Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kOBLICH

24. 8. 2012 11:37
:-))

"Ano, já ovládám brilantně finanční analýzu, rozumím investování, sám si

umím vybírat investice a vydělat na nich mnohem více, než jakýkoliv

fond, to většina lidí neumí."

A navíc jste mimořádně skromný, na to nezapomeňte.

1 0
možnosti
K

kaktusak

23. 8. 2012 23:17
Jestliže má být omezován státní důchodový systém,

měl by stát nejdřív lidem vrátit to, co do systému odvedli.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 8. 2012 7:23
Re: Jestliže má být omezován státní důchodový systém,

On se omezuje sám- nízkou porodností a nezaměsnaností mladších generací... (jistá výhoda je že nízká porodnost alespoň jde proti nezaměstnanosti)... Politici ani stát s tímhle naporsto nic nezmůžou. Začít se tomu přizpůsobovat měli už před 30 lety a ten systém omezovat postupně na nulu.

Jako řešení tehdy bylo navýšit porodnost... problém byl že systém umělé zaměsnanosti se zhroutil (byl na provoz ještě dražší než prosté živení nezaměsnaných- v obou případech musíte člověka nakrmit, ale v prvním máte navíc ještě náklady na zbytečnou práci jejíž výsledky nejsou za nic rozumně směnitelné) a najednou nikdo nevěděl co s těmi lidmi navíc.

Kdyby nebylo nutné živit současné nezaměsnané zbývalo by na důchody dost prostředků... ovšem ti lidi se prostě neměli nikdy ani narodit. Stimulování porodnostnosti prostě byla chyba a jejím důsledkem bude kolaps penzijního systému. (a nebojte dojde k tomu, už kvůli nadbytečným lidem na jejichž zaměsnávání byly plýtvány prostředky navíc padlo dost ekonomik)

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

23. 8. 2012 21:56
Procházka vynalezl kolo

to je chvályhodné. Von to dneska ale už kdekdo umí, jezdit na kole. A stejné je to i s tím tzv. investováním - z papírků se prostě nenajíte a vo tom to je

1 0
možnosti
PH

petrph

23. 8. 2012 21:13
já sice nejsem příznivcem tohoto pilíře

Ale asi nemá cenu klamat veřejnost tím, že by snad šlo dosáhnout, i soukromým investováním vyššího výnosu. To gró je totiž v tom, že v případě srovnatelného soukromého investování vkládáte pouze svá 3%, a další 2%odvádíte do státního důchodového fondu. Zatímco v případě vstupu do soukromého důchodového fondu tam vkládáte jak svá 3%, tak i ta 2% ,které by jste jinak musel poslat státu. Čili už je tím svůj vkládaný kapitál pokaždé  téměř zdvojnásobujete (přesně v poměru 5/3)- a takového zisku prakticky nikdy soukromým investováním nedosáhnete.

JInak, samozřejmě existuje spousta jiných argumentů na téma proč do toho nevstupovat-ale tento mezi ně nepatří

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 8. 2012 21:44
Re: já sice nejsem příznivcem tohoto pilíře

Druhá věc je že u soukromého investování mám hypotetiky mnohem větší kontrolu nad penězi...

a stojím si za předpokladem že procenta odvedená do státního důchodového fondu z kterých stejně dostane za těch 40 let kdy bych hypoteticky měl mít důchodový věk (nevěřím tomu ani náhodou... stejně nebude kdo by tu na ty důchody vydělával... a pokud náhodou ano nebude si moc dovolit v globální konkurenci výdaje typu "odvod na důchody")

Takže pokud nepředpokládám jakoukoli ziskovost fondu (v dlouhodobém měřítku...) tak je lepší vyhodit v součtu méně do toto státního nesmyslu. (samozřejmě nejlépe by bylo nevyhodit naprosto nic. protože stejně nevěřím že někdy dostanu něco zpět)

0 0
možnosti
H

hafusak2

23. 8. 2012 20:24
To co navrhujete je dobré

jen pro podvodníky se smlouvami a majitele fondů. Rv

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 8. 2012 21:34
Re: To co navrhujete je dobré

To máte jedno pokud nebude každá další generace větší než ta předchozí (A zázračně v ní bude 100 procentní zaměstanost) tak není schopen existovat dlouhodobě žádný penzijní systém.

Penzijní systém už měl být minimálně 30 let (kdy docházelo k poklesu porodnosti) utlumován. Bohužel nestalo se a teď holt to lidi co na něj byli nuceni spoléhat odskáčou protože zdroje nejsou a nebudou. (není už koho reálně zdanit aby to stačilo... zvlášť když už se daní na živení nezaměsnaných... (které by bylo úplně nejlevnější postřílet, protože dát jim práci by vyšlo v součtu ještě dráž než je jenom tak živit))

0 0
možnosti