Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krokodýl

25. 10. 2012 17:40
Je to jednoduché...

Mlet hubou a remcat umí každej. Ale zvednout prdel a jít něco dělat, to většina lidí neumí.

Nebo nechce. Proto tady 40 let vládli komunisti a proto tady 22 let máme s prominutím bordel...

0 0
možnosti

buddha88

25. 10. 2012 16:32
on pravdu ma

Nasi predci meli spolecneho nepritele Rakusaka-Uheraka ktery je vykoristoval a snazil ze potlacit ceske znaky aby unifikoval monarchii. Jsa takto tlaceni nasli lide silu se spojit a spolecne zmenit stav situace kdyz sme se behem 50 let stali jednouo z nejvice rozvynutych zemi na svete !!! I ta monarchie byla najednou zavisla na nas a ne my na ni. Vkutku obrozeni a nejlepsi doba nasich dejin. Co se stalo od te doby je do cerne kroniky, ale pred 20 lety jsme dostali sanci pokracovat v tom dobrem. Ale bohuzel to je neco co vetsina lidi nezna a nebo jen z vypraveni dedecku. A nejsou schopni najit dost moralky a odvahy aby se tomu systemu, ktery se jevi byt tak spatny, nejak postavily.

0 0
možnosti

buddha88

25. 10. 2012 16:32
Re: on pravdu ma

To je ten proble.. Proto si autor zoufa. To ye je politika spina muze byt ale pokud nechate ty lidi v klidu bude to vetsi a vetsi spina. A v tom je ten zakopany pes. Nikdo nemusi menit narod, jen ho zase trosku probudit z letargie...R^[>-]

1 0
možnosti

BaronOfHell

25. 10. 2012 15:01
Nechápu, co tím autor chtěl řící. Lidé jsou znechuceni

z vysoké politiky (a dosti oprávněně, protože jestli toto je politika, tak my žijeme někde v jihovýchodní Asii) .... A co se týče lokální politika, tak tam je prakticky jedno, kdo vládne, protože všichni budou dělat podobné projekty a liší se jen to, které firmě daná zakázka půjde. A co se týče toho, ať se snažíme politiku změnit, tak autor žije v naivitě, že sám bez podpory dalších vlivných lidí lze jako jedinec obrátit svět naruby. Dokud bude lidské uvažování a chování na současné úrovni, budeme si moci vybírat mezi menší a větším zlem. O ničem jiném to není. A jestli někdo volit zlo nechce, tak má holt smůlu a volit nepůjde. Není důvod ho tímto odsuzovat.

0 0
možnosti

Schovanec

25. 10. 2012 15:14
Re: Nechápu, co tím autor chtěl řící. Lidé jsou znechuceni

A v cem znechuceni politikou lidem brani v tom, ozvat se, zda chteji udelat chodniky, novou zelen ci lavicky kolem sveho vlastniho panelaku?

Zde uz se dostavame mnohem dal nez znechucenim nekolika politiky a korupcniky, ale k totalnim apatii ke vsemu co neni primo moje a nebo se netyka me penezenky. Na to doplatime mnohem vic a mam z toho vetsi strach, nez ze v jednech volbach ziskalo vic hlasu komunisti.

0 0
možnosti

bednarik62

25. 10. 2012 13:33
Samozřejmě

až na čestné výjimky, iniciatíva v Čechách už dlouho slábne. Když si člověk uvědomí, kolik hřišť, koupališť, sokoloven, orloven, kaplí a kostelů vyrostlo před 100--60 ti léty, chudí lidé se semkli kolem dobrého návrhu a bezplatně vyrostla díla, která tak zoufale kontrastují s plánem úřadu-- na úřední zlepšení vzhledu paneláků. Komunistům se naprosto povedlo otrávit lásku k vlasti, lidem a pravdě. A duševně invalidní lidé je ještě dokážou volit. Jestli ten Hájek z Hradčan nemá kus pravdy o tom Antikristovi......??

3 0
možnosti

Yarda.

25. 10. 2012 14:13
Re: Samozřejmě

V ZOO u výběhu s vlkem stojí pán a hází po něm kameny.

"Proč tomu zvířeti ubližujete, co vám udělalo?"

"Mně nic, ale Červenou Karkulku sežralo."

0 0
možnosti

martin013

25. 10. 2012 13:13
Logika

Takže podle prosté logiky mi vychází, že jste zklamán i sám sebou. Předpokládám totiž, že i sám sebe mezi lidi počítáte.....

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

25. 10. 2012 12:10
pěkný článek

R^ Doufejme, že si to dost lidí uvědomí a zapojí se aktivně, dobře a čestně do politiky. R^

0 0
možnosti

I-va

25. 10. 2012 13:12
Re: pěkný článek

R^

0 0
možnosti

zberanek

25. 10. 2012 12:09
Nic moc

Autor si vybral zajímavé téma, které bohužel nedotáhl do konce, jen konstatoval a naznačoval řešení. Je to škoda.

0 0
možnosti

arrosage

25. 10. 2012 12:39
Re: Nic moc

já tam tedy nevidím ani náznak řešení..

0 0
možnosti

Filda223

25. 10. 2012 12:08
nechodim hlasovat

ne prostestne, ale kvuli tomu ze mi je jedno kdo mne obira pod zastitou zakona ;) proste je mi to sumak R^

1 0
možnosti

celoush

25. 10. 2012 14:15
Re: nechodim hlasovat

Děkuji, že zvyšujete sílu mého hlasu, na druhou stranu mne mrzí, že tím i zvyšujete sílu voličů komunistické strany.

0 0
možnosti

MaRaB

25. 10. 2012 11:34
Mám podobný pohled,

už jen titulek mne směroval ke karmě a detail článku to potvrdil. Já jsem spoluobčany ani ne zklamán jako se za ně stydím. Většina obyvatel volí špatně, buď volí strany, které dělají vše proto, aby se měli hůř a nebo nevolí vůbec. Jít volit je základní právo(dle mne až skoro povinnost) občana a ten, kdo na to dlabe, se nemá co k politice vyjadřovat, žel právě tací jsou ti nejhlasitější, ti v restauračních zařízeních nejteatrálnější. Co mne potěšilo byl nárůst hlasů komunistům v komunálních volbách, nejsem jejich volič a nesympatizuji s nimi, potěšilo mne to z toho důvodu, že šlo zjevně o protestní hlasování, což ukázalo i druhé kolo senátních voleb, kde již vyhořeli. Potěšilo proto, že se snad konečně lidem začíná docházet, že oni dělají něco špatně, že to jsou oni kdo volí politiky, nikdo jiný. Vždy jsem si říkal, že většina mých spoluovčanů musí až rýt dr* v zemi, aby si uvědomila, že dělá něco blbě. Smutné je, že k tomu dochází právě až díky úsporným krokům současných vládců díky kt

2 0
možnosti

Kousavka

25. 10. 2012 11:24
To je těžký

To je těžký. U nás se třeba stavěl obchvat. Upozorňovali jsme na věci, které by se při tom měly a mohly udělat. Radnice na naše připomínky zvysoka dlabala. A teď, po 20 letech, se budou naše původní připomínky aspoň zčásti realizovat. proč to proboha nešlo udělat už před 20 roky? A ty náklady, co to bude stát, jsou nepředstavitelné. Tady se třeba postavil most a za 18 let se zase zboural a postavil nový. Vedle se postavil kruhový obchvat, už je tam třetí v pořadí a ještě není konec úprav hotový. Víte, co to stojí? A most by měl mít určitě delší životnost než nějakých 18 let.

Takže mně se to vidí tak, že lidi jsou zklamaní. Léta na jejich potřeby vrchnost dlabala, proč by se měli obtěžovat nějakými nápady? Budou realizovány nebo zase uslyší ono obligátní, jak nejsou peníze / lidi / razítka... Vždyť jse to stejná situace, jako byla koncem komunismu. Loď se potápěla, ale na horních palubách se stále zpívalo a tančilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1611x
Autor je provozovatel herního obchodu www.xzone.cz.