Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M(C

Mumrli (sociálně cítící)

2. 12. 2010 10:37
EU ve stavu v jakem je prosperovat nemuze.

Prehnane socialni, prehnane regulovana, prehnane dotovane vsechno - a to proste stoji penize. A ty se musi nekde vzit. Do deseti let tu bude vsechno cinanu, protoze EU neni konkurenceschopna. A je jedno, jestli se bude platit eurem, nebo barevnymy oblazky, chyba je proste jinde.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

2. 12. 2010 10:59
Re: EU ve stavu v jakem je prosperovat nemuze.

Dalsi duvod je ze dovolila presun prumyslu do Asie a nijak se nebrani postupne likvidaci sve ekonomiky. Ideologie ktera tvrdi ze je vlastne jedno kde se produkuji hodnoty dovedla ke krachu kdysi tak slavnou a obdivovanou civilizaci.

0 0
možnosti
G

Gašpo

2. 12. 2010 8:56
Pán Procházka je hlupák a nikto mu to neodpára

Tak mu dám ja menšiu lekciu z ekonokimy ako finančný systém funguje SKUTOČNE:

Centrálna banka pustí do obehu a teda komerčným bankám sumu peňazí. Túto sumu komerčná banka zaradí medzi svoje aktiva, takže podľa systému finančných rezerv može 90% tejto sumy použiť na úvery. Vystaví teda pánovi X hypotéku. Ten peniaze zoberie a kúpi si barák. Peniaze odovzdá stavebnej spoločnosti. Tá si ich dá na účet do banky. Banka to zaeviduje ako vklad a 90% z neho može zase použiť na úvery. Vystaví ďaľšiemu pánovi Y hypotéku. Ten peniaze odovzdá stavebnej spoločnosti...

CHÁPETE TO ???

Výsledok je ten, že ak centrálna banka vypustí do obehu 10 miliárd, komerčné banky si multiplikačným procesom z nich urobia 90 miliárd, ktoré si strčia do kapsy a k tomu si ešte prihodia úroky z úverov. TO JE TÁ PRÍČINA prečo sme my všetci vďaka politikom ( ktorí to tolerujú ) zadĺžení až po uši a banky nám vo veľkom strkajú pod nos ďaľšie "výhodné" půjčky.

0 0
možnosti
G

Gašpo

2. 12. 2010 9:01
Pokračujem:

Tento finančný systém je pyramida, ktorá zákonite skolabuje. Argument, že v průsere je len ten, kto si od bánk požičiava je NEZMYSEL.

TRPÍME TÝM ÚPLNE VŠETCI !!!

Vygradovaná úverová politika = výroba peňazí z ničoho = inflácia, ktorá umelo navyšuje ceny. Na toto dopláca aj ten najpoctivejší "šetřílek".

Až si nikto už nebude mocť požičať a ľudia prestanú byť schopní splácať, celá pyramída sa zrúti ako domček z kariet. Peniaze dnes totiž nemajú žiadnu reálnu hodnotu. SÚ KRYTÉ DLHOM !!!

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

2. 12. 2010 8:52
Euro jako měna problem nemá

Není problém ve měne, ale problém je v příslibech, které evropská unie dala státům, aby přistoupili na výměnu měny. Ty přísliby byly zejména stabilita (proti spekulantům) a trvalý růst, vyšší životní úroveň a ... z toho výplývá, že všechny přímořské státy doufali v životní úroveň německa.

A tahle nenaplněná očekávání teď položí buď Euro, nebo demokracii v Evropě.

Mimochodem, Klaus neříká, že Euro padne. Klaus právě říká, že padne demokracie, že státnící v EU obětují demokracii aby udrželi Euro a celou evropskou unii.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

2. 12. 2010 10:04
Re: Euro jako měna problem nemá

EU dala státům přísliby? Ehm, EU dala státům k dispozici analýzy, za jakých předpokladů povede euro ke zmíněným cílům. Národní vlády se poměrně snadno při dohadování měnové unie některých předpokladů zbavili, protože nebyly politicky OK. Jsou to národní vlády, na které je potřeba vzít klacek za chyby, nikoliv EU, neboť jsou to národní vlády, které rozhodovali a rozhodují o EU mnohem více, než kdokoliv jiný. Představa, že jediné dvě cesty z problémů je konec eura nebo demokracie, je úplně mimo, což souvisí s tím omezeným rozhledem.

0 0
možnosti
B

bambasek44

2. 12. 2010 8:01
lepe snad doporucit:"Nakopni si sveho eurohujera!

..a zachran, co se jeste zachranit da!

0 0
možnosti
HM

Hoj MORHHO

2. 12. 2010 7:35
Euro je dobreé....

Sice skoro všichni litují, že ho mají, ale je  dobréé ![>-]

0 0
možnosti
B

bambasek44

2. 12. 2010 4:29
studentiku,zjisti si vyznam zakladnich pojmu nez..

Do nacku se dneska nadava hlavne ze strany levicackych vymastencu a obycejne tim maji na musce slusne lidi nebo jednoduse vsechny,kdo maji jiny nazor.Navic je to uz klasiscky levicacky trik kdy "zlodej krici chytte zlodeje".Je to totiz vedeni EU,ktere se chova jako fasticka sila a neni ani divu.Postup a prostredky se nemeni.Jsou to prece predevsim socani,pohrobci socialistickych bratru Stalina s Hitlerem a jejich politika tomu plne odpovida.Euro je dulezity nastroj,ale v rukou mocnych,kteri k profitu oskubou vsechny,vcetne autora "eurofederalistu",po cesky eurohujera s polomyslenim.Euro je take tak silne,jak silne je hospodarstvi a o "hospodareni" socanu a neomarxistu v EU nema cenu diskutovat.Da se to totiz presneji nazvat klasicka levicacka totalni destrukce a likvidace vseho,na co sahnou.Jnak jsem se zasmal,jak se zdejsi molekula niceho snazi shodit Klause,ktery podle tohoto chytrolina jednoduse nechape situaci.

A to uz chce bud skutecnou odvahu a nebo poradnou davku tuposti.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

2. 12. 2010 10:05
Re: studentiku,zjisti si vyznam zakladnich pojmu nez..

Než tu začnete histericky kvičet, ujasněte si, kdo v EU rozhoduje a jak;-)Rv

0 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 12. 2010 4:03
Proč by rozpočtová nekázeň, nebo dokonce bankrot

některého z členských států eurozony měl být problém? Prostě euro oslabí, šmytec. Kalifornie taky nepoložila dolar na lopatky.

0 0
možnosti
MP

Vrah

2. 12. 2010 0:16
Toto Euro nechci

Kdyby státy – tak, jak bylo původně stanoveno – dodržovaly rozpočtovou kázeň a kdyby její porušení bylo sankcionováno, pak bych asi společnou měnu uvítal.

Jestliže však původní závazek dnes už nikdo nedodržuje a nic se mu za to nestane, pak za takovou měnu dědkuji pěně.

Sice jsme se zavázali Euro přijmout, ale za podmínek dodržování rozpočtové kázně. Jestliže se tyto podmínky změnily, pak po nás nemá nikdo nárok chtít, abychom Euro zaváděli.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

2. 12. 2010 0:28
Re: Toto Euro nechci

Urcite je vam ale jasne, ze dodrzovani rozpoctove kazne a sankcionovani jejiho poruseni je cira utopie, jako Euro samo. Idea krasna (jak pisi nize - jako komunismus), ale lide se proste chovaji jinak nez tyto utopie predpokladaji a pokud se nekdo shora snazi ty lidi vecpat do utopickeho ramce, vzdy to skonci tragicky - komunismus miliony mrtvych, Euro (pravdepodobne) miliony ozebracenych (ani ti mrtvi nejsou vylouceni).

0 0
možnosti
A

Amoniak

1. 12. 2010 23:58
Eh?

EU nemá potíže? Euro je solidní měna? Aha, ne tak úplně. Nemohu se zbavit dojmu že €král toho oděvu na sobě moc nemá, přesto se stále najde dost těch kteří jakékoli výkřiky o nahotě pokládají za nemístné.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

2. 12. 2010 10:07
Re: Eh?

Není to euro, které by bylo příčinou problému.

0 0
možnosti
PK

repanak

1. 12. 2010 23:52
Podle mne může společná měna

jako euro existovat jen v soustátí typu USA, které nemusí být fiskálně zcela jednotné a ani nemusí jednotlivé státy být zhruba stejně ekonomicky vyspělé. I v USA je mezi státy značný ekonomický rozdíl, "nefandové" Clintona také namítali, že přitáhl z chudého a malého Arkansasu. Ale měl by mít jednotnou zahraniční politiku, armádu. Jestli euro a EU bude spíše padat, je to zlé v souboji s USA i novými velmocemi včetně Ruska i Brazílie.

0 0
možnosti
B

bambasek44

2. 12. 2010 4:38
Re: Podle mne může společná měna

srovnavat USA a vysneny "Eurostat" je absurdni..Po cesky, nikdy to nepujde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007