Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nucleus4

15. 3. 2010 20:40
Nesouhlas

Nechápu, jak může být člověk libertarián a zároveň eurofederalista. EU trh docela silně a neliberálně reguluje. Taktéž tendence zasahovat do cizích "nestabilních" států (Řecko, Afghanistán, (Irák?)) je spíše konzervativní než libertariánská.

Jinak na té přednášce jsem byl taky, leč jsem si odnesl jiný dojem než autor blogu. :-)

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

18. 3. 2010 15:33
Re: Nesouhlas

Ten člověk žádný libertarián není. Z jeho názorů na politiku a ekonomiku to celkem jasně vyplývá a Mussolini na to měl to známé slovo, ke kterému se teď dává předpona euro.

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

2. 3. 2010 8:13
Nesouhlasím

S článkem nesouhlasím, neboť říká: nepokoušejme se nic dělat, dále dotujme neschopné z práce schopných, abychom ty neschopné náhodou nenaštvali, pojďme dále po cestě, o které už dnes s jistotou víme, že to je cesta do pekel. EURv

Víte, studente 1. ročníku, něco jiného je talent a něco jiného jsou zkušenosti a moudrost. A ty vám samozřejmě chybí, proto byste se závěry měl ještě nějaký rok počkat. Třeba do doby, než začnete pracovat a poznáte, o čem to všechno je.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

3. 3. 2010 7:00
Re: Nesouhlasím

S léčením začněte u sebe, třeba tak, že si ten článek přečtete pořádně. Není o tom, že se nemá nic dělat, ale o tom, že pan Mach vysypal z rukávu rádoby řešení, která nefungují. O tom, co dělat, píši jinde. Mimo jiné jsem o 2 roky dále, než si myslíte a ani bez práce nejsem. Tak se neopovažujte poučovat někoho, o kom nic nevíte.

0 0
možnosti
A

abel

28. 2. 2010 13:22
Věci veřejné

Dobrý den,

doporučuji vám si přečíst článek "Volil jsem Johna a třikrát" v Reflexu č. 8 (25. února). Pro trochu sebereflexe. Mírně se mi nezdá, že v podstatě fabulujete o tom, co by bylo, kdyby nebylo euro a přitom to nepodkládáte argumenty. Vkládání Machovy do úst, že by nepodpořil omezení národních rozpočtů, když on vlastně toto na přednášce navrhoval. Jinak celkem chápu vaší kritiku jen opatrně s některými silnými slovy. Adam Ábelovský.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

1. 3. 2010 8:54
Re: Věci veřejné

Ten článek jsem četl, chyby se dějí.

Argument je zřejmý. Pokud by Řecko nebylo v eurozóně, přirozenou reakcí na stávající situaci by byla devalvace. Tu by ovšem očekávali i investoři a chránili by se před ztrátou vyšší přirážkou. Řecko by tak stálo tváří v tvář vysokým úrokovým nákladům, při kterých by byla konsolidace rozpočtů mnohem obtížnější, než je dnes.

Pan Mach má na mysli ústavní zákon (mimochodem v programu VV je také), já mám na mysli posílení SGP, tedy diktát národním státům od EU, myslím, že to vážně nepodpoří. Raději vzal zavděk Švýcarsku, nežli by dal jako vzor EU samotnou, která mít deficitní rozpočet prostě nesmí.

0 0
možnosti
Z

Zapata

25. 2. 2010 20:42
Devalvace je nástroj,

kterým můžou politici vyřešit problémy, které nasekali za naše peníze. To je jediná výhoda, avšak nikoliv výhoda pro mně.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

25. 2. 2010 19:46
Pardon?

Libertarián a zároveň eurofederalista? :D ROFL, ta druhá fakulta je beznadějnější, než jsem se obával.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

25. 2. 2010 20:31
Re: Pardon?

Možná by stálo za to, optat se ho, čo rozumje pod tým slovom lybertaryján.

0 0
možnosti
E

eAA00

25. 2. 2010 18:07
....

Antikarma.  Jestli tento studuje ekonomii, pak s naším státem...Ale ne, jistě po promoci rovnou do Brusele !Už takhle po Paroubkově vítězství na tom budeme zle. Mimochodem, s těmi rozpočty - V.Klaus chtěl dokonce předložit zákon o tom, že rozpočet MUSÍ být vždy minimálně vyrovnaný /nebo přebytkový/. Ale to už jim na VŠ asi zapomněli říci...

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

25. 2. 2010 18:41
Re: ....

Chtěl, ale neudělal. Měl deregulovat nájmy, ale neudělal to. Měl zprivatizovat banky, ale neudělal to. Měl bojovat s levicí, ale udělal opoziční smlouvu a tak jsme ji tu měli 8 let. Přání někdy nestačí. A co takhle nějaký ten argument, místo té arogance? Ale co chtít po anonymních "neslušné slovo",že?

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

25. 2. 2010 13:24
Re: Trocha pro odlehčení:

EU nemá žádného prezidenta, ale stálého předsedu evropské rady, odkazy jsem nečetl, jako belgický premiér byl ovšem úspěšnější než Paroubek nebo Topolánek, vykliďme si nejprve vlastní nepořádek, než se začneme navážet do lidí z malicherných důvodů.

0 0
možnosti

pilinazlenina

25. 2. 2010 12:32
SSO je stejně asi jediná volitelná strana

VV jsou pouze ODSČSSD reloaded.

Nebo pokud si naivně myslíte, že VV budou krotit přebujelý zkoumpovaný stát tak se probuďte.

Tohle je pravá tvář VV:

http://olomoucky.veciverejne.cz/doprava/clanky/blizi-se-konec-vymluv-na-osobu-blizkou.html

- omezování občanských práv, prohlubování státní moci, pošlapávání základních lidských práv Rv

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

25. 2. 2010 13:27
Re: SSO je stejně asi jediná volitelná strana

Vymahatelnost pravidel považujete za omezení svobody? Osoba blízká je nebetyčná hloupost. Pokud něco vlastním, jsem oprávněn to půjčovat, ale odpovídám za to, komu a zda to půjčuju.

0 0
možnosti
MP

admiral666

25. 2. 2010 12:25
VŠE je pomylenost

Cele toto "nejtezsi gymnasium v praze", ktere se povazuje bezmala za pupek svetove vzdelanosti je omyl a doupe vestcu, sarlatanu a pavedcu. Vysoka skola je FEL, CVUT...

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

25. 2. 2010 13:30
Re: VŠE je pomylenost

Vy jste ten gympl vystudoval? Hned jsem klidnější:) Nebo vás snad vyrazili, protože jste si nezvykl na systém jednoho, maximálně dvou pokusů na zkoušku? Každý má právo na svůj názor, ale tohle je vážně blábol.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

25. 2. 2010 8:02
Pane autore

Mám věřit víte jim, nebo Vám? Co myslíte?

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/matka-komercni-banky-predpovida-rozpad-eurozony_158662.html ;-) Snad jen dodám: Už aby to bylo R^

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

25. 2. 2010 8:14
Re: Pane autore

To je dobrý tah od Alberta Edwardse. Evropa potřebuje být konkurenceschopná. Doufám že i díky jeho výrokům Euro vůči Dolaru oslabí. Silný Dolar je pro Evropu proexportní, zlevní se tím naše technologie a zdraží dovoz z Dolarových zemí (USA, Čína...) Možná do zemí EU letos přijede víc turistů:-)

0 0
možnosti