Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Konečně někdo normální! Já coby kantor tohle opakuju přes 30 let a nedokážu pochopit, proč se lidi pořád derou na nějaké "superkurzy", když v podstatě stačí zdravý rozum, čas a ochota se něco naučit.

1 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas od profesionálního překladatele.

A ještě bych dodal na adresu těch, kteří říkají, že na učení nemají čas: Možná to nejsou výmluvy, možná ten čas skutečně nemají, ale potom je nutné, aby se smířili s tím, že prostě se ty jazyky naučit nemohou. Je nutné odhodit jakoukoli sentimentalitu: I kdyby nedostatek času byl důsledkem něčeho skutečně svatého a nedotknutelného, jako je třeba péče o postiženého člena rodiny, tak když ten čas není, zázrak se prostě udělat nedá. Těm zákonitostem studia jazyků je jedno, zda člověk ten čas doopravdy nemá, či zda si ho nenajde, popřípadě zda ho má a profláká. Zákonitostem studia je jedno, proč tomu tu hodinu denně nemůžete věnovat. Prostě tu hodinu denně tomu nevěnujete a ta slovíčka i ta gramatika Vám do hlavy samy nevlezou.

Kdo má skutečně pádný a nezpochybnitelný důvod, proč tu hodinu čase denně nemůže studiu věnovat, ten se musí bez jakékoli sentimentality smířit s tím, že se tu angličštinu, němčinu, italštinu nebo třeba tamilštinu prostě nenaučí. Rozdíl je pouze v jakémsi morálním pohledu na věc, ale nikoli v praktickém.

1 0
možnosti
OF

Ahoj Slávku. :-P

Z jakého jazyka překládáš, já se celý život učím německy a sem tam i anglicky.

S nevalným úspěchem.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za tento článek, mohu na 100% potvrdit vše, o čem se v něm píše. Učím se nyní Bulharsky (žiji nyní v bulharské divočině, ale přesto mám kontakt s civilizací) a já jako netrpělivá "panna" jsem prostě na jehlách, když se nemohu vyjádřit přesně tak, jak to cítím. Ještě jednou děkuji a karma!R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1315x
Jsem spoluzakladatelem projektu FairList.cz, který podporuje všechny zájemce o jazykové vzdělání a má za cíl zlepšit informovanost na trhu s jazykovými kurzy.

Martin Smutek

FairList.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky