Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

petrik1960

18. 4. 2012 7:34
a čím byte hradil ty obrovské

mandatorní výdaje ?

0 0
možnosti
SN

kuča

18. 4. 2012 8:33
Re: a čím byte hradil ty obrovské

:-),,,,,milý Petriku - pokud sledujete politiku je Vám (nebo mělo být)známo, že 100 - 150 mlrd. ze státních zakázek se ročně rozkrade!

Udělal proti tomu něco Kalousek i když mezi tím také odpustil 4O mlrd, na daních a další nevybral. Nestál o 12 mlrd. ve Švajcu a jak je vidět i on se na tom vyssávání státního rozpočtu se svými kamarády podílel. Zdroje jsou, jak říkal Špidla, jen že si je přistrkuje páv vyvolených, kteří jsou u lizu, zbytek ať žere hlínu, jak říká Jandák ! !!

0 0
možnosti
HW

Horace Wimp

17. 4. 2012 23:30
a navíc je to EUROHUJER!

Karma!:-)R^

1 0
možnosti
K

kaktusak

17. 4. 2012 23:13
Kalousek přerozděluje zdola nahoru,

od pracujících k tzv. majitelům, zadlužuje nás ve prospěch horních deseti tisíc. To nemá se socialismem nic společného. To je klasická konzervativní politika.

0 0
možnosti
JS

ikaika

17. 4. 2012 22:46
stačilo by

kdyby táhl a socialisti s ním;-D

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

17. 4. 2012 22:08
po dlouhe době karma bez přívlastků

:)

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

17. 4. 2012 21:10
Zdá se, že začínáte dostávat rozum

, pane Procházko.  Copak copak, nějaké problémy ?

1 0
možnosti
PZ

překladatel do reality

17. 4. 2012 21:24
Re: Zdá se, že začínáte dostávat rozum

To jste se náš drahý bolševičku ale asi zase poněkud pomýlil ve vašem chápání toho "dostat rozum". Autor se totiž domnívá, že Kalousek se posouvá až za přijatelnou mez směrem k vám, nikoli tak, že by se směrem k vám posouval autor.

3 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 21:07
Nadpis článku není ani trochu huvátský (v očích autora)

1. Nejprve k Jančurovu (rovněž hulvátskému) osočení bez jakýchkoliv důkazů: Pokud by pan Kalousek mlčel, napsal by veleslušný pan M. Procházka, že je to důkaz viny. A možná ještě něco o hroší kůži. Pokud se ohradí (jako stovky veřejně činných lidí před ním), považuje to pan Procházka za nestoudnost. Prostě pan Kalousek je darebák (sice to nikdo nikdy nedokázal - ale chceme to.

2.  Nevím, co tak hulvátského pan Kalousek pronesl. Já si pamatuji cosi o tom, že něco ta slizkého, jako jsou VV má zmizet z povrchu zemského (nebo alespoň z politky). Díky Bohu - již mizí.  To je vrchol hulvátství?

3.  Průměrný schodek za čtyři roky Sobotky byl 90 mld.Kč. Průměrný schodek Kalouska (+Janoty) za pět let byl 115 mld. Kč.  Ovšem Sobotka při prům. růstu HDP 5,3 %, Kalousek při 1,7 %. Těch 3,6 % znamená 90 ÷ 110 mld. Které musel pan Kalousek oproti rozhazovačnému Sobotkovi ušetřit. Už víte, jaký ke rozdíl mezi Sobotkou a Kalouskem?

2 0
možnosti
R

raks

17. 4. 2012 21:13
Re: Nadpis článku není ani trochu huvátský (v očích autora)

v otázkách předkládání důkazů pro trestní řízení si platíme víc než mnoho orgánů, které tyto věci měly dávno dotáhnout do konce (vynesení rozsudku a výkon trestu). Jelikož tyto orgány pracují dle pokynu politiků, nikdy žádná velká ryba nebyla chycena. Orgány nekonaly. Jinak by p. Kalousek dávno v politice nebyl. Pan Kalousek raději dotuje ČD,

než by připustil konkurenci na stejné trati (Praha-Břeclav) ze strany p. Jančury. A v tom jej podporuje i současný ministr dopravy p. Dobeš. Teď, po puči, už víme proč, ještě nevíme za kolik:-)

1 0
možnosti

KarelSind

17. 4. 2012 20:55
Karma

Kalouska jsem zatím vždycky bral, chápal to tak, že dělá to, co je nutné. Ovšem je pravda, že jeho údajný poslední výrok "Mnohem více než ustoupení od některých úsporných opatření bych preferoval posílení prorůstových výdajů, jako jsou investice do vědy a výzkumu nebo infrastruktury" (zdroj ČT24, údajně popis postupu, když by se ekonomice dařilo lépe) mě dostal. Nenapadá mě lepší prorůstový krok, než snížit daně. A věřím, že značná část z těch peněz by si stejně našla cestu do vzdělání a prostřednictvím soukromých firem i do vývoje.

3 0
možnosti
PZ

překladatel do reality

17. 4. 2012 20:37
Změna slevy na dani o 100 Kč, tedy tzv. "Kalouskova...

... povodňová stokoruna" skutečně po roce odvolána byla, tak jak bylo přislíbeno. Takže není pravdou, že každá "dočasná změna" je navěky.

Nicméně to, že Kalousek je patlal, který zanáší do daňového systému zaplevelení je pravda. Ovšem nechápu vaši podporu výpočtu daní ze superhrubé mzdy, protože tento odporný koncept přinesl jednu naprostou nepravicovou nestoudnost: Zdanit již jednou zdaněné (konkrétně částky na tzv. sociální a zdravotní "pojištění").

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 21:14
Re: Změna slevy na dani o 100 Kč, tedy tzv.

Nemíním prosazovat superhrubou mzdu jako faktický základ daně, jen si dovolím dvě poznámky:

1.  Fakticky je zcela lhostejné, jestli platíte 15 % ze superhrubé mzdy, nebo 20,1 ze mzdy hrubé. Takže žádný problém. Superhrubou mzdu nevymyslel pan Kalousek z plezíru, ale jak všichni pamětníci vědí pro zachování 101. hlasu, který vlastnil "důležitý" Tlustý. Ten trval na 15 procentech.  15 % z hrubé by byla ekonomická sebevražda - proto superhrubá (vy už si to nepamatujete?

2.  Danění superhrubé mzdy je teoreticky správné. Danit se mají všechny příjmy, tedy i platby, hrazené za zaměstnance zaměstnavatelem (nejen pojistné, ale i například příplatek na stravenky). (To je jen formální poznámka. Prakticky ad 1.)

1 0
možnosti
M

Mychal.B.

17. 4. 2012 20:35
Jo jo, už aby to začal kormidlovat Bohouš...

Do eurosocialistické zadele, jako Fico dnes zavelel útok na bruselský anál ;-D

Mimochodem, je smutné, že někdo, kdo studuje školu ekonomického směru, nedokáže pochopit, jak je možné, že při ročním růstu HDP nižším o cca 5 až 6 procent dokáže zatínat větší sekery. Obzvláště, uvážíme-li, jaký podíl na státním rozpočtu mají mandatorní výdaje. (To ovšem není v žádném případě myšleno jako pochvala Kalouskova ministrování).

1 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 4. 2012 20:50
Re: Jo jo, už aby to začal kormidlovat Bohouš...

Nevím, jakou školu máte vy, ale to, co je způsobené slabším růstem HDP je schodek cyklický, ale my máme schodky zejména strukturální. Schodek cyklický by za normálních okolností nebylo potřeba řešit. Schodek strukturální se řešit musí, bez ohledu na vývoj HDP. Řešením jsou reformy veřejných systémů tak, aby strukturální schodek nevznikal. Za dobu, co svírá Kalousek klíčky od státní pokladny, se strukturální schodky spíše prohlubují, než že by se zmenšovaly. Protože na určení toho, co je cyklickým schodkem a co strukturálním schodkem existují různé různě složité metody, kde se dá dojít k rozdílným výsledkům, je poměrně jednoduchá obhajoba, že HDP neroste, ale jen z pohledu na čísla je vidět, že se problém zhoršuje a neřeší. Reforma není účetní operace, což je jediné, co kdy Kalousek uměl a udělal.

2 0
možnosti