Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

oni za to snad dostavaji prachy za tyhle propagandisticky tlachy..

1 0
možnosti
JM

Už ty noviny, člověče, nečtěte nebo z vás za chvíli bude jestřáb po lobotomii. Navíc si sám odporujete. Jak může být nějaký konflikt občanská válka, když probíhá mezi pravidelnou armádou a převážně importovanými žoldnéři financovanými Katarem, USA a Tureckem? Zaevidoval jste že drtivá většina syrských občanů deklarovala svou podporu režimu? A jinak rozkošné je to MY, které tak ostentativně v textu používáte. Až jsem se zakuckal smíchy.Takže  vám možná sdělím novinku. Celý konflikt byl vyprovokován Katarem, aby plánovaný plynovod nezačínal v Iránu, ale v Kataru a aby nekončil na Syském pobřeží, ale v Turecku.. Tím možná pochopíte motivy Kataru a Turecka odstranit Assada. No a jů es ej v tom mají své geopolitické důvody

3 0
možnosti
LD

I se když hasič zúčastní hašení požáru který sám založil, je to pořád žhář!

2 0
možnosti
Foto

Potenciální nomenklaturní kádr současného režimu zavětřil a postavil se na kterou stranu ? No přece jak jinak, než na stranu, kterou mu ukazuje receptor svěžího směru ideologické masáže. Ještě před půl rokem agresi a přepadení suverénního státu striktně nežádal, nyní ji striktně žádá - neboť se domnívá, že nastal čas, tuto agresi striktně žádat a nevybočit přitom z hlavního proudu severoatlantické propagandy.

1 3
možnosti
MK

Již vícekrát USA prokázaly,že role,do které se vžily to je světovým policistou,který hlídá demokracii ve světě,nezvládají.Nevím proč by to mělo být v Sýrii jiné,zvláště pak,když tato země disponuje obrovskou vojenskou silou.Zasahovat v muslimském světě se mi zdá necitlivé ba i zbytečné.V této válce,nebude vítěz,tak jako v těch předchozích..

2 0
možnosti
PK

P73a61v69e57l 80K41u78r57a69l

25. 8. 2013 12:24

No jo zkusili to dělat častěji než na kolik mají vojáky a armádu obecně.

0 0
možnosti
LP

Jednostranně zaujatý názor, kopie z českých médií. Rv

8 0
možnosti
PK

P29a96v74e88l 14K74u30r84a49l

25. 8. 2013 12:35

Je to ovšem naprosto typický názor všech "rádoby-mírotvůrců" kteří vůbec nechápou proč se války vedou... (to je dáno tím že v Evropě 55 let udržovalo mír to že sovětská převaha 10:1 v konvenčních zbraních byla vyvážena zničujícím jaderných zbraní USA... jakýkoli pokus o vedení války by v podstatě znamenal že vítěz bude vládnout ničemu neužitečnímu nukleárnímu spáleništi... takže zisk rozhodně neodpovídal nákladům).

Horší ovšem je že valná většina politiků kteří dnes o válčení rozhodovat si ani neprostuduje historii válečných konfliktů (Na pochopení konfliktu v Sýrii v podstatě stačí prostudovat Julia Caesara a jeho Zápisky o válce občanské) a pokud už si něco přečte neanalyzuje přičiny vzniku konfliktu.

1 0
možnosti
MK

Správně, pojďme se zapojit do sektářské války dvou odnoží islámu, vyberme si jednu stranu budoucích teroristů a potlačme druhou, budou nám za to jistě neskonale vděční. Zvláště tou poznámkou o stovkách občanů EU odcházejících do války jste mne chytil za srdce autore, já jsem přiznám trochu počítal s tím, že se nikdy nevrátí, protože ta válka potrvá  roky a roky. Ale máte pravdu bude lepší jí rázně ukončit, aby se muslimští fanatici mohli rychle věnovat něčemu jinému.

Myšlenka když se dva perou třetí se má dobře, nebo ať vyhraje kdokoliv bude to ten kdo nás nemá rád - jsou přízemní a nehumání. Vždyť supervelmoc se pozná podle toho, že si v každé válce na světě dokáže vybrat stranu hodných.

Takže vzhůru na ně, za demokracii pro Arabský světR^

6 0
možnosti
ZH

Jaký vzhůru na ně? Musíme počkat , jak se situace vyvrbí, ne? Musulmani ještě nejsou dost zkonsolidovaní, islamisti vládnou jen v Pakistánu, Iránu, Sudánu a brzo budou i v Afghanistánu. Plus nějaký to území v Africe. Počkáme až jich bude víc, aby to stálo za to vyjíždět s flotilou a celým letectvem. Taky by to nebylo fér, nepočkat než budou mít z Iránu pořádnou bombu, ty co si strkaj do baťohu, dokážou zabít je málo lidí najednou. Ale sám vidíte , že už dělaj pokroky, ten plyn, taky není k zahození, jen by ho to chtělo vyzkoušet někde v metru, třeba v Praze, nebo Berlíně.:-)

0 0
možnosti
PK

P47a30v26e32l 58K25u98r71a64l

25. 8. 2013 12:16

A pokud se prokáže že chemické zbraně použíla (třeba také) opozice budou zároveň likvidovány i ty opoziční skupiny? A nejen Assad?

Realita situace je prostá- Assad svou válku vyhrává- většina lidí a jeho spojenci v regionu jsou očividně na jeho straně... Prakticky stejná situace jako... ding ding... v Jugoslávii za druhé světové války a za Maršála Tita... strčte tam nos a za tohohle diktátora půjde dobrovolně umírat víc lidí.

A nezlomí je nic. Na chirurgický útok zapomeňte... tady bude jenom vyrábět mučedníky. A pokud skutečně nepobijete všechny na Assadově straně budou intervenující jenom X desetiletí nenávidět.

Je to občanská válka. A zatím se historicky ukázalo že prakticky jakékoli vnější intervence dopadli mizerně... jediné řešení je nechat je si to vybojovat dokud nebude jedna strana zničena. Ať je to assad nebo všechny opoziční skupiny. A holt ti co tam odešli bojovat... ať bud vyhrají a nebo tam za svou myšlenku zemřou. Cokoli jiného skončí průšvihem pro všechny kolem.

6 0
možnosti
PK

P59a56v39e39l 83K15u12r81a88l

25. 8. 2013 12:19

Navíc ti lidi tam o svém osudu rozhodují- berou si zbraně do ruky a bojují za to jakým způsobem chtějí žít. A nebo ne.

A to dělají obě strany. JAk vojáci na straně Assadova režimu, tak "bojovníci" jeho opozice. Jejich přestava o tom jak by měl zbytek jejich osudu vypadat jsou nekompatibilní. Tak se to prostě musí rozhodnout klasickou metodou- kdo zbude, a nebo kdo uteče...

3 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007