Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RDVS

Robert David, věčný student

24. 8. 2011 13:35
Prijde nutne trvale prihlaseni na internetu

Samostne PC hry stejne tak jako dnesni MMO budou vyzadovat pripojeni aby bylo mozne kontrolovat jestli je verze puvodni a v kterem zone ji hrajete. Ja osobne musim platit 2 ucty u WOW protoze hraju s americkymi a australskymi kamarady na US servrech a s ostatnimi na EU servrech. A to je prosim ta sama hra! Jak by mohla EA a ostatni tomu odolat. A maly cesky trh a jeho otevrenost a lokalizace opravdu venku nikoho nezajima. Bude hur :-/

0 0
možnosti
VB

velky bratr

19. 8. 2011 11:35
Proc jsou lokalizace levnejsi?

Aby si je vubec nekdo kupoval. Vdyt prakticky nic z toho, co na sobe ma nalepku s vlajeckou cesky neni. Muze to byt pokus polskeho hornika o preklad z jemu nezname madarstiny, ale to neni lokalizace, to je tragedie. A ted gramatickych chyb? Me anglicke hry donutily naucit se anglicky, dnesni deti jsou deskymi hrami odnaucovany cestine. To povazuji za tragedii a dobry duvod pro to, aby byla ceska verze vetsiny her s doplatkem od vydavatele na domaciho ucitele, ktery dusledky odstrani.

.

Sedy dovoz neni jen o hernim prumyslu, to je Vas segment a tak to vidite nejvice. Pritom uz segment filmovy resi mnohem zasadnejsi problem: absenci rady titulu na ceskem trhu v jakekoliv forme a dostupnost jen na trzich mimo EU. Vlada nam nedavno vzkazala, ze jakakoliv forma dovozu se tresta prinejmensim buzeraci a tak uz se myslim prubezne pokusy o nakup v asii vzdaji ve prospech bohapusteho stahovani.

.

Vyrobce hry dobre vi do jakeho regionu se stahuji updaty, jemu jde taky jen o tu buzeraci.

0 0
možnosti
JJ

jita

18. 8. 2011 12:56
Dovoz her

No dovozci her mě už léta štvou. Nejde mi o hry na pc. Tam mi stačí jedna a stejně na ní nemám čas. Mám Nintendo. Důvod - více her. Stejně nedovezou to co by mě bavilo. Her pro mrňata je spousta. Jenže málokteré mrně má konzoli. Nevím jak dát najevo, že se mi nelíbí, že se sem nedostalo RPG Etrian Odyssey 2 a 3, nebo Rune Factory 2,3 a pokud je chci musím buď objednat ze zahraničí a nebo zkopírovat někde na síti(to se mi moc nelíbí).

Teď proběhla reklamní akce na 3DS. Jenže přijde mi, že ten, kdo reklamu zadával jaksi nechápe zdejší podmínky. Pořád se tu na hry a jejich hraní pohlíží jako by to bylo něco takového jako drogy. Přitom na konzole se nedělají jen hry, ale i výukové programy. Myslím, že dovézt sem výuku angličtiny a udělat na to pořádnou kampaň.. Někteří by to pořídili nejen dětem, ale i sobě.

Když jedu do práce a pustím si nds, znuděné pohledy spolucestujících se změní na skoro nenávistné. Jenže já se bavím a oni se nudí.

Lokalizované tituly nepotřebuju - stačí aj.

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

18. 8. 2011 12:53
Ochrany proti těm, kdo si hru koupili

Vydávání čehokoliv podle regionu považuji za krok proti těm, kdo si hru legálně koupí. Je to něco podobného jako DRM - s tím jsem narazil například u Colin McRae 2005 (úmyslně si kupuji starší hry, protože jsou levnější a na současném průměrném HW pak běží hladce). Ta hra mi nenaběhla, protože DRM server nefunguje pod Windows 7 ani se specifickým update doporučeným podporou Codemasters. Tím jsem s firmou Codemasters minimálně na několik let skončil. O co jednodušší to mají ti, kdo hry kradou - žádné region info, žádné DRM ... .

0 0
možnosti
J

jarous76

18. 8. 2011 12:56
Re: Ochrany proti těm, kdo si hru koupili

Tohle je dalsi vec - epic fail u Zaklinace 2 (tam to byl tusim Securom?).

Lidi co to meli legalne to cca tyden nemohli v zasade hrat, pirati se nam smali :-/

Nakonec to pokud vim uplne vyhodili i za cenu, ze prileti zaloba.

1 0
možnosti
J

jarous76

18. 8. 2011 12:48
No bezva :(

Tyka se her na PC (jine nehraji):

Zasadne nesouhlasim s autorem blogu, ze se hry nevyplati dovazet a ze jsou levnejsi pouze novinky: v posledni dobe bezne kupuji v UK na Amazonu - i kdyz si prictou cca 8 GBP (200 Kc) za balne, postovne a pojisteni - a balik mi prikde az domu, porad je to o cca 100-200 Kc levnejsi nez koupit tu hru nejlevneji jak lze v CR (vcetna osobniho odberu na druhem  konci republiky abych teoretickou ceny srazil co nejniz). Ale co - v nejhorsim je to pouze par stovek.

Co mne vadi mnohem vic, je ze (prijde mi ze v posledni dobe drtiva vetsina) mnoho her jsou u nas prodavany v "Profesionalni ceske verzi" a podobne. Hry lokalizovane do cestiny mi (krome Mafie I) neskutecne vadi a to az tak, ze je radsi nehraju a proto kupuji anglicke verze - to mi jako timto zamezi? Dokonce jsem nekolikrat kontaktovat konkretni ceske prodejce, zda mi sehnali tu hru v anglictine - (pokr.)

0 0
možnosti
J

jarous76

18. 8. 2011 12:50
Re: No bezva :(

(pokr.) vzdy to bylo bud nemozne, nebo si rekli o naprosto nesmyslnou cenu (cca 200%). Takze jsem zacal kupovat hry v UK. Rad bych kupoval hry v CR a podporoval ceske prodejce, ale pokud musi mit cenu o 30-50% vetsi nebo ty hry co chci neprodavaji vubec, tak holt maji smulu.

Tak asi tak - pokud DE3 nepujde parit v anglicke verzi u nas tak ho bud nebudu hrat nebo ukradnu.

0 0
možnosti
BA

Bad Ass

18. 8. 2011 11:42

Lokalizácia je kvôli regionálnemu kódu embedovanému v každej DVD mechanike.

Pokiaľ viem tak DVD filmy čo mám z UK majú stejný kód ako tu.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:DVD-Regions_with_key-2.svg

0 0
možnosti
VB

velky bratr

19. 8. 2011 12:55
Re:

lokalizace je preklad. To mechanika rozhodne nedela, ta jen teoreticky brani otevirani medii z jinych regionu.

0 0
možnosti
TB

Ztko

18. 8. 2011 11:00
šokující

Škoda že ten Deus Ex v Anglii konkrétně v GAME stojí 28 liber a ne zde uvedených 35 stejně jako na amazonu pokud se nepletu.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

19. 8. 2011 11:41
Re: šokující

Zeby + postovne? Kamarad nakupuje hry v anglii po dvou, aby se to opravdu vyplacelo.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

18. 8. 2011 9:29
Jak pozna kde je?

Jak ta hra pozna, kde se spousti? Bude zase povinne pripojeni k internetu?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 8. 2011 9:59
Re: Jak pozna kde je?

nic co by minimální snaha nedokázala obejít;-D

Cracky naštěstí fungují i na originální verze.

Assasin´s creed crackli zak že server nepotřeboval běhm týdne.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

17. 8. 2011 23:48
Lokalizované tituly

Zkoumal vůbec někdy někdo, jaká část hráčů ve skutečnosti stojí o lokalizované herní tituly, a kdo je kupuje jen proto, že originální jazykové verze jsou špatně k sehnání?

První a poslední lokalizovaná hra, kterou jsem kdy koupil, byla Wizardry 8. Straší mě dodnes. A to jsem ji ani nedohrál (protože kvůli zmršenému překladu jsem se neorientoval v dialozích a přestalo mě to bavít) ;-) A když tak někdy čtu internetové diskuse o kuriózních překladech, zjišťuju, že situace v překladech her se od dob W8 asi nijak zásadně nezměnila.

0 0
možnosti