Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

_-1-_

18. 5. 2012 0:19
Takže si na svém pozemku mohu dělat co chci? ..... např.

Koupím si jednu z mnoha stavebních parcel .... počkám až si ostatní postaví své domy .... a já si na své stavební parcele postavím prasečák. Uprostřed rodiných domků budu chovat desítky prasat a sousedy budu oblažovat zápachem, hmyzem a inteligentními hlodavci. Přeci jsem na svém a nikdo mi do toho nemá co kecat, že!?!

1 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

5. 6. 2012 12:44
Re: Takže si na svém pozemku mohu dělat co chci? ..... např.

Co kdybys misto vymejsleni prasaren pouzil mozek, potazmo selskej rozum?

0 0
možnosti
MK

weneto

17. 5. 2012 10:37
Pán se vykašlal na stavební povolení

což ostatně již před tím učinil několikrát. Brojení proti tomu formou, jiným to také schválili dodatečně nepovažuji za normální, neb na to se opravdu spoléhat nedá. Pokud se dojde k tomu, že se stavební povolení zruší a každý si bude stavět kde chce co chce tak prosím, ale zákonem, dokud máme stávající byl to majitelův risk.

Zákony platí pro všechny, také jsem něco stavěl a musel běhat po úřadech tak nevím proč by to měl někdo jiný míti jinak.

3 0
možnosti
H

huan

17. 5. 2012 11:04
Re: Pán se vykašlal na stavební povolení

Tenhle druh myšlení je přesně to co nás dostává tam kde jsme. Když jsem musel povolení shánět já, tak ať si ho pěkně sežene taky. Když nemám odvahu krátit daně, tak jen ať pěkně platí i všichni ostatní... Sousedova koza jako z učebnice. Kde se ten kruh rozetne, když nemáme ani sílu řict si "byl chytřejší, ať si to užije, mě to nijak neovlivnilo. Příště to udělám taky tak"?

Zákon se nezmění jen sám od sebe, zákon se změní tak že bude tak dlouho narážet na neslučitelnost s realitou až to dojde i těm 200 palicím v parlamentu. Volby jsou v tomhle naprosto nedostatečný mechanismus, už vidím jak vyhraje strana která bude mít jediný bod programu: zrušit územní plánování.

0 0
možnosti
MZH

Martin z HK

17. 5. 2012 9:04
Mě to přijde jako stupidní plýtvání pěnězi z obou stran.

Jasně, majitel domu porušil zákon a neměl stavět bez povolení. To je jasné. Ale teď je třeba vzít rozum do hrsti, nechovat se jako paka a nalézt inteligentní řešení výhodné pro magistrát i stavitele. Já bych třeba navrhl vydání dodatečného stavebního povolení, pod podmínkou zaplacení pokuty ve výši 50% ceny nemovitosti. Magistrát vydělá 5 milionů, nakonec vydělá i majitel a bude to mít i potřebný odstrašující efekt pro případné "stavitelské střelce" do budoucna. Ale úředník ve své tuposti a lenosti mechanicky uplatňuje zákon, hlavně aby se moc nenadřel...nakonec se musí zbourat krásnej barák...a nikdo z toho nebude mít nic, jenom úředník si posílí ego.

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

18. 5. 2012 0:03
Re: Mě to přijde jako stupidní plýtvání pěnězi z obou stran.

Nikoli. Stát by tím oficiálně prohlásil, že se nechá uplatit a že na zákony se lze vykašlat, je to jen jedna položka v nákladech

0 0
možnosti
H

hafusak2

17. 5. 2012 8:48
To není stupidita veřejné moci,

ale důkaz toho, jak vy - mladí pravicoví liberálové  nedokážete rozlišit hranici demokrackého liberalismu od anarchie.Rv

2 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 5. 2012 9:44
Re: To není stupidita veřejné moci,

To má s anarchií pramálo společného. Liberalismus je založen na maximální možné svobodě jednání, která končí až tam, kde začíná svoboda jiného. To dnešní systém stavebních povolení a územního plánování nesplňuje, dává příliš prostoru libovůli veřejné moci a omezuje vlastníky tam, kde to není potřeba.

2 0
možnosti
G

gunny

17. 5. 2012 7:00
nesouhlasím s vámi, byť si o "státní moci" myslím své...

... ale v tomto případě jde o naprosto klasickou lumpárnu; borec stavěl, i když věděl, že stavět nesmí, nelámal si hlavu s nějakým stavebním povolením, prostě do toho šel čelem a vsadil na to, že, tak jak to tady v téhle zemi bohužel chodí, ono se to NĚJAK zařídí - přece mi to nezbourají... zaplatím pokutu a bude; takže ne jen ať mu to zbourají, ale hlavně - ať není poslední; ještě 3-4 zbourané stavby a mohl by být s touhle podivnou praxí pokoj; ovšem ruské vesnice u Varů a  Oulického barák v CHKO (?) už to bohužel přežijí...

3 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 5. 2012 9:48
Re: nesouhlasím s vámi, byť si o

Tento konkrétní případ je složitější, nějak směnil pozemky s městem, protože to město potřebovalo a za to, že odsouhlasí výměnu, přislíbilo tehdejší zastupitelstvo změnu územního plánu. Město dostalo, co chtělo, ale zastupitelstvo se změnilo a na splnění dohody neměl nikdo zájem.

Dnes má státní moc příliš velkou sílu zasahovat do práv vlastníka, to je potřeba změnit.

1 0
možnosti

abrakus

17. 5. 2012 6:58
Nějak ...

... vám, autore, nerozumím ... kdyby stavitel dodržoval zákony, nemuselo se nic bourat ...Rv

2 0
možnosti
DN

risco

17. 5. 2012 6:56
Studente milý

je vidno, že studia je vám ještě třeba. ;-)

2 0
možnosti

Obyčejný člobrda

16. 5. 2012 23:53
Rozumný způsob?

Rozumným způsobem je kašlat na zákony a dělat si, co chci? Ten pán je velkospekulant s pozemky, moc dobře věděl, do čeho jde. Žádného naivního prosťáčka to nepotkalo. Tak je jenom logické začít s vymáháním zákona zrovna u něj.

5 0
možnosti
JS

sochor

16. 5. 2012 23:40
Toto není žádná stupidita

Naopak konečně začínají úředníci konat proti svévoli některých stavebníků. Je třeba tento případ dotáhnou do konce jako precedens, aby takto postupovali i další stavební úřady. I v jiných městech se začíná konečně upouštět od praxe dodatečných schvalování nepovolených staveb. Ale není u toho televize, tak se o tom nepíše. Jen tak dál a hustěji.

5 0
možnosti
MP

Martin Procházka

16. 5. 2012 23:47
Re: Toto není žádná stupidita

Ono postavit si bydlení na vlastním pozemku mi zas až taková svévole nepřipadá.

2 0
možnosti
TT

žepré

16. 5. 2012 23:30
Vždyť odpověď je v článku:

"Nezaplatil úplatek za legalizaci stavby." Blázen jeden! :-/

2 0
možnosti