Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Baltazar123

25. 5. 2011 13:16
Souhlas!

To co doporučujete jsem udělal před dvěma roky a nelituji.Podotýkám, že jsem členem zatím neparlamentní strany.Je to úžasné, od nuly začít něco budovat.A jestli přijde úspěch za rok, za 3 nebo za 5 let?To není podstatné.Hlavní je mít dobrý program a úspěch (=možnost něco skutečně změnit)přijde.Ano, také se občas pobavím když lidem říkám, že ne strana mě platí, ale já ji(a dost):-).

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

24. 5. 2011 22:44
Martine, bohužel

má to dvě vady. Nevím jestli jste zaregistroval ne tak nedávný pokus MFD, jakto vypadá při vstupu do ČSSD a ODS v Praze. Spolehlivě by Vás to odradilo. Totéž latí pro jakoukoli přísahu jako součást stanov strany. Jednak to záleží zase jako třeba ta imunita na těch politicích a jejich zájmu a řekněte si rovnou na těch, kteří mají ve straně vliv.

Onen nepoměr vůči jiným zemím spraví až čas a výmena generací za současné emancipace občanů v občanskou společnost - chcete-li umění žít s demokracií a v demokracii. Není prostě pravdou, jak tvrdí třeba ekonom Sedláček příliš optimisticky, že jsme normální demokratickou zemí. Nejsme. Narazil jste na problém, jenž nelze vyřešit v krátké době. To, že si v té demokracii neumíme zatím poradit a žít v ní, dokládá ta obrovská frustrace, která zase pramení z přílišného idealismu a čekání na dokonalou stranu s dokonalými lidmi, což je nemožné.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

24. 5. 2011 22:55
Re: Martine, bohužel

Jediným řešení je občanská společnost - občanské aktivity a ty volby. Buď z voleb bude soutěž nebo ne. Buď občané dokáží strany po prúšvihu odstraňovat s pozic nebo ne. O čím více mandátů strana přijde, tím přijde více jejich lidí přijde o prebendy nebo o moc. To jsou jediné dva atributy na které každý politik slyší. V tom Rakousku či Německu se přece běžně střídají levice a pravice. Je to totéž jako s tím počtem členů stran. Je to tu uměle udržováno a lidé se sami stávají obětí  takové manipulace. Rozumná pravice bz přece neměla být daleko od rozumné levice a jakkoli se to někomu nezdá, není důležité kdo přijde, ale aby strana či strany, jež selžou prostě zaplatily úměrně stupni selhání. Jiné řešení v podstatě není. Hybnou silou vpřed je možnost změny, kdy nastupující strana se logicky snaží nedělat to, co tu předchozí připravilo o moc. To je síla demokracie, pokud této vlastnosti nevyužíváme, defakto tu demokracii odmítáme a pak žádného politika nevystraší ani samo veřejné mínění.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

24. 5. 2011 21:29
... skvělé, pod tohle bych se s klidem podepsal...

... tedy samozřejmě kdybych to napsal...:-)R^

... zní to jako paradox, ale právě přes stranictví se můžeme přiblížit občanské společnosti daleko víc než nějakým povzneseným a planým moralizováním...

0 0
možnosti
H

habit-.!..

24. 5. 2011 22:01
Re: ... skvělé, pod tohle bych se s klidem podepsal...

... ještě p.s. ... ale ten problém je trochu hlubší - aby lidi začali věřit politice a podílet se na ní, musí mít pocit, že tím dokáží něco změnit... což je dnes, kdy parlament slouží v prvé řadě jako schvalovna bruselských direktiv, prakticky nemožné...:-/

0 0
možnosti
VD

všd

24. 5. 2011 21:22
Máte naprostou pravdu

Dnes je divné být v nějaké straně, a první otázka, když se to o Vás někdo dozví, je, kolik za členství platí. Jsme celkem zvrácená společnost.

Každopádně, není divu, co nezničili komunisti, dokončuje vládní supí letka. Více zde: http://david.blog.idnes.cz/c/193092/Supi-letka.html

0 0
možnosti
GK

vatsuk

24. 5. 2011 21:39
Re: Máte naprostou pravdu

!R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007