Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Velmi dobrý článek, tedy dobře burcující. Ale chybí mně v něm zmínka o  jedné z nejlehčích cest jak se naučit cizí jazyk. Je použitelná jen někdy, zejména v mládí, ale stoprocentně funguje - najděte si cizojazyčného partnera-partnerku na kterém vám záleží, a on vás život (a třeba i postel) donutí zkusit mluvit v té jeho řeči...

0 0
možnosti
AS

cili se to da shrnout pod jedno slovo: lenost.

3 0
možnosti
PS

P94e18t85r 70S25k74á48c87e39l

19. 2. 2014 23:48

Nic se nemá přehánět, protože stále platí:

„Snažší je, když se naučí všichni jeden jazyk, než-li každývšechny.“ » J.A.Komenský.R^

0 0
možnosti
Foto

Kadle, nejsi sám, ani já na to nemám buňky. Neumím pořádně ani mateřský jazyk:-(

2 1
možnosti
Foto

Nemám na to buňky :)

2 1
možnosti
PJ

Nápodobně - ve škole od 4. třídy povinná ruština, trojky z milosti. Jediný co jsem se naučil bylo přečíst psanej text, aniž bych mu rozuměl.

Na gymplu byl výběr mezi němčinou a angličtinou, vybral jsem si němčinu, protože krušnohoří. A opět - trojky a čtyřky. Pamatuju si z gramatiky akorát těch pár předložek s 3. a 4. pádem a vyjmenuju těch 7 nepravidelnejch sloves. Jinak opět jen přečíst psanej text, aniž bych mu rozuměl.

Po revoluci, v mým 2. zaměstnání nás zaměstnavatel nahnal povinně do kursu angličtiny. Ve třetí lekci mi lektorka předala lejstro pro zaměstnavatele, že mě z kursu uvolňuje, ať mě tam už neposílají, že je to zbytečně promrhanej čas.

Pocházím z ryze jednojazyčný rodiny, akorát že v rádiu a televizi bylo furt hodně slovenštiny, tak tý jediný rozumím.

Jinak - je dokázáno, že děti do 6 let mají nějaké aktivní propoje v mozku, které jim umožňují učit se víc, než jen mateřskej jazyk, že klidně zvládnou dva až tři další. Výhodu tedy mají, jsou-li z bi/trilinguidního prostředí. Když toho brzkého učení nevyužijí, spoje se zruší a a v pozdějším věku je učení o hodně těžší či u někoho nemožné.

1 1
možnosti
SK

To je reklama na  FairList.cz?

0 0
možnosti
Foto

naše jazykové školy jsou koncipovány tak, že adepty připravují na státní jazykové zkoušky. Pro život však není třeba, žádná složitá gramatika. Stačí si pročíst diskuzi, jak rodilí Češi znají mateřštinu. Důležité je rozumět co se říká a stvořit odpovědi. Každý je vůči cizinci tolerantní a stud je nejhorší překážkou.

2 0
možnosti
Foto

njn, takže slovíčka, slovíčka a zase slovíčka (což ovšem bolí, bolí a bolí... > ovšem ta radost, když najednou začínáte rozumět a oni vám.... :-))

1 0
možnosti
JC

Ještě je zde pátá výmluva - a tu nepřekecáte:

5. NECHCI se učit cizí jazyk, ať se cizinci naučí ten můj (je stejně dobrý, nebo i lepší, jako ten jejich).

2 1
možnosti
Foto

V jazykovce pracuji. A máte pravdu, na toto tvrzení se nedá nic říct.

1 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1212x
Jsem spoluzakladatelem projektu FairList.cz, který podporuje všechny zájemce o jazykové vzdělání a má za cíl zlepšit informovanost na trhu s jazykovými kurzy.

Martin Smutek

FairList.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky