Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Zajímavé - nebyl odsouzen, ale vy byste mu dal amnestii, až by uhradil všechny způsobené škody a objasnil své jednání. Podle jakého klíče byste rozhodoval?

Proč máte dojem, že kdo je obviněn, přestože mu nebylo nic dokázáno, je lump a měl by sedět? To jsou Vaše tradiční hodnoty - když se na někoho ukáže není čas soudit, ale rovnou lynčovat?

1 2
možnosti
JL

Amnestie neoddiskutovatelne patri mezi pravomoci prezidenta a ja nemam problem s jejim rozsahem, podle me byla pripravena na vysoke odborne urovni. Co me trochu zarazi je takova drobna neucta k tradicim. Tradici totiz byvalo, ze plosnou amnestii vyhlasoval prezident po svem zvoleni. Teto tradice se VK nedrzel a celkem  rozumne udeloval amnestie konkretnim lidem. Jenze ted prisel s plosnou amnestii na konci sveho volebniho obdobi a ve sve podstate znemoznil svemu nastupci ukazat, jestli by i on amnestii vyhlasil. Povazuji to za lehkou skodolibost vuci svemu nastupci, protoze ten po dvou mesicich opravdu amnestii nebude moci vyhlasit. Ono se to nezda, ale ta Klausova amnestie zas tak mirna neni. Ale zase na druhou stranu, je to jeho pravomoc, nikdo mu do toho nema pravo kecat, dokonce ani nemusi vysvetlovat, proc vyhlasil amnestii zrovna nyni a zrovna v teto podobe.

5 2
možnosti
PV

Ne nadarmo má končící prezident mezi lidem přezdívku Pantáta tunel. Amnestie mě nepřekvapila, vrána k vráně sedá. Říkala to už babička, platí to stále. Proč by nedal dáreček těm svým kumpánům, jako to udělal slavný pravdoláskař.

4 2
možnosti
AT

" .... vyšetřované podvodníky, tuneláře, korupčníky a další havěť je potřeba nelítostně pronásledovat .... "  chápu dobře, že tím myslíte: osobám, které byly dehonestovány v médiích a hlavně na diskuzních fórech je nutné napařit nejméně trest smrti?

3 5
možnosti
JH

J55a69n 53H12l93e54d85í64k

1. 1. 2013 21:32

milý hochu, spravedlnost musí být třídní, komunisté nás učili, že spravedlnost musí platit jen pro budovatele socializmu a jejich ochráncům z VB, STB, bachařů a početné Lidové milice. Pologramotné odpůrce pak převychovat na uranu nebo uhlí a vzdělané nejlépe pověsit na kandelábry. Tato slova berte jako férové poučení, abyste dokázal správně pochopit současné kritické kecy, neboli žgryndy české rudé levice.

11 4
možnosti
HM

a proč by měli všichni podvodníci,tuneláři a korupčníci  být ve vězení? Těmto lidem by se hlavně měla do životně zakázat veřejná funkce  , vyřadit z politiky,zbavit je všech mandátu ,nahradit  vzniklou škodu i s pokutou popřípadě zabavit  majetek  atp.....

8 6
možnosti
Foto

Tak tak. Smutné je, že se amnestie vztahují i na p.Schwarzenberga, který se na ně při soudu za způsobené škody českému státu bude moci vymlouvat.

11 12
možnosti
Foto

Než budete psát takovou ptákovinu, tak se podrobně seznamte s tím, jakých trestných činů se amnestie týká. S obsahem amnestie zatím byli seznámeni pouze soudci a přesto se najdou osoby jako jste vy, kteří o té amnestii neví ani to, co by se za nehet vešlo a přesto si to dovolí kritizovat.

6 14
možnosti
MP

Já si to přečetl, proto to kritizuji. Možná bych to dokonce ignoroval, kdyby tam nebylo to zastavení trestního stíhání. Obsah visí na stránkách hradu i ve většině médií od okamžiku skončení projevu.

10 4
možnosti
KB

Docela jste mně šokoval, že chcete za presidenta zrovna Schwarzenberga. Ten s touto Klausovou amnestií samozřejmě souhlasí. V minulosti mu nevadila ani korupce v parlamentu a když se ho ptali na jeho názor v této věci, řekl jen stručně "to jsou kecy".

14 5
možnosti