Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pehavecm

10. 1. 2011 15:35
v soutěži idiot roka

kandiduje další adept m. prochazka, výborně, alespoň je z čeho vybírat.

Oprava veskrze pomýleného článku. Euroskeptici se nemohou mýlit. Jsou to eurohujerové, kteří předkládají smělé plány výstavby rozvinuté evropské socialistické společnosti a kteří "vědí", jak šťastné světlé zítřky čeká evroob(v)čany. Euroskeptikové především pochybují - kdo pochybuje, nemůže se mýlit. 

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

11. 1. 2011 17:55
Re: v soutěži idiot roka

Docela jste mě rozesmál, jestlipak jste si to po sobě alespoň přečetlRv

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 1. 2011 19:16
Autor má v popisu nesprávně uvedeno, že je libertarián.

Pan autor je totiž typický eurohujer.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 1. 2011 10:20
Re: Autor má v popisu nesprávně uvedeno, že je libertarián.

Rv

0 0
možnosti
HI

hubitel iluzí

8. 1. 2011 18:47
Dotaz pro autora

Dovolte mi položit Vám otázku. Nemohl jsem si nevšimnout, že jste volič TOP 09. Opravdu rád bych znal Vaše důvodu proč zrovna tato strana? Odpovídat nemusíte pokud nechcete, pokud ano, budu rád. Myslím, že na základě Vaší odpovědi se nakonec dobereme společně k tomu, že se hluboce v mnoha věcech mýlíte.:-)

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 1. 2011 10:20
Re: Dotaz pro autora

Protože stanovy této strany nejlépe odráží mé postoje, podepsal bych se pod ně, což bych u jiné strany udělat nemohl. Neznamená to, že bezvýhradně souhlasím s jejich politikou ani že jim důvěřuji. Nic lepšího bohužel není k dispozici.

0 0
možnosti
M

mff-59

8. 1. 2011 18:28
Mam podobna staniska.

Myslim, ze drive byly nazory, ze komunisty je treba zavrit (minimalne) do skanzenu a nechat je v klidu zkouset svoje veci a nazory realizovat. Na hranicich tvrde hlidat toky zbozi a pokud by nekoho ve skanzenu politicky sikanovali, umoznit mu skanzen opustit.

Ja myslim, ze by to mohlo byt i u tech 0,7% vsech volicu Svobodnych. Pokud bu chteli, u Mostu jim vyclenit kus zeme, at si ziji ''S''vobodne s pasy, bez dane ze mzdy, at si vyrabi zarovky a odmitaji klasifikaci bananu. At misto bezkontaktnich baterii hygienicky pouzivaji treba pumpu, pokud prezivsi zakaznik salmonelou nezrujnuje vyhradne jejich zdravotnictvi. A opet na hranicich tvrde kontrolovat toky zbozi a penez, a pres pasy i lidi. Hlavne aby je vykukove tyjici z te druhe spolecnosti nesponzorovali z uplatku vzniklych ze statnich zakazek. Necht maji vizum a necht si sami rozhoduji, kdo k nim muze.

Mozna ani ne do roka by se videlo, zda je to ekonomicko-politicky schopno prezit a nebo treba i prosperovat.

0 0
možnosti
M

mff-59

8. 1. 2011 18:29
Mam podobna stanoviska

Ehmmm, stanoviska, stanoviska

0 0
možnosti
LM

Ratisbona

8. 1. 2011 17:30
Nesouhlas

zajímavý příspěvek, přesto musím v některých bodech nesouhlasit.

1. Demokratický deficit - jako takový skutečně existuje. Spočivá částečně v Komisi samotné. Zatímco vlády členských států jsou legitimovány přímo volbou z parlamentu, je komice volena vládou jednotlivých států (nikoliv přímo parlamentem), čímž ztráci na legitimnosti. Pravomoce EU-parlamentu jako zákonodárného orgánu jsou dosti omezené. V demokratickém státě je zákonodárcem zásadně parlament. Tímto způsobem komise obchází jednu ze zásad demokracie.  

2. Národní zájem - vidím jako takový především v udržení české ústavy jako primární zákon. Stane-li se ústava pouze součástí jiného jí nadřazeného právního systému, jehož normy budou pronikat do českého právního systému, bude ústavní kontrola jen omezeně možná. Chybí-li nebo je-li omezena ústavní kontrola, je automaticky ohrožena suverenita a tedy svoboda každého členského státu a každého občana. 

0 0
možnosti
PH

Rodnok

8. 1. 2011 17:48
Re: Nesouhlas

komise je schvalována parlamentem, stejně jako národní vlády :-)

0 0
možnosti
PSX

Pavel Skeptik X

8. 1. 2011 17:27
Tož to zhrnem, chlapi, ni?

Je smutné, že většina hnusných, neinteligentních a drzých anonymních pisálků, nepochopila genialitu autora a elegantní styl jeho, přímo vědecké práce! Navíc ještě jsou nevzdělaní a neumí psát česky! Nepochopili základní pojmy z příručky : Politologem snadno a rychle, vydanou Nejvyšším odělením Ministerstva lásky k Žužuelovi!

Takže vymazat hovada, co s vámi ;-(

0 0
možnosti
PH

Rodnok

8. 1. 2011 12:30
naběhlo sem všech skoro 0,7% voličů svobodných...

dle inteligence a vyjadřování vskutku intelektuální elita národa ;-D. Ještěže jsou neškodní.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

8. 1. 2011 13:07
Re: naběhlo sem všech skoro 0,7% voličů svobodných...

R^

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

8. 1. 2011 11:36
Váš pokus o vysvětlení Machových názorů a postojů

je hloupý a trapný. Jen jste dokázal, že jste jeho názory absolutně nepochopil a vytváříte zcela jinou knihu. Už informace , kterými popisujete sám sebe dokazují, že máte zásadní neznalost významu pojmů a termínů, které používáte . Prostě článek je naprostý blábol. Ale to už je takový eurohujerský standard :-/Rv

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

8. 1. 2011 13:09
Re: Váš pokus o vysvětlení Machových názorů a postojů

Blábol je leda váš příspěvek. A pana Macha chápu dokonaleji, než si dovedete představit, ale nesouhlasím ani s jeho základními názorovými východisky.

0 0
možnosti
HI

hubitel iluzí

8. 1. 2011 11:24
autor

Jak lze věřit člověku, který se označuje za libertariána a zároveň eurofederalistu. Člověku který prosazuje svobodu jednotlivce a přesto je schopen volit socialisty v podobě TOP 09.

Vážený autore, sám nevíte co tyto pojmy pravděpodobně znamenají, protože se vzájemně vylučují a nelze je sloučit. Je to jako by jste se snažil smísit vodu s ohněm a naopak. Nelze.

Ostatně eurofederalismus zcela popírá pricnipy libertariánů i svobodu jednotlivce. Pokud nechcete vypadat směšně, vyberte si, takto to vypadá, že v tom máte slušný hokej.:-)

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

8. 1. 2011 13:14
Re: autor

Pokud si myslíte, že libertariánství je úzce vymezeným názorovým postojem, náboženstvím, které má návod jak se k čemu postavit, znamená to, že se máte ještě hodně co učit. Reforma veřejné moci do efektivnější, transparentnější, demokratičtější a levnější formy není omezováním svobody, i v tomto se máte co učit. Příliš jste si zvykl na škatulky a nejste schopen pochopit, když vám do nich někdo nezapadá.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

8. 1. 2011 11:04
Mizení příspěvků

Pokud někteří používají urážlivé a zvláště hrubé výrazy, bude jejich příspěvek odstraněn. Pokud nejste schopni vyjádřit se v elementárních mezích slušnosti, tak se prosím ani neobtěžujte. Sice jsem neměl v plánu hlásit nevhodné příspěvky, ale asi je to občas třeba a v případě nutnosti budu tento nástroj používat, dosud jsem je pouze ignoroval, ale změna je život;-)

0 0
možnosti
M

martin5.3

8. 1. 2011 12:13
Re: Mizení příspěvků

Správně, na lidi se musí liberálněR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007