Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antek

15. 2. 2009 11:12
Zdravotnictví

Je to obrovský bysnys,pojišťovny se chovají takto-když platíš,dobře,ale běda,jestli něco chceš.No a lékárny?To je podle mne napakování si kapes.Pamatuju v okresním městě 2 lékárny,teď bych je nespočítal.Poplatek za položku na receptu,doplatek za lék-bezdůvodné obohacování!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

16. 2. 2009 22:46
Re: Zdravotnictví

Zdravotnictví bylo, je a bude byznys. Je to podnikání jako každé jiné. Je potřeba dát mu srozumitelná a jasná pravidla. Veškeré pokusy zavést do zdravotnictví netržní socialistické prvky obhajované jakýmsi morálním postojem proti výdělkům ve zdravotnictví či výdělkům obecně způsobují podivuhodnou šedou zónu, která snižuje standarty všem, kdo v tom neumí plavat = 99,9% obyvatel, lékaře a lékárníky nevyjímaje.

0 0
možnosti
AT

Antek

15. 2. 2009 11:09
Zdravotnictví

Je to obrovský bysnys,pojišťovny se chovají takto-když platíš,dobře,ale běda,jestli něco chceš.No a lékárny?To je podle mne napakování si kapes.Pamatuju v okresním městě 2 lékárny,teď bych je nespočítal.Poplatek za položku na receptu,doplatek z lék-bezdůvodné obohacování!

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 2. 2009 2:12
Viděl jste film Kráva?

Tak takhle nějak to bude, když do zdravotnictví pustíte trh.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

13. 2. 2009 23:03
Re: Viděl jste film Kráva?

Tento film jsem neviděl, tak jsem si na něj alespoň přečetl recenzi. Pokud myslíte, že by lidé měli prodávat majetky, aby měli na léky, tak to opravdu ne. Něco takového se může dít spíše ve zdravotnictví socialistickém, ve kterém musí automaticky vzniknout paralelní komerční větev, která poskytne kvalitní zdravotní péči pouze těm, kdo mají peníze. Tržní systém zdravotnictví, jak je popsán v mém článku, umožňuje efektivní fungování zdravotnictví hrazeného ze zdravotního pojištění pro každého.

0 0
možnosti
KA

krabi

12. 2. 2009 21:00
systém kopie pojištění aut

ano, prostě okopírovat systém pojištění aut  - povinné + kdo co chce, soukromé pojišťovny s různými programy a smlouvami se "servisy" tj. zdravotnickými zařízeními, lékárnami atd. R^

0 0
možnosti
ZT

juhola

12. 2. 2009 13:21
Dobrý nápad.

O tom by mohlo být referendum. Domnívám se, že stejně jako se pracuje s účtem bankovním a koneckonců i s účty u dodavatelů energii či komunikačních operátorů - když musím platit hodně, tak začnu méně spotřebovávat - lze pracovat i s účtem u zdravotní pojšťovny: opravdu nepůjdu k lékaři zbytečně, když si od některých bolístek můžu odpomoci sám. A co na penězích ušetřim, se mi buď  vrátí nebo zúročí při nákladném zdravotním úkonu.

0 0
možnosti
R

Robin77

12. 2. 2009 12:28
výborný návrh, jen bych upravil pár maličkostí.

1) každý zaměstnanec či živnostník by musel hradit určitou minimální částku na zdravotní péči

2) jelikož největší zneuživateli zdravotní péče jsou důchodci a někteří by se podle Vašeho návrhu mohli spočítat, že když už zdravotnictví stály více než jsou úhrady státu za zdravotní péči, pak mohou daný zdravotní systém zneužívat a chodit k lékaři s každou prkotinou. Proto doporučuji poplatky ponechat, neboť slouží jako regulace pro tu skupinu lidí, za kterou platí zdravotní péči stát. R^ 

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

12. 2. 2009 13:10
Re: výborný návrh, jen bych upravil pár maličkostí.

ad1) minimální částka je odvislá od příjmu, ten není nikdy nižší než suma sociálních dávek, pokud stát někomu vyplácí sociální dávky, je dotyčný státním pojištěncem a tedy zdravotní pojištění hradí stát.

ad2) pokud by důchodci těžce přijímali nový systém, poplatkový by ostře odmítali a jejich hlasy by pak ke škodě projektu sesbírali populisté. Ztráta způsobená nevybíráním poplatků od důchodců je v porovnání s efektem  těchto opatření naprosto nevýznamná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007