Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale houby a míchání hrušek s jablky...první problém je, že české zdravotnictví je žumpa na peníze, takže klidně spolkne i desetinásobek tzv. regulačního poplatku a v globálu to jen žbluňkne...nic víc...neprojevilo se to nijak významně ani na plnosti čekáren (bodejť by ano, když takových obvoďáků je sakra málo a navíc nějak rok od roku stárnou), ani třeba na kvalitě stravy v nemocnici před a po poplatcích :)

Takže až se zdravotnictví promění ze žumpy na studánku, lze vyřešit mnohem snáze problém druhý...neochotu lidí připlácet přímo a viditelně místo nepřímé platby... do té doby se tam peníze stejně přelijí nepřímo, jen jinak...

0 1
možnosti

Jenže tu žumpu politici Opoziční smlouvy filtrují stále tak zběsile, že ta žumpa je dále zcela bez výživy.

0 0
možnosti

kapitalismus=volné, svobodné podnikání. Regulace, dotace= socialismus.

4 1
možnosti
Foto

Možná v knihách a příručkách víc jak 20 let starých. Realita je pestřejší, jenže to jste si nepřečetl, co? :-)

2 1
možnosti

Autore zdravotnictvi zdarma u nas mohou mit tak nekteri OSVC, ostatni pracujici na neho cely zivot plati. A plati dost, protoze do zdravotnictvi jde rocne cca 300 miliard. Tak to je opravdu zdarma !

2 6
možnosti

"Zdravotnictví zadara" je jen předvolební vějička pro strany opoziční smlouvy.

2 1
možnosti

Podle ústavy máme právo na NEJNUTNĚJŠÍ ošetření. Zdravotnictví je bezplatné, pokud zákon nepraví jinak. Ani tuto větu nezná soudruh Dienstbier. A to je právník!!!

1 2
možnosti

Ano! Ale politici v rámci svých politických tanečků požadují zdravotnictví bezplatné!

0 0
možnosti

TOP09 by chtěla regulovat? ;-D Regulační poplatek je totiž regulace

Každopádně by mohla TOP09 jít do voleb s nápadem na regulační poplatky u každého pojištění. Konečně by tato pseudopravicová partaj zmízela v zapomnění.

Takže napřiklad platím povinné ručení u automobilu. Zaviním havárii, takže uplatním pojistku. Ale nejprve budu muset pojišťovákovi zaplatit regulační poplatek.

To samé poté, co mi shoří pojištěný dům. Dokud nezaplatím regulační poplatek, pojišťovák se na dům nepřijede ani podívat. A tak bychom mohli postupovat i v případě pojištění domácnosti, pojištění úrazu, penzijního připojištění a všech pojistek, které pojišťovny nabízejí.

TOP09 společně s ODS dodnes nepochopily, že pokud si platím pojištění, mám na pojistné plnění právo bez regulačního poplatku.

5 5
možnosti

Pane Šejno, pojištovny kupují nejnovější velmi drahou technologii?????

1 3
možnosti
Foto

Ve zdravotnictví se krade stejně bezostyšně jako např. při stavbách dálnic.  http://byznys.ihned.cz/c3-62858760-020000_d-62858760-zlato-z-homolky-je-jen-vrchol-ledovce-z-nemocnic-rocne-zmizi-az-26-miliard

Prioritou by tedy mělo být ucpat díry, kudy prostředky mizí. Je stejný problém jako v kterémkoli jiném odvětví a k provází ho , jako všude jinde, zásadní politická nevole něco s tím dělat, protože se na tom kapsují kamarádíčci. Poplatky mi nevadily, ale to co měly vyřešit nevyřešily, akorát se na nich někdo zase jen kapsoval.

5 0
možnosti

Ztráty ve financování zdravotnictví nikdy nevyřešíš levicovou politikou! Pacient musí mít možnost si své peníze ohlídat. A tuto možnost jsme mu vzali. A navíc jsme ho učinili nezodpovědným vůči čerpání zdravotní péče. Vzali jsme mu osobní odpovědnost za proplacení zdravotní péče. A to nemá řešení!

3 1
možnosti

Proč se k nám jezdí léčit a operovat milionář Jágr a ten Amerikán- ekonom, který kandidoval na našeho prezidenta. Kde ve světě je poplatek ve výši jednoho piva? Když to slyšel nějaký cizinec, že nám vadí jedno euro, smíchy spadl ze židle. Zdravotnictví může být zdarma, ale musí se zrušit CT, angio, gastro, rentgeny, všechny přístroje na ARO, atd. Kupují-li si nemocnice nejnovější přístroje, ab byly na světové úrovni, pak zdravotnictví musí něco stát. Koupíte-li si nejnovější auto či televizi, musíte zaplatit podstatně víc. Dělá snad někdo z vás zadarmo? V tomto případě prohrál pacient, zhorší se obslužnost, prodlouží fronty v čekárnách, prodraží se celé zdravotnictví. Už ted se plní LDN. Existuje veřejné tajemství, o kterém se nemluví. Rodiny se zbavují svých starých rodičů ubytováním přes vánoce v nemocnici, nebo ještě lépe trvale v LDN. Bohužel taková jsou fakta. A LDN je ted zdarma, tak proč to nevyužít, a proč živit své přestárlé rodiče? Ve skutečnosti to zaplatí danový poplatník zvýšením daní. Peníze z rozpočtu, které se tam dají, se mohly dát na rychlejší sanitky, lepší vybavení nemocnic atd. Takže ne hurá, ale upřímnou soustrast. Opravdu sociální... Cesta dlážděná dobrými úmysly vede do pekla. Stejně MUSÍ přijít doba, kdy bude spoluúčast, ale už to nebude směšných třicet korun.

7 0
možnosti

Ano! Dnes nám chybí svoboda léčit pacienta podle jeho potřeb a hlavně nám chybí osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče!

3 0
možnosti

Obdivuji, apne autore, Váš pohled na věc - jen by mě zajímalo, zdali jej máte Vy sám, nebo Vám podobné věci někdo našeptává. Pokud si opravdu myslíte, že pouze za třicetikorunový poplatek dostanete operaci srdce, případně léčbu "pouhé" přeražené ruky, jste snílek. Líbí se mi, jak jste vynechal zmínky o pojištění, které si platíme každý měsíc. Vzhledem k tomu, že celý článek je jakási agitka, za kterou Vás asi Vaši spolustraníci nepochválí (je to prostě kravina naivního člověka), doporučuji Vám sehnat si podklady, jak vypadalo socialistické zdravotnictví v ČSSR vzhledem k době a umístění v bloku sovětského vlivu. Budete asi nemile překvapený - milášku.

4 1
možnosti

človíčku drahá víte vůbec kolik stojí třeba výměna chlopně a následná péče?jestli ano dejte vědět.to vaše nula nula nic co tam dáváte by vám pokrylo mizivou část celé téhle srdeční legrace.

1 0
možnosti
Foto

Tak hlavně že si ministr zdravotnictví za TOP09 Leoš Hegr nechal rozkrást Homolku pod rukama. Jasně že pak 30,- Kč od pacienta citelně ve zdravotnictví chybí :-/ PS: hlavně nezapomeňte kroužkovat "Karla" když to všude hlásáte !!

8 4
možnosti

Asi to bude složitější!

Ale levicové zdravotnictví, které tu máme, je ideální na rozkrádání i od pseudopravičáků!

3 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007