Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

8. 3. 2011 18:47
Rozhodně zrušit

0 0
možnosti
C

carolusI

8. 3. 2011 18:52
Re: Rozhodně zrušit

Ale zároveň to chce rozdělit silnice na dvě kategorie.  S- silnice bez limitů a bez pravidel ( pro sebevrahy)   a  N- pro normální lidi tam bych rychlostní limity ponechal.;-D

0 0
možnosti
VH

cvlad

8. 3. 2011 13:46
Blábol.

Rv

0 0
možnosti
C

Cynyc_

8. 3. 2011 16:32
Re: Blábol.

Přesně. Napsaný pubescentem, co se ještě nevylízal z vášně pro rychlou jízdu.

0 0
možnosti
VD

všd

8. 3. 2011 13:22
Vyšší limity?

Tam, kde je dálnice či rychlostní silnice v dobrém stavu, si dovedu představit zvýšení limitů formou LED značek, které by určovaly rychlost podle intenzity provozu. Ale na tankodromech typu D1 je to kontraproduktivní.

Další věc pak je, že podle autora bych jako zrakově postižený asi ani nepocítil změnu režimu, když neřídím. Hodně omezený pohled ...

0 0
možnosti
AF

Hugo Ventil

7. 3. 2011 13:33
Uspora casu

Trocha matematiky ze zakladni skoly. Praha - Brno 196 km. Pri 130 km/h = 90 min.

Pri 160 km/h = 73,5 min. Rozdil 16,5 min. Stoji vam ta rychlost za to?

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

7. 3. 2011 14:06
Re: Uspora casu

Ano. Je to cca. 18%, to je DOST, např. pro řidiče (hypoteticky) je to rozdíl mezi klasickými 8 a 10ti pracovními hodinami denně.

Než začnete mít podobné rádoby erudované kecy, tak si zkuste pracovat o 3/16 denně víc a pak si o tom popovídáme.

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

7. 3. 2011 12:30
To jste vážně všichni tak zabednění?

"Je to nebezpečné", "většina aut se špatně ovládá" atp. Ale vždyť to je JEHO nebezpečí a JEHO auto a JEHO schopnosti. Co se všichni serete ostatním řidičům do řízení?

Chcete si jezdit pomalu, fajn, BRÁNÍVÁM V TOM SNAD NĚKDO? Ale jiným stejný luxus - jezdit podle svého - dopřát odmítáte.

SKUTEČNÝM DŮVODEM, PROČ NECHCETE ZVÝŠENÍ LIMITŮ, JE, ŽE BYSTE SE MUSELI ZAČÍT CHOVAT OHLEDUPLNĚ, což se vám nechce. Vám mnohem víc vyhovuje stav, kdy jezdíte jak prasata a smrťáky z toho nejsou jen proto, že se všichni šinou jak hlemýždi. TO JE OPRAVDU TAK TĚŽKÉ SE PŘED PŘEDJÍŽDĚNÍM PODÍVAT DO ZPĚTNÉHO ZRCÁTKA, JESTLI TAM NĚKDO NEJEDE??? ...

Když je náledí, mlha, stejně je STANOVENÍ BEZPEČNÉ RYCHLOSTI NA ŘIDIČI, a SKUTEČNÝ DŮVOD PRO OMEZENÍ RYCHLOSTI JE ŠETŘENÍ PALIVA - ovšem KOMUNISMUS TU UŽ 20 LET NENÍ - teoreticky - stále trvající omezení rychlosti je jen důkazem, že fakticky tu je stále. ALE LIDI PŘECE MAJÍ PRÁVO SE ROZHODNOUT SAMI!!!

Na tom stojí naše společnost.

0 0
možnosti
VD

všd

8. 3. 2011 13:23
Re: To jste vážně všichni tak zabednění?

Bohužel, jsou lidi, co jezdí jako hovada a vyšší limity by jim v tom  nezabránily. Další věc je pak stav silnic a intenzita provozu na D1.

0 0
možnosti
BD

Béda47

6. 3. 2011 14:14
nechápu

Přiznám se, že němce nemám moc rád, ačkoliv tam mám přátele. Nicméně jsem v Německu nikdy nezabloudil a neměl problém s policií. Jen jednou se speciální policíí známou pod jménem Bagouni.( bezpečnost práce řidičů). Ale nechápu jednu základní věc. Jak je možné, že když máme evropské právo, které je nadřazené právu státnímu, tak mohou být rozdílné dopravní předpisy, nařízení, označení atd atd.A proč není i jednotný způsob pokut a rychlostních limitů. Samostatnou kapitolou je i systém vybírání poplatků na státních dálnicích, silniční daně atd.To opravdu nechápu.;-€

0 0
možnosti
DM

Nejsem přezdívka

5. 3. 2011 15:54
Tak děsnou stupiditu

jsem snad ještě nečetl. 

Soudit člověka pohledem do jeho garáže, toť metoda pravého myslitele! Víte, mladý muži, kdo to byl třeba Karel IV? To byl největší chudák na světě - představte si, že on dokonce neměl ani tu garáž !! Ještě,  že Vás neznal - to by už v dětství musel spáchat sebevraždu.   

D. Martišek

0 0
možnosti
R

Reptilia

4. 3. 2011 17:01
---

Víte pane autore, podobných jako vy jsem měl pod rukama pěkných pár. Část z nich plakala bolestí když jsme je vyproštovali z totálně rozsekaných aut, část už byla navždy zticha. Už v rychlosti 150 a více máte minimální šanci na přežití v jakémkoliv autě. Lidské tělo totiž není stavěno na to aby vydrželo náraz v takových rychlostech. I to je jeden z důvodů rychlostních limitů.

0 0
možnosti
VB

malý červ

4. 3. 2011 19:56
Re: ---

zato v beztrestných 145 šance na přežití prudce roste, vážně věříte, že limity pod pohrůžkou pokuty 1000 Kč zachraňují životy, že lidi se nezabijou jen díky této pohrůžce, autor nikoho nenutí jezdit rychle, což mnozí evidentně nepochopili, pokud chci jet rychle tak stejně pojedu, nebuďte naivní, vaše představa, že po zrušení limitů by přibylo mrtvých je nesmyslná.

0 0
možnosti

jjencek

4. 3. 2011 15:11
Nejdříve si všichni ocejchujte tachometr,

protože ze zákona nesmí ukazovat míň, tudíž v praxi ukazuje o 10km/hod víc. Kdo má navigaci, vidí rychlost přesně. Jinak na stopkách změřit letmý kilometr na dálnici. Poctivá 130-ka je docela slušná rychlost, 150-ka je maximum, co se dá zvládnout na prázdné a kvalitní dálnici, ovšem kde ji u nás máte? Už slyším vás rozumbrady, jak vy ve vašich fárech to máte pod kontrolou. Protože jste nezažili hodiny na dálnici ve 110 Km/hod rychlosti vlivem prasklé pneumatiky, tu bezmoc, kdy s tím nemůžete nic dělat, auto rotuje a vy čekáte, kdy to bouchne do svodidel a vy si říkáte, ještě žiju, v autě sedí děti a vy si říkáte, za 3 vteřiny přeletíme ty svodidla a kdo z nás tu už nebude...Svodidla vydržela, auto se zastavilo, ti za námi to ubrzdili. A to je chvíle, kdy byste za každý 1 kilomet/hod dolů byli vděčni. Stát se to ve 150, ale i ve 130, tak to tu nepíšu. Takový zážitek si zapamatujete na celý život, já už přes 20 let. Život máte jenom jeden a k jeho konci je opravdu strašně blízko.

0 0
možnosti
F

FiS95

6. 3. 2011 17:11
Re: Nejdříve si všichni ocejchujte tachometr,

Nemůžeme žít všichni v naprostém bezpečí, zabalení do bublinkové fólie, očipovaní a povinně s helmou, pokud jdeme na schody. Pár smrtí ročně za svobodu stojí, včetně té Vaší. Kdyby byl rychlostní limit 150, tak Vás to pořád nenutí jet víc než těch vašich nebezpečných 110. A pokud Vám je i 80 příliš, nemáte na dálnici co dělat.

0 0
možnosti
LK

lenka-sexynka

3. 3. 2011 14:53
presne tak

Přesně tak, ale ono těch problémů je více.

Jak tu někdo řekl policie si dnes vychytá místa kde jsou nesmyslně naprosto nesmyslně pdesátky a tam se postaví. Můžou vzít každého (téměř) NIKDo tam nejede padesát ani důchodce ani všichni ti co tu mají plnou hubu keců. To je problém číslo jedna.

Problém číslo dva policie je zlenivela nehce resit opravdove problemy, ktere jsou kolikrat nejednoznacne. Jet na dalnici 80 je petkrat nebezpecnejsi nez tam jet 150.

Krava ktera neumi odhadnout rychlost auta a vjede tam z vedlejsi cesty ... to nikdo neresi. Sak ona jela pomalu.

ATD ... http://www.uplneovsem.cz/clanek/242337-jak-zkrotit-ridice-aneb-problemy-ceskych-silnic/ ... prvni je treba mit znaceni ktere kopiruje cestu, pak policisty kteri nejsou pohodlni a pak jinou mentalitu ridicu ... a jestli mi tu nekdo mluvi ze se ma jezdit v obci 30 tak upadl ... uz vas vidim

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007