Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
PD
elenloth
6. 1. 2012 13:34
Chce to trochu času
Všechna čest, jít si načepovat vodu na záchod bych nedokázala, prostě na to nemám.
Výchova lidí jako hostů a restauratérů jako hostitelů si prostě žádá čas. Desítky let nebyl člověk zvyklý vážit si sám sebe, požadovat za své peníze kvalitu, která stejně nebyla dostupná, a to se ještě chvíli nezmění. I nastupující generace byla pořád vychována rodiči, kteří žili v tého smutné době. Moje máma taky nemá odvahu vrátit v restauraci jídlo, nebo špatné zboží do obchodu apod. A i mně to stále dělá potíže, i když se k tomu vždy odhodlám.
Přeji hodně vytrvalosti v boji s českým restauratérkým prostředím. A osvětu ohledně vína potřebují jako sůl.
0
0
možnosti
OK
C
- Počet článků 18
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1434x
Narodil jsem se vinařském kraji a dodnes tam bydlím. Víno jsme poznal i z pohledu francouzského konzumenta, když jsem před časem učil na lyceu v jihofrancouzském Nimes. Ten o něm ví mnohem víc než to, že se po něm točí hlava. Vždyť víno je tam součástí tělesné kultury. Chci, aby tomu tak bylo i u nás. Aby český spotřebitel už nebyl obětí marketingových hrátek obchodníků. Aby pochopil, že víno není to samé jako nápoj vinného typu.