Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

ovoce.zelenina

31. 5. 2009 11:38
Je zajímavé

se začíst do milé a sladké utopie, realita je tvrdá, hnusná a velmi krutá. Český volič volí toho, kdo zamete s úspěšnými, jemu samému umožní více krást a vyšší dávky všeho druhu, na dítě, byt, chlast, dvacátou rekonstrukci bytu či chýše, umožní černý odběr vody, plynu, elektřiny a zdarma dopravu čímkoliv. Toto všechno slibuje Paroubek-Ráth atd-- tito dostanou hlasy-- uvidíte!! Ti trošku rozumnější jsou otráveni četbou a poslechem polopravd i úplných lží a volit nepůjdou a tak umožní parazitům se ještě víc nadýmat a roztahovat. Odporná to švejkovská nátura !!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 11:58
Re: Je zajímavé

Dělám vše, co je v mých silách, aby k tomu nedošlo.

0 0
možnosti
I

inprochy

31. 5. 2009 9:45
CHCEME ZPĚT PENÍZE

NECHEME PLATIT TVÉ VZDĚLÁNÍ ,ZAPLAŤ SI HO SÁM TY TAKY NECHCEŠ NIC PŘIZPÍVAT DRUHÝM A NÁS NEBAVÍ ABY SI STUDOVAL ZA NAŠE PENÍZE TAK NEKŘIČ(Y)

0 0
možnosti
DA

don Alojz

31. 5. 2009 11:22
Re: CHCEME ZPĚT PENÍZE

Za Tvé peníze nemůže studovat nikdo. Nezvládáš ani základy mateřského jazyka,takže jsi asi vychodil špatně dotovanou devítiletku s mizernou češtinářkou. Tvůj problém.(Y)

0 0
možnosti
PM

Petra M

31. 5. 2009 7:19
Enviromentální aktivista

Z čeho berete informaci, že se jaderná elektrárna nevyplatí? Dukovany vyrobí 1kWh za 0,70 Kč (včetně nákladů na výstavbu a uložení vyhořelého paliva), Temelín za 0,8 Kč, uhelné elektrárny kolem 0,9 Kč. Biomasa a všechny další obnovitelné zdroje jsou úplně někde jinde a kdyby je stát nepodporoval, tak tady nestojí ani jedna taková elektrárna.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 9:22
Re: Enviromentální aktivista

Nikde jsem netvrdil, že se jaderná elektrárna nevyplatí. O velikosti nákladů polemizovat nebudu, jsem líný to hledat, ale jistě se mnou budete souhlasit, že výstavba Temelína byla poněkud podivná a o efektivitě zde nemůže být řeč.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

30. 5. 2009 23:07
Podpora má jistý smysl

ale jenom u strategických odvětví, tedy u těch, které si chceme udrřet pro případ, že by se ve světě otočil vítr a z našich kamarádů byli nekamarádi. Pokud si taková odvětví nebudeme držet, ve finále je vůbec nebudeme mít. Málokdo to ví, ale útlum výroby jaderných zbraní v USA vedl k tomu, že na konci 90. let zjistili, že vlastně nemají nikoho, kdo by viděl do konstrukce a vývoje moderních atomových zbraní a museli tahat zpět do akce důchodce, kteří na tom dělali v 50. a 60. letech. To není vtip - a jde o ZJEVNĚ strategické odvětví, u kterého by člověk fakt nepředpokládal, že zrovna Američani nebudou mít lidi. 8-o

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 9:18
Re: Podpora má jistý smysl

Obrana státu je poněkud specifické odvětví, ale i zde lze dosáhnout větší efektivity, pokud se propojí zbrojní trhy NATO. USA dlouhodobě podporují i přemrštěnou kapacitu loděnic, ze stejného důvodu. Pokud se dohodneme na společné obraně v rámci EU, možná zde najdeme zvláštní důvody pro podporu určitého odvětví. V ČR ale nic takového nevidím.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

30. 5. 2009 22:56
V době

Globalizace a kartelů něco jako svobodný trh neexistuje, chápete?

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 9:11
Re: V době

Samozřejmě, že existuje. Ostatně globální trh je vysněným cílem vyspělých zemí, přestože cesta k němu bolí. A ke kartelům: Kdysi jsme hráli zajímavou hru v 7 skupinách, každá představovala jednu firmu v prostředí, kde by mohl vzniknout kartel. Pokud by všichni volili možnost X-vysokou produkci, všechny firmy by zaznamenali mírnou ztrátu -1. Pokud by se všichni rozhodli pro Y- tedy nižší produkci(kartel), všechny firmy vydělají 1. Nicméně pokud se 1 firma rozhodne pro X-vyšší produkci a ostatní pro Y-nižší produkci, firma X vydělá 6 a všichni ostatní prodělají. Analogicky pokud dvě firmy zvolí vyšší produkci, vydělá každá např.4 a ostatní prodělají ještě více, než v předchozím případě. Víte jak hra dopadla? V prvním kole všichni dodrželi kartel. Ve druhém kole však bez výjimky všichni volili vyšší produkci,přestože se domluvili na nižší. Stejně tak ve 3 a 4. Co z toho plyne? Čas od času se nějaké firmy mohou dohodnout, ale tato dohoda nikdy nepřežije dlouho. Tržní motiv ho prostě zničí.

0 0
možnosti
V

váha

30. 5. 2009 21:58
symatie

Pane Procházko,

líbí se mi i Váš článek, i Vaše aktivita v diskusi pod ním. Přeju Vám úspěch.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 8:54
Re: symatie

Děkuji:-)

0 0
možnosti
FM

František Matějka

30. 5. 2009 19:48
Pseudopodpora s cílem získat hlasy...

.... je jediným cílem současných parlamentních stran. Vyměňme je v předčasných volbách!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

31. 5. 2009 9:13
Re: Pseudopodpora s cílem získat hlasy...

Snažíme se, ale ty potvory se drží jak klíšťata:-)

0 0
možnosti
9

987a9

30. 5. 2009 19:10
To rezjir

On dlouho socka nebude, protoze mu to na rozdil od vas, rezjir, mysli, a to celkem dobre.

0 0
možnosti
RR

rezjir

30. 5. 2009 22:02
Re: To rezjir

Kdyby mu to tak dobře myslelo, shledal by sám marnost svého pošetillého uvažování.

0 0
možnosti
P

peska.jirik

30. 5. 2009 19:07
Zemdělství, tvůrce krajiny

Se zájmem jsem si přečetl tento článek. Jako bych zas četl skripta s mikrem. :) Nevím, ale možná i vy jste si při tom čtení někde v tom textu nalez zmínku o tom, že ne vše, co je efektivní, je také spravedlivé... Ne že bych byl nějaký zastánce subvencí a podpor (spíš naopak), ale zkuste mi odpovědět na otázku, kterou tenhle mechanismus (tržní) neřeší... třeba, co bude s tou veškerou půdou, kterou dnes zemědělci obdělávají každým dnem, po ukončení subvencí (klidně celosvětově) ?? Přeci nebudeme produkovat dotovanou pšenici atd., ale budeme ji dovážet. Se zemědělstvím to dopadne jako s textilním průmyslem v Německu… Nevznikne hladomor, ale … Budeme pak platit někoho aby krajinu udržoval nebo ji necháme ležet ladem a budeme doufat, že tržní mechanismus a ideální legislativa poseká louku a vykácí les, který je na polích, kde rostla pšenice?? Zkuste mi prosím přiblížit, jak vidíte tento problém?? Jak během příštích 10 let najdete uplatnění pro naši půdu?? Že by prales??

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

30. 5. 2009 20:20
Re: Zemdělství, tvůrce krajiny

Dojde k tomu, že se sektor zemědělství zefektivní. Příležitosti jsou v ekopotravinách, biomase atd. Není pravda, že najednou se tu přestane obhospodařovat půda. Je pravdou, že mnohé podniky si projdou tvrdou restrukturalizací, některé padnou. U nás je navíc problém s pokřivenými vlastnickými vztahy. Není pravda, že bychom zde nebyli schopní vyrábět konkurenceschopné potraviny. Navíc velká část rozvojového světa začíná růst, rostou i jejich nároky na potraviny. Půdní fond je velmi vzácná věc, k pokrytí spotřeby lidstva nebude v budoucnu stačit, určitě není třeba se obávat, že by půda v EU zarůstala bez užitku. Také jsem v článku psal o nutnosti rozložení konce subvencí do časové periody.

 

0 0
možnosti
RR

rezjir

30. 5. 2009 17:54
I ty jedna studentská socko

že právě ty, který jsi od mimča podporován odzdola až nahoru, tak něco mluvíš o podpoře.

0 0
možnosti
RR

rezjir

30. 5. 2009 17:56
Re: I ty jedna studentská socko

A hlavně o její efektivnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007