Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

z-VV-na-bliti

15. 3. 2012 21:09
Nejakej renonc?

"Nezvládnutý prováděcí zákon Říká se v našich parodiích zpráv, že se začíná tvořit teprve po schválení přímé volby, což samozřejmě není pravda"? A co jsem to teda videl v noci na dnesek (12-03-15) v zaznamu z jednani PSP CR??

0 0
možnosti
ZH

hubertuh

14. 2. 2012 23:22
Nejde o extrémisty

Opravdu nejde o to, že by byl zvolen extrémista, v tomto případě máte pravdu, že je šance malá. Jde spíše o to, že může být zvolen populista - ten, který bude tvrdit cokoliv co bude zajímavé pro média, aby byl dostatčně často vidět . Osobně si myslím, že poslední bod - proč nevolit prezidenta parlamentem je klasickou úkázkou - tvrzení, že politici v parlamentu jsou všichni špatní a přitom si je volíme sami a volby do sněmovny mají nejvyšší účast a jsou tedy nejvíce reprezentativní. K otázce financování - co když se po nějaké době ( během funkčního období ) zjistíme, že peníze na kampaň pocházely např. z daňových podvodů -budeme prezidenta odvolávat ? Osobně si myslím, že přímá volba je v našich podmínkách zbytečné divadlo ve stylu : " občané máte právo se vyjádřit, jak jste si všichni přáli tak teď už si nestěžujte " , místo aby byla snaha zapojit občany do skutečného rozhodování - aby se zajímali co dělají jejich zástupci, aby s nimi diskutovali a ovlivňovali jejich konání.

0 0
možnosti
RK

semelik

14. 2. 2012 21:16
ad 4) a co když postoupí DVA takoví kandidáti?

V naší milé malé kotlině je to totiž docela možné, ani bych se moc nedivil.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

14. 2. 2012 21:21
Re: ad 4) a co když postoupí DVA takoví kandidáti?

To je statistický nesmysl, vždy může jeden extrémista sebrat protesthlasy a přeskočit na druhé místo, ale aby extrémisté obsadili první a druhé místo odporuje samotné definici extrému.

0 0
možnosti

svejkysks

14. 2. 2012 20:25
Bod číslo 3)

Bod číslo 3) je problém a vlastně ani nevím, jak argumentovat, protože jste to nijak neobhájil. Za těchto okolností je prostě přímo volený prezident naprostá zvrácenost a průšvih...

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

14. 2. 2012 21:08
Re: Bod číslo 3)

Podívejte se do Rakouska, přímo volený prezident, žádné pravomoci, funguje to. Právě tu zvrácenost a průšvih v tom nevidím, ani kdyby prezident posiloval. Pokud jde o Václava Klause, je mu někdy vyčítáno či je chválen za velmi aktivní využívání některých svých pravomocí a asi máme prezidenta silnějšího, než si tvůrci ústavy mysleli. Ten způsob volby v tom nehraje až takovou roli.

1 0
možnosti