Diskuse

Zkažená EU

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

17. 12. 2009 22:58
Není lepší o domácích problémech rozhodovat doma?

Nesdílím váš názor na LS a nynější podobu EU. Máte ale pravdu v tom, že nejdřív si musíme udělat pořádek mezi politiky doma. Kdybychom si jej udělali a měli v politice zodpovědné zástupce tak bychom možná nějakou LS vůbec neřešili, protože bychom třeba v unii vůbec nebyli. To že se politici chovají nezodpovědně je tak trochu i důsledek našeho vstupu do EU. Za ni se totiž politici schovávají. Vždy když si prosadí něco, co se voličstvu nezdá, tak mohou říct: " to my ne, to je nařízení EU". Ten směr, kterým se nyní naše politika ubírá jsme nabrali v době, kdy jsme se na vstup připravovali. Proto jsme celkem bez křiku přijali spoustů nesmyslů.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

17. 12. 2009 23:04
Re: Není lepší o domácích problémech rozhodovat doma?

a to nemluvím o nesmyslech námi vytvořených, které sice mají původ v evropských směrnicích, ale jejich obsahem je český kocourkov..

0 0
možnosti
M

Marný

17. 12. 2009 22:20
analýza

Velmi pěkný příspěvek. Konečně někdo, kdo vidí svět takový, jaký je.R^R^R^

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

18. 12. 2009 0:03
Re: analýza

Konečně reakce, která mě potěšila, děkuji:)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

17. 12. 2009 22:09
uzené lososy, rypáky hluboko v korytech

zadky si vozí v mercedesech..   No nečekal bych takový článek od studenta VŠE.. Jste světlá vyjímka:) Aby vás za tyto názory spolužáci nijak neperzekuovali:D

0 0
možnosti
P

PetrBrno

17. 12. 2009 22:20
Re: uzené lososy, rypáky hluboko v korytech

Světlá výjimka která si brousí zuby na nějakej teplej flek v Bruselu tak jim leze do zadku a doufá, že si ho tam všimnou.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

17. 12. 2009 22:01
Tyhle blogy zbožňuju.

Zfetovanej studentík si k něčemu přičuchnul a teď nám dává kázání. Eurokomisaře sice navrhuje národní vláda, ale on musí hájit zájmy celé EU, nikoliv národního státu. Na to přísahá. Takže k čemu nám je tam takovej panďulák? EU je nesourodý výblitek který tímto způsobem neměl nikdy vzniknout. Stačilo mít celní unii, kdo chce tak i měnovou, volný pohyb osob a pod. Nechápu ale proč by měla rozhodovat o žárovkách, Uheráku a dalších kravinách. Teď máme prezidenta EU. Teda on to není prezident, ale říká se mu tak. Osobně ani nevím jak se jmenuje, to se nedá přečíst, natož zapamatovat. A i kdybych to věděl, tak zase nevím k čemu by mi to bylo.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 12. 2009 23:48
Re: Tyhle blogy zbožňuju.

Zfetovanej studentík? Nikdy jsem ani nevykouřil cigeretu. Pozor na jazyk. Komise je protiváhou Rady v rozhodovacím procesu, zastupuje EU jako celek, Rada zastupuje vlády národních států, EP zastupuje lid. Dobře rozdělené role že? EU nevznikla naším vstupem, právě tím se stala ještě nesourodější, ale probíhá něco jako konvergence, což je fajn. Já třeba nechápu, co má obecní úřad co kecat do toho, jak si smím stavět na svém pozemku. Každá instituce touží po moci, kterou nepotřebuje, není to důsledek EU. Ne, van Rompuy není prezident EU, tak ho označily akorát naše televize. Je to stálý předseda Rady, fakticky nahrazuje předsedu vlády předsedající země, který se měnil každých 6 měsíců. Že něco nevíte je váš problém, ale dost těžko budete diskutovat o něčem, o čem nic nevíte. Zbydou vám jen nadávky a ty mě nazajímají.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

17. 12. 2009 21:46
hmm..

"Přitom zapomínáme, že ji sami vytváříme."

Jo. Asi tak z 2.5%. ;-D Jinak za naše problémy nemůže, ale mnohé vytváří a vytvořila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007