Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

RADNI

31. 8. 2010 18:19
Opravdu odborníci...

Dnes podle příjmu a ti co jakoby nemají příjem ;-) těm se podíváme na našetřené penízky na kontě, třeba důchodci. Tak budou jednou i podpory /a nebude to dlouho trvat/, máš našetřeno - nic nedostaneš, no a nakonec to skončí tak že na tom bude nejlíp ten co opravdu nic nemá. Tihle odborníci co tam byli dvacet let a i ti co tam budou příští dobu - jak to sleduji - jsou opravdu ti odborníci :-)))  Neuvěřitelné jak jim dokáží lidé skočit "na špek" ;-D. A když pojedeš na dovolenou EU, tak zase s plechovkama a řízkem - tak o co jde ;-), už dnes začínáme být odpadkovým košem Evropy.

0 0
možnosti
G

Gmur

29. 8. 2010 21:53
padesatka v obcich zbytecne zpomaleni?

Fakt? Rv

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

29. 8. 2010 22:15
Re: padesatka v obcich zbytecne zpomaleni?

Ono není obec jako obec, zejména se to týká obcí, kde vede silnice spíše kolem než v obci a přesto je jsou zde značky začátku a konce obce, které předepisují úsek 50 km/h, stejně tak je v mnohých okrajových částech měst možné povolit vyšší rychlost. Rychlost by měla odpovídat nějaké realistické rizikovosti úseku, moje vůbec nejmilejší rychlostní omezení je "řidič je povinnen přizpůsobit rychlost stavu vozovky a dopravní situaci".

0 0
možnosti
A

aktovkar

29. 8. 2010 21:42
!!!

Vy, co tak velmi brojíte proti systému "bohatší" zaplatí více, možná byste byli překvapeni, že tento princip už v českém právu existuje... A funguje velmi dobře. Nikdo proti němu nic nemá. Jenže to by nebylo o čem psát, to by nebylo nad čím v hospodě u dvacátého piva debatovat, že? Styďte se. Meldujete o věcech, kterým nerozumíte.

0 0
možnosti
J

jardahol

29. 8. 2010 20:24
Dobrá věc

Myslím, že je to rozumná věc.

A proč?

Protože, pokud je pokuta odvozena od příjmu dotyčného tak to každého postihne stejně a přinutí tak každého více respektovat předpisy.  Osoby s příjmem  desítek tisíc mají pokutu v paži. Nic to pro ně neznamená.

Je to zavedeno např. ve Švýcarsku či Finsku.  Pilot formule 1 Raikkonen by mohl vyprávět.

Takže , ten kdo vykřikuje něco o populismu by se měl rozhlédnout po Evropě.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

29. 8. 2010 21:16
Re: Dobrá věc

Souhlas, ale představa existence policejní databáze o příjmech obyvatelstva mě docela děsí.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

29. 8. 2010 20:15
Jednodušší je vskutku můj návrh

Pokuty mohou platit všichni stejné, ale provinilec bude moci požádat berňák o navrácení určité částky s přihlédnutím k majetkovým a příjmovým možnostem.

0 0
možnosti
PS

lecaks

29. 8. 2010 20:31
Re: Jednodušší je vskutku můj návrh

Nikoliv, jednodušší je můj návrh. Můj přítel coby student nikdy pokutu neplatil, požádal totiž finanční odd.ONV o prominutí. A přestupky páchal stejně nebezpečné, jako ostatní. Zabavením "miláčka" na 5 až 24 měsíců(parkovné uhradit) vyléčí i nejotrlejšího boháče a pokud ne, tak auto prodat v aukci(výtěžek dát na dostavbu obchvatu ve Zlíně aj.). Pokud ani tato výchovná opatření nezaberou, tak řidičák na 10let zabavit. Za každý rok zkrácení této lhůty po třech letech by musel zájemce o prominutí zbytku trestu zaplatit jeden milion Kč na dostavbu silnic.Několik příkladů takových trestů zveřejnit a uvidíte, jaká bude kázeň na silnicích. Veřejně prospěšné práce by mohli být alternativou pro nemajetné spoluobčany. Ale to by se museli šéfové Policie zastat svých podřízených, kteří by tohle prováděli. A to bude oříšek, který ani pan Bárta nevyřeší. Bohužel. Musí přijít jiná generace, jinak myslící. Buďme svorni.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

29. 8. 2010 18:54
určitě je toto chytřejší nápad,

než dávat pokuty podle majetku (úředně přiznaného) řidiče/vlastníka, neboť jak všichni víme, ti nejbohatší vykazují zisky nejmenší :-/

0 0
možnosti
C

cibich

29. 8. 2010 21:38
Re: určitě je toto chytřejší nápad,

platit pokuty přes berňák,Tam by také lehce zjistily,že pán jezdí v bouráku,zatím co nevykazuje žádný zisk.Státní kasa by se tak naplnila nejenom z daní zaměstnanců,ale i těchto podnikavých vykuků.

0 0
možnosti
RK

semelik

29. 8. 2010 18:43
Martine, Martine - až Vám ministr Bárta půjčí své

Maserati a nedejbože se Vám podaří překročit rychlost (v takovém autě je to cobydup) tak se určitě smíchy neudržíte.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

29. 8. 2010 21:01
Re: Martine, Martine - až Vám ministr Bárta půjčí své

Ne že bych se v tom nechtěl projet (pokud už má normální poznávačku místo samolepky);-D

0 0
možnosti
JZ

Jakub Zezula

29. 8. 2010 18:29
správně

když někdo má Mercedes a udělá přestupek, ať zaplatí víc, než ten, který překročí rychlost ve felicii, protože spěchá na slevy v Tescu. Komu auto patří, je napsáno v techničáku, a pokud mercedes není váš, ale vašeho šéfa, který vám přikázal s tím jet do myčky, nemáte důvod porušovat předpisy, a když, zaplatíte stejně, jako by auto bylo vaše. Další věc je, že chceme-li, aby byla policie neúplatná, nesmíme jim snižovat platy (nebo to dopadne jak na Ukrajině), přesně to však VV dělají...Rv

0 0
možnosti
PS

lecaks

29. 8. 2010 20:16
Re: správně

VV slibovali, že skončí s dinosaury. Výsledek? Pracují s nimi ve vládě i v Parlamentu. Takže stejně jako jejich předseda(zamlčení "vzorné rodiny") jsou nedůvěryhodní, že? Bezúplatnost policie lze zajistit i jinými způsoby, než jen mzdou. V říjnu se rozmyslete, jak jim dát výpověď a koho zaměstnat. Ty, kteří vědí jak na to - http://www.suverenita.cz. Buďme svorni.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

29. 8. 2010 18:13
Kupodivu

máš zcela opačný názor na daně. Proč? ;-D

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

29. 8. 2010 21:09
Re: Kupodivu

V čem je můj názor na daně opačný? Prosazuji proporcionální zdanění=jednu sazbu daně pro všechny. Argumentace pro ni se opírá o princip omezení ekonomické svobody, která by měla být omezena všem stejně, pokud už být omezena musí. Tomuto principu by se přibližovaly i pokuty nějak vázané právě třeba na vůz jako na měřítko bohatství, protože smyslem pokuty je právě omezení ekonomické svobody jako trest za to, že dotyčný přestupkem narušil svobody jiných.

Jinak toto není převratná novinka, běžná praxe za porušení hospodářské soutěže je vyměření pokuty na základě obratu firmy, velikosti firem jsou tak diferencované, že nominální pokuty vůbec postrádají smysl existence. Právě analogie s firemními pokutami mě donutila o tom trochu popřemýšlet.

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

29. 8. 2010 18:09
Pokuty podle příjmu jsou skutečně hloupost....

.......nicméně jedno řešení donutit všechny řidiče bez rozdílu finanční situace aby jezdili slušně tu je a tím řešením je bodový systém. Pokud by byla police důslednější než dnes a přísně bodovala veškeré porušení předpisů,tj. hlavně rychlou a nebezpečnou jízdu a pokud by byla police méně úplatná než dnes,pak by brzy došlo každému řidiči a to i movitému,že se má jezdit slušně.Pokud by si totiž nemohli koupit  řidiči zpět své ztracené body (což se dnes díky tomu,že policie není neúplatná celkem běžně děje),pak by se konečně mohlo začít jezdit na silnicích slušně.Jen chtít.

Nicméně já dávám Bártovi nějaký čas .On na to nakonec přijde. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007