Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Souhlasím s Vámi, ale  řekl bych, že to není problém EU, ale primárně problém demokracie jako takové. Demokracie totiž není dobrým způsobem vlády, je jen nejlepším ze všech špatných, které lidstvo má. Demokracie je založena na respektování většinového výsledku jako nejlepšího a zároveň ochraně zájmů těch, kteří jsou v menšině. Jenže co když většinový výsledek není respektován či je v příkrém rozporu se zájmy menšiny? A co je vlastně většinový výsledek, když  otázka v referendu neobsahuje  protikladné scénáře ANO/NE (jak by to mělo být) ale jen dva ve své podstatě totožné scénáře, takže vlastně není o čem hlasovat? 

Ukrajina je katalyzátorem nefunkčnosti demokracie jako systému vlády.

Demokratický svět (EU + USA) tak hraje na Ukrajině kuličky, zatímco nedemokratické Rusko rozehrálo promyšlenou šachovou partii.

1 0
možnosti
MH

Mám rád Evropu. Proto se i mně moc nelíbí to co popisujete.

0 0
možnosti
MH

... a popisujete to velice dobře.

0 0
možnosti
KB

Dobrý článek. Demokracii na západě je možno brát jako ústupek tamních mocných obyvatelům těchto zemí (v praxi to probíhá, že pokud vyhraje levice a ne pravice, tak pak se provádí velmi mírné přerozdělování směrem k chudším...ale v posledních letech ani to ne) Ale jinde západ demokraciii nepodporuje nebo spíš podporuje, ale jen když to vyhovuje zájmům jeho největších mocností.

0 0
možnosti
Foto

Zásadní problém jsou argumenty proč vstoupili ruští okupanti na území Krymu, neboť tyto argumenty prostě neodráželi realitu, to je celá podstata problému. Oddělení Krymu od Ukrajiny problém není - referendum bez přítomnosti ruských okupantů by mělo zcela jistě jinou váhu... to že na na krymskou frašku nalepíte nápis referendum z něho ještě demokracii nečiní... a ano, EU má jistě své vlastní problémy, ale pak mi vysvětlete, proč odchází lidé z Ukrajiny a Ruska do EU a nikoliv opačně?

0 4
možnosti
MS

Kolovrátek mele, jede, chrlí, nepřemýšlí

1 0
možnosti
EP

Nejhumornější jsou reakce, které vlastně nereagují. Jednou větou řeknou, že se míchá něco nemíchatelné. Nebo uvedou jen jednoslovní odmítnutí, případně jen palec dolu obrácený.

Takto se přátelé pravda nedá najít. Hledání pravdy je usilovná práce, ale musíme se smířit s tím, že najdeme pravdu jen tu svou.

Ti kteří hotové pravdy přejímají na př. ze zpráv a komentářů ČT, tak to jsou ti samí mebo jim podobní co nadšeně vítali rok 1948, nebo v Německu příchod Hitlera, a jiné podobné příklady.

Tyto osoby hledače pravdy nenávidí, jsou z nich později slepí fanatici, které vede nějaký "vůdce". Z této diskuse se dají snadno poznat.

5 0
možnosti
Foto

I38v76o 73C15i97l18i13c42h

18. 3. 2014 9:28

Mnohdy není jen jedna pravda a pak nastupuje buď boj za tu svou pravdu anebo hledání kompromisu mezi těmi dvěma nebo i více pravdami.

0 0
možnosti

EU není v určitých věcech moc demokratická a opakovaná referenda byla ostudou. Z toho nevyplývá že je EU nedemokratická. Jen to, že má určité mezery.

Krymské referendum nebylo v souladu s demokracií. Je pravděpodobné že by proruské síly vyhráli i ve férovém referendu. Ale referendum před hlavněmi samopalů se neuznává z principu. Demokratické být totiž nemůže.

Majdan. Proč tady hledáte demokracii? Vláda byla svržena při převratu, za pár měsíců budou demokratické volby které ustanoví novou, demokraticky zvolenou, vládu.

.

Vy prostě fandíte Rusku, nesnášíte EU, proto máte nulovou objektivitu. Spletete dohromady události tak aby vyšlo to co chcete. Je to bohužel vidět dost. Já nesnáším jak Rusko, tak EU. Když nesnášíte Spartu i Slavii, náhle máte na hru jiný náhled než zarytý fanoušek.

Zkuste si položit otázku. Kolik zemí by uznalo svobodné referendum Krymu které by se uskutečnilo bez přítomnosti jediného ruského vojáka?

1 2
možnosti
MN

jedna otazka ... to, ze se referendum odehravalo pred hlavnemi samopalu jste si vyslechl v nasich mediich a proste opapouskoval ... ukazte mi jeden obrazek kde je nejaky vojak u volebni mistnosti, nebo dokonce snad v ni. Nenajdete jej a to, ze si tam vytvorili domobranu, ktera si hlidala sve uzemi proti napadani Krymu ze strany radikalu z Majdanu - na tom nevidim nic zvlastniho - u nas se neobjevila rada zprav, ktere se naopak objevily na satelitnich televizich jinde ... ta propaganda ktera tady jede je horsi nezli za komunistu ale spatne je z obou takovych masazi a presvedcovani ze je neco bile a neco cerne kdyz je to naopak!

2 0
možnosti
Foto

I50v78o 75C49i14l40i29c54h

18. 3. 2014 6:24

Demokracie dle EU funguje jednoduše - můžete zvolit pouze tu možnost, kterou EU schvaluje jinak máte smůlu EU

8 0
možnosti
MS

Ivo, proč tam strkáte tu vlajku?

0 0
možnosti
AJ

Kdo si myslí, že Ukrajina dopadne lépe než v minulosti Argentina?

http://www.outsidermedia.cz/Ukrajina-a-MMF-1.aspx

2 0
možnosti
JV

...velmi pravdivě a výstižně napsánoR^

3 0
možnosti