuje za křesťana, ale zároveň nevěří "v" Církev, buď není křesťanem, a nebo má ve skutečnosti na mysli něco jiného..

2 0
možnosti
Foto

Smrtící je o víře přemýšlet ;-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Na druhé straně - informace o Létajícím Špagetovém Monstru si dnes umí vygůglit každé dítě.

0 0
možnosti
JS

Máte hodně pravdu. Kdo se necítí být odpovědný někomu většímu než je sám, dá se snadno zkorumpovat a nakonec mu jde jen o osobní prospěch. Jenže být zodpovědný, to se nikomu nelíbí a proto si lidé raději vymysleli evoluci, což je taky jen víra, protože důkazy stále chybí. Osobně věřím v Boha i v Pána Ježíše, jako svého spasitele. A tudíž ani nepotřebuji svatého Petra u nebeské brány - to je jen takový církevní blaf.

1 0
možnosti

I49v19o 17Ž69á16č92e53k

30. 8. 2013 9:34

Já v Boha nevěřím. Zkuste mě zkorumpovat.

1 0
možnosti
KC

Člověk byl evolucí vybaven náboženskou vírou, která mu pomáhá přežít v komplikovaném světě. Ovšem západní ani žádný jiný člověk nemůže bez náboženství žít, pokud odstraní Boha a Ježíšovu morálku, musí přijmout jiný systém hodnot, jimiž jsou dnes nejčastěji peníze, luxus, moc, kariéra, sex a planá zábava. Na těchto hodnotách se nedá stavět, proto ateizující se západní civilizace duchovně upadá, churaví a vymírá. Bez hodnotné a dlouhodobé  jednotící ideje nemůže přežít žádná společnost.

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Viz Richard Dawkins, Boží blud.

1 1
možnosti
JD

Pánbůh zaplať za to, že jsme ateisti

2 2
možnosti