Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P40a82v60e22l 52K48u61r55a61l

24. 3. 2014 22:49

Hm a pokud je můj názor že nechci aby mne jakýkoli takový "senátor" zastupoval jak bude tento můj názor demokraticky zohledněn?

Je třeba do všech těchto voleb zavést tzv "prázdné křeslo" - to jest že když se lidem nebude líbit ani jeden kandidát tak budou moci zvolit že nebudou zastupováni.

Pokud řekneme 1 kandidát bude mít v prvním kole 35, a prázdné křeslo 30 a všichni ostatní méně, tak se má v druhém kole rozhodovat o tom jestli tam bude kandidát 1 a nebo zůstane křeslo na celé volební období neobsazeno s tím že se bude vždy brát jako zdržující se hlasování a nehlasují pro nic, ani proti ničemu.

Ale je třeba konečně rozdbýt současnou představu že musíme být zastupováni, že vláda musí být ustavena a nebo že potřebujeme v daném volebním období vůbec usnášení-schopný parlament.

Obejdeme se i bez toho... holt bude 4 roky rozpočtové provizorium, nebudou se měnit žádné zákony, nebudou se přijímat nové předpisy, nebudou se měnit daně a pojede se jenom podle toho co již existuje.

0 0
možnosti
PK

P31a12v50e59l 92K38u43r85a82l

24. 3. 2014 22:52

Nám nihilistům prostejícím proti "konstruktivismu" jsou naše demokratická práva systém omezovat odpírána už prostě tím že na změnu systému s jehož existencí nesouhlasíme by jsme se na něm museli podílet a to je z hlediska mého přesvědčení prostě nepřijatelné.

Nikdo kdo kandiduje do jakéhokoli orgánu EU a nebo se nechá jakýmkoli orgánem EU zaměsnat prostě není euroskeptik. To je prostě jenom pokrytec který nedělá nic než žvaní.

0 0
možnosti
MS

Tohle mne zaujalo:

"Pak je tu něco, čemu říkáme demokratický deficit. Ten není v tom smyslu, že by EU nebyla demokratická, ale to, že demokratičnost je rozmělněna tím, o jak široké problematice hlasujeme v jednom balíčku."

Perla. Dobře jsem se pobavil. ;-D

1 0
možnosti
JS

EU má v sobě zakořeněný demokratický deficit už tím, že zde nadnárodní orgány zasahují do legislativy jednotlivých členských států. Aby se sem vrátila demokracie, musely by být státy opět svrchované a samy si rozhodovat o svých pravidlech a zákonech.

1 0
možnosti
JT

Pokud vystoupime z EU, tak je vcelku jedno na co se Rada Evropy prejmenuje.

2 1
možnosti
RH

Můžeme vystoupit, ale co s tím, když eurofobní strany nikdo nevolí?

1 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007