Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

H72o54n51z39a 65K86u81k44a

20. 11. 2012 22:45

:-Psorry ,ale todle je strasna blbost...

0 0
možnosti
JK

My pamětníci, kteří pamatují RVHP, poznáváme stejné vzory. Můžete EU hájit jak chcete, je to projekt, určený ke krachu. Než definitivně zkrachuje, natropí však bohužel v Evropě nenapravitelné škody. Mezitím nám uteče celá Asie, protože přestáváme být konkurenceschopní. Nejde jen o žárovky, jde o ty tisíce regulací, které zpomalují náš průmysl, inovační potenciál a obchod. Za dvacet let nebudeme mít světu co nabídnout. Zato budeme mít kvóty na umístění žen ve správních radách a kvóty na výrobu...

2 0
možnosti

20. 11. 2012 14:37

Vy zrovna na pametnika nevypadate, tedy pokud ta fotka neni 20 let stara.

0 1
možnosti
Foto

Pane Procházko, Váš blog na obhajobu Evropského krachu je stejně tak plytký jako projev komunistických partajčíků za minulého režimu. Přímo z něj čiší nepochopení základních ekonomických principů. Asi ano jsem z vašeho pohledu extrémista když si myslím že je třeba smést EU do propadliště dějin. Historie nám však ukázala že označení extrémista je jen otázkou data .o)

3 0
možnosti

20. 11. 2012 14:43

Spis blbec nez extremista.

0 1
možnosti
FK

"zkřížením Klause, Jakla a Bobošíkové":  teď mě to koplo!  Jsem výrazným kritikem Václava Havla - za jeho zřejmě nejen finanční čachry s STB, za jeho politickou spolupráci s komunisty, byť maskovanou zdánlivým  oficiálním přezíráním, i za jeho naprosto nekompetentní ozývání se ve věcech ekonomických, především za jeho neúnosně nenávistné rozdělování společnosti jen pro jeho vlastní ješitnost, o jeho nemravném osobním životě nemluvě. Ale nikdy bych si nedovolil takové vyjádření o něm a lidech, kteří smýšlejí jako on. / Halík, Pehe, Kocáb či leckdo kdo podobný. Právě takové a obdobné obrazy jen a jen vytvářejí tu blbou náladu, o které hovořil nemocný Václav Havel!

2 1
možnosti

20. 11. 2012 14:44

A proc jste v reakci na toho krizence vytasil Havla?

0 1
možnosti
RH

Připadá mi velmi frustrující, že naše jediná alternativa je, nechat si diktovat nějaké byrokratické nesmysly. Opravdu není daleko doba, kdy bude společnost žít v nějakém nepochopitelném Kocourkově jako daň za integraci. Nejde o drobnosti, Evropa pochoduje do bezvýznamna za dozoru cvoků z EU. Místo aby se řešily zásadní problémy Evropy, tak se zakazují slova a symboly a brzo se bude řešit problém nedostatku žen s řidičákem na traktor nějakou směrnicí zakazující rozšiřovat je mezi muži, aby měly ženy možnost srovnat šance na místo traktoristky.

2 2
možnosti
VN

V41i79k21t14o24r 91N78o70h83a

19. 11. 2012 23:48

Kdysi radostně propagovali ČSM / SSM. 

Ale stále jsou to stejné podivné typy ubohých lidí.

1 3
možnosti
SB

Vystoupit z EU opravdu asi nemá smysl. Obávám se, že by s námi začali jednat z pozice síly, neboť bychom byli nebezpečný precedens. Ostatně už několikrát v dějinách jsme šeredně doplatili na to, že jsme prosazovali přaíliš brzy to, k čemu Evropa dospěla později. Aniž bych si o husitech dělal iluze jako Alois Jirásek, je pravda, že v podstatě to byl první pokus o reformu církve. Dopadl příšerně, přinesl více škody než užitku, ale to je právě to: Za nějakých 100 let k reformě stejně muselo dojít, ale ty škody už nikdo nevrátil. O 200 let později, a to si rovněž o druhém stavovském povstání nedělám iluze, to bylo něco podobného. Též v roce 1938 jsme vyhlásili mobilizaci, když jiní "jednali" v Mnichově. A s nesmyslem zvaný perestrojka jsme také přišli 18 let před Gorbačovem a odnesli jsme to okupací.

EU se nakonec zhroutí kvůli své vlastní neživotaschopnosti. Počkejme si tentokrát na to, až to přijde samo. Tak jako tak je to nevyhnutelné, ale tentokrát nenarážejme čenichem do traverzy.

2 1
možnosti
PK

P52a46v57e65l 87K25u14r14a44l

19. 11. 2012 23:34

děkuji pěkně ale ne... změny chci TEĎ a ne čekat 20 let na něco čeho se ani nemusím dožít.

Co potřebujeme je skutečně radikální a zcela neústupný postoj a nikdy nepřistupovat na žádné kompromisy o ničem. A pokud se někomu nelíbí co děláme ať jde do háje. Je lepší důstojně padnout sám za sebe než poklonkovat a spojovat se někým s kým nesouhlasím.

a v tom 38 sme měli začít němce střílet bez ohledu na pindy Britů a Francie.

0 1
možnosti
VM

Co říkáte např. na kvoty vinic, sadů, ploch obilovin, cukrovky, počty ks dobytka, zeleniny, povolené tvary okurek, banánů, velikost jablek, atd.....Kde jsou české cukrovary? jsou buď zbourané nebo zavřené.

To že dovážíme cukr, maso, vejce, zeleninu. je zásluha EU, ne naše neschopnost něco vyjednat.

Český lehký průmysl likviduje nedostatečná celní ochrana EU proti zboží ze třetích zemí které je nekontrolovatelně dotovánáno,  např. Čína. 

Poslední geniální směrnice např. zakazuje napsat na vitamín C že zvyšuje imunitu a je proti nachlazení.

Pokud mi řeknete, že jsou to drobnosti proti výhodám EU, tak odpovím jediné,....... RVHP pokud víte co to bylo za instituci byla EU dovedena k dokonalosti.

5 2
možnosti
VH

Karma. Dodal bych, že bohaté země typu Norska a Švýcarska jsou zcela jinde. Mají koupěschopné zákazníky, takže uzavření jejich trhu by pro výrobce z EU by pro EU nebylo výhodné. EU se nemusí bát laciných pracovních sil ze Švýcarska. Češi pro vlastní spotřebu z EU nakupují maximálně ojetiny, víc nakupují s Asie. Proč by EU nechala otevřený trh ?

Taky se často píše, jak dotace EU ničí tržní soutěž. Možná to trochu platí u zemědělců, podstatným příjemcem podpor jsou ale obce, regiony, zdravotnictví....Jakým způsobem ničí trh, když nějaká obec získá dotaci na výstavbu čističky vod, to nechápu ?

4 7
možnosti
PK

P69a48v82e68l 67K65u35r90a55l

19. 11. 2012 22:24

Psal sem pro soukromé subjekty... do tohoto jaksi "obec" nespadá.

Čistička je služba obce občanům, pokud si na ní obec (nebo stát to vem čert) vybere peníze na daních není důvod proč by nemohla vypsat zakázku a nechat si jí postavit. Pokud zaplatí někomu za její provozování... proč ne. (nebo si jí klidně postavit svépomocí pokud na to má lidi)

Toto ovšem není dotace soukromému subjektu na to aby konkuroval jiným na trhu.

Stejně tak si může vesnice nechat opravit silnici.

A trh není soutěž... trh je válka. Kde ten kdo vyhraje vydělává a ten kdo prohraje má krachovat a vyklízet pozice schopnějším. Cílem boje je zničení nepřítele... a to i konkurenčního boje.

3 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007