Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vy požadujete, aby každý zaměstnanec měl povinně účet. Fakt? Něco jako Drábkovu kartu?

Vy se domníváte, že peníze v šedé ekonomice jsou na kontech? Nejsou. Ta šedá bude nezákonně vyplácet v hotovosti.

1 0
možnosti
PK

1) A bude možné někde sehnat účet z kterého bude banka povinna držet 100 procent rezerv, absolutně ručit za vyplacení veškeré částky která na účtu je bez ohledu na to jak je vysoká, z daného účtu nebudou strhávány žádné poplatky a bude veden zcela bezplatně?

Protože dokud tento stav nenastane pak jsou bezhotovostní platby pouze a jenom lobby bank které budou vydělávat na povinnosti dávat jim peníze.

Považuji za zcela nechutné že stát od občanů a firem vyžaduje povinně svěřovat jejich peníze soukromým institucím vytvořených za účelem zisku které následně s vloženými penězi hazardují tím že poskytují úvěry a obchodují na burze...

Bude bankám také zakázáno s těmito penězi obchodovat a půjčovat je a nevést z nich žádné poplatky?

1 0
možnosti
PK

Banky jsou hned po vládě primární nepřítel svobody občana a je naprosto nepřijatelné aby nad systémem získávali ještě víc moci a kontroly... naopak by to chtělo značně omezit jejich moc v současném systému.

Osobně bych navrhoval mít povinný systém 100 procentních rezerv. Bankám by se měla zcela sebrat pravomoc vytvářet peníze formou úvěrů.

Ideální by byl systém kdy by banky směli půjčovat pouze peníze klientů kteří k tomu dají svolení... a s tím že pokud úvěr nebude splacen tak klient přijde o peníze zcela.

A pokud bude splacen může mít nárok na úroky.

Z tohoho hlediska by bylo úplně nejlepší naopak povinně duplikovat měnu - ke každé jedné bezhotovostní koruně by měla existovat jedna hotovostní koruna a ta by neměla být použitelná bez té elekronické. To je bezpečný systém který si dovedu představit jako prakticky.

To by současným bankéřům řádně přistřihlo křídla a je na čase to udělat a bankám prostě moc omezit.

0 0
možnosti
AG

Hloupé nápady ,jsou prostě hloupé nápady.

Jinak řečeno, každý zaměstnanec by musel mít povinně účet u nějaké zlodějské banky. Né , že by ho dnes neměl ale tohle by bylo direktivní a povinné.

Řemeslník by si koupil za 100 Kč něco v obchodě a musel by to platit platební kartou s tím že si 2% vezme banka za transakci. atd. Tedy vydělá banka ale obchodník prodělá.

Z mého pohledu je nejjednodušší zavést systém registračních pokladen  a asi bych se i klonil k státní účtenkové loterii alespoň na 5 let od vzniku povinných registračních pokladen.

O práci na černo a Švarc systému nemá cenu vést diskuzi, protože to stejně nikam nevede. Není politická vůle

0 0
možnosti
Foto

Registrační pokladny jsou diskutabilní. Plná kontrola by způsobila zřejmě značné problémy v existenci menších podnikatelů a tím i v zaměstnanosti - už jsem o tom tady někde psal. Navíc registrační pokladny s výstupem až do "centra" (např. na MF) jsou obrovská blbost, která nemůže fungovat. A loterie? Další sporná věc, např. Slováci už zjistili, že neplní očekávání, ovšem "my" zjišťujeme zkušenosti z Chorvatska s velmi odlišnou ekonomikou. 

Švarc systém je problém zcela umělý vyvolaný neschopností vedení státu vypracovat přiměřené a kvalitní zákony. Což se ovšem týká značné části legislativy.

1 0
možnosti

1) takže si každý bude muset povinně zřídit bankovní účet? I ten, kdo ho nechce a nepotřebuje??? 

2) už to vidím, jak nějaký bláhovec prodává třeba stavebniny na fakturu ...

0 0
možnosti
MP

1) Ano. Takových lidí moc není. Navíc to nic nestojí. Před 6 lety to bylo skutečně zdarma u jediné banky, nyní je nabídka širší.

2) Máme pojištění pohledávek, platby předem a platební karty. No problem.

0 2
možnosti
JF

Pokud by se toto zavedlo, vytvoří se okamžitě další paralelní měna. Cokoliv co bude černý trh akceptovat.

1 0
možnosti
MP

Co bude zaměstnanec akceptovat místo peněz? Co budou ve stavebninách akceptovat místo peněz? Za co dostane hráč žetony, aniž by nepřevedl peníze na účet? To je zajímavá úvaha, doufám, že máte nějaké nápady;-)

0 0
možnosti
Foto

A jeje. Další "pachatel dobra". To, že si stát s určitými jevy nedokáže poradit, jej ještě ani zdaleka neopravňuje předepisovat lidem jak mají platit a vůbec je jakkoliv omezovat. To, co navrhujete, je přesně druh salámové metody omezování svobody. Dovedeno ad absurdum to skončí očipováním a denním rozvrhem toho, co člověk má dělat. Fuj - zkazil jste mi tímto blogem večer! :-P

6 0
možnosti
MP

Toto je způsob, jak si s některými projevy šedé ekonomiky poradit s co nejnižšími náklady a měl byste si i všimnout, že s menšími zásahy do svobody, než jakékoliv jiné řešení. Kromě toho, ti co podvádějí, dopouští se nekalé soutěže vůči poctivým a to není fér. Věřte mi, nebo ne, jsem spíše libertarián, na to, že mi svobodní nadávají do socialistů jsem si ale už zvykl.;-)

0 0
možnosti
Foto

S přínosem bezhotovostních plateb lze souhlasit. Ovšem realizovat to bude trvat hodně dlouho.

0 0
možnosti
MP

Nemyslím si, že na první dva body by byl třeba nějaký zvláště dlouhý čas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007