Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

raz

12. 10. 2011 19:23
Pane Procházka

sundejte si růžové brýle svých snů o svobodě jednotlivce.Zpátky na strom a pořádně se rozhlédnětě, co je to realita, když si hesla a proklamace, kterými hýří Vás článek přivlastní politici. Možná by Vám pomohlo rpostudovat si Marxův Kapitál. Tak kniha je také plná utopistických snů, které pak uchopil nějaký Lenin a chtěl uvést do praxe. Mimochodem, byl to Lenin, který prohlásil, že jednoltivec dosáhne absolutní svobody, když přestane lpět na vlastnictví.A uslyšel to Stalin a všem vše vzal. Výsledk praktikování této utopie je bratru 30 milonů umučených.

Autoři EHS to měli dobře vymyšlené ale pak se této myšlenky uchopili jiní politici a založili EU,kterou svázali Lisabonskou smlouvou, vytvořili eurozónu s výsledkem, že každý "svobodný" občan eurozóny žije s veřejným dluhem v průměru 17 tisíc EUR. Historie nenašla efektivnější systém demokratického řízení politiky a ekonomiky než je národní stát. Sny patří do postele, nikoliv do reáolného života..i sen o efektivní a demokratické EU.

0 0
možnosti

haes

12. 10. 2011 9:45
Petr Mach: Jak vystoupit z EU

Svobody, které popisujete, lze garantovat i bez členství v EU, i bez existence byrokratické a nedemokratické EU.

http://petrmach.cz/cze/stranka.php?sekce=110

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

12. 10. 2011 11:32
Re: Petr Mach: Jak vystoupit z EU

Ono je garantovat nelze, v okamžiku, kdy státy získají plnou suverenitu, pokusí se tyto svobody znovu omezovat uchýlením k protekcionistickým praktikám. Knihu jsem četl, autor je hodně naivní v mnoha ohledech.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 10. 2011 23:31
Takže...

Místo aby člověka okrádal o svobody stát (který je relativně blíž) ho bude o svobody okrádat třeba Brusel?

Chytré? Jenomže víte k tomu aby fungovalo to co vy ste popsal by museli být zákony a předpisy zemí RUŠENY. Stejně tak by museli být rušeny úřady těch jednotlivých zemí (protože ve výsledku by se systém jen větším a větším počtem úředníků z neefektivňoval)

Filozofie úředníka placeného z daní které si (nedobrovolně) vybere od občana zní- musím vymyslet předpis abych vůbec zdůvodnil že pobírám plat... to bude dělat pár měsíců... pak se musí nabrat pár lidí kteří budou dodržování předpisu kontrolovat... jenomže to je opět z daní... za měsíc je opět nutné zdůvodnit výplatu a vytvoří se další předpis... opět naprosto k ničemu.

čím vzdálenější je "centrum moci" tím neefektivnější se systém stává. Platí to už od starého Říma- ten se nakonec taky stal příliš velký na to aby ho šlo efektivně spravovat.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 10. 2011 23:33
Re: Takže...

Demokracie je uplatnitelná jako forma vlády (ve skutečné podstatě) tak maximálně na úrovni městského státu. I ČR je na ní relativně velká.

Ano já si dovedu představit jakýsi funkční systém vlády který by třeba dokázal řídit planetu jako celek... ale demokracie by to opravdu nebyla. V podstatě by to mělo nejblíž k tomu co se používá v Číně.

A ovšem taky mě napadá jediná věc která by lidstva byla schopna sjednotit do takového útvaru- společný nepřítel- že by nás někdo/něco skutečně napadl jako planetu zvenčí.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

11. 10. 2011 23:10
Vás je v ČR škoda.

Vy byste udělal v Bruselu kariéru. Rv

2 0
možnosti
MP

Martin Procházka

11. 10. 2011 23:14
Re: Vás je v ČR škoda.

Hmm, něco věcného by jste neměl?;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007