Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DZ

Dru Zeree

5. 12. 2011 21:29
Copak může fungovat stát, ve kterém

by byly desítky úředních jazyků, desítky rozdílných národů a desítky různých zájmů? Spojené státy evropské, to je jako kdyby chtěl autor spojit do jednoho státu Čínu, Japonsko, Austrálii, Vatikán a Jižní Koreu ;-D;-D.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

5. 12. 2011 23:42
Re: Copak může fungovat stát, ve kterém

.... jazyky a národy jsou menší problém - daleko větší problém je, jak srovnat hladinu mezi chudým nevýkonným jihem a bohatým a výkonným severem - finanční transfery nic dlouhodobě nevyřeší, jen na čas zajistí pohodlný život chudému jihu, a dlouhodobě zabrzdí výkonný sever... už i ve státech jako je Itálie jsou rozdíly ve výkonnosti severu a jihu velmi patrné a způsobují pnutí, které se zatím daří maskovat uplácením a životem na dluh...

0 0
možnosti
H

huan

3. 12. 2011 3:56
"Ve skutečnosti neexistuje ani český lid"

Jeden důvod proč je snadnější věřit že jsem čechem než evropanem je jazyk. Když mám neshody s jiným čechem, vím alespoň v jakém jazyce se s ním dohadovat. Pokud mě bude zastupovat španělský senátor nebo poslanec, tak nemám šanci ani mu vynadat.

---

Problémy s daňovými příjmy obcí popisujete hezky... vážně máte pocit že nám v jejich řešení EU nějakým způsobem pomůže? Zatím totiž slouží pouze jako jejich zesilovač, další kanál kudy se dají daňové prostředky vyvést mimo dohled občana. Kdybych viděl nějakou naději že bude sloužit k tomu co tu často popisujete jako ideální stav, tak překousnu i ten jazyk, beztak se časem na nějakém světovém shodneme. Ale EU je nástroj který (spolu)vytvořili naší politici. Ke svému obrazu a potřebám, nikoliv pro dobro občanů. Takový nástroj bude sloužit zase a jenom jim.

0 0
možnosti
LC

jáša

2. 12. 2011 15:29
I přes většínovou

nepřízeň diskutérů na Váš příspěvek, já s Vámi víceméně souhlasím , především v argumentaci , že Spojené státy

evropské, budou schopny jak ekonomický , tak politický i vojensky vytvořit daleko silnější uskupení, než nějaký volný

shluk jednotlivých státečků, který mimojiné bude mít věčné,historicky nevyřešitelné vzájemné spory .Z hlediska momentálních potřeb je potřeba vytvoření SPE (Spoj.států evropských)  viděna jako zbytečná, nebo předčasná. Toto je však potřeba z hlediska budoucnosti moc důležitá, a proto je nutno zkoušet cesty, jak vytvoření SPE co nejefektnějí a nejefektnější vytvořit.  Budoucnost k tomuto spěje a bude záležet, jak bude který stát připravený ( i se všemi negativy, které z toho vyplýnou) spojení jednotného státu vytvořit.

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

3. 12. 2011 0:12
Re: I přes většínovou

Spojené státy Evropské povedou jenom k válce a krveprolití. Sjednocení natolik rozdílných národů do jednoho demokratického politckého celku není možné.

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

2. 12. 2011 10:53
Jednou jsem pouzil prirovnani a za tim si stojim:

Úředníci v EU ani  nejezdí na mrtvém koni. Oni jen dělají prezentace, jak na tom koni vyhrávají závody. Tím Mrtvým koněm je Evropská politická integrace a zabili ji samotní úředníci v EU, když ji silou mocí moc urychlovali.

Český stát není nejefektivnější, ale od doby, co peníze posíláme do bruselu a oni prostřednictvím dotací určují, co za ně budeme dělat jsme šli s efektivitou úplně do kopru.

Tak schválně myslíte si, že ČR víc prospěje  115 miliard poslaných do EU, které se vrátí na projekty s nízkou důležitostí, které nejsou akutní (cyklostezky, zemědělské dotace, ČOV), nebo, že by více prospělo, kdyby se těch 115 miliard investovalo každý rok třeba do dálniční sítě?

1 0
možnosti
MP

Martin V2

2. 12. 2011 8:56
Dotaz na autora

Co ho přesvědčuje o tom, že nadnárodní stát by byl efektivnější? Který čin nebo činy ho k takovému výroku vedou?

Stěhování úředníků mezi Bruselem a Štrasburkem? Stavba cyklostezek, které za pár let neudržované zarůstají travou? Množství komisí, které chrlí tuny popsaného papíru a to v takové rychlosti, že to nikdo ani nestíhá číst?

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

2. 12. 2011 9:18
Re: Dotaz na autora

Prosté úspory z rozsahu za jinak stejných podmínek;) A na stavbu cyklostezek jsme mistry Evropy i světa díky našemu šampiónovi pražskému magistrátu. Vůbec pokud narážíte na evropské fondy, jejich užití určujeme my, nikoliv Brusel.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 12. 2011 23:58
Pabne Procházko

Evropa už dlouho není rovnoceným partnerem pro nikoho... zbytek světa na nás z vysoka kašle... průmysl... nemáme... Zničili sme si ho sami, pracovní síla je příliš drahá, daně moc vysoké, provozní předpisy a zákony příliš přísné...

Suroviny... spotřebovali sme si je za posledních 300 let... jediný přísun byl z kolonií...

Evropa je momentálně ve fázi výprodeje technologií a "know how" (jakoliv tenhle termín nemám rád) a zadlužování se ve snaze udržet životní úroveň na kterou už dávno produkcí není nárok...

Nemluvě o zbytečně vysoké absolutně nezaměsnatelné populaci z které plynou jenom náklady a nulový užitek.

EU to nevyřeší... ona je jedním z instigátorů- za většinu těch předpisů a nesmyslů může ona.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 12. 2011 0:03
Re: Pabne Procházko

Ani pořádnou armádu už Evropa nemá... jediná relativně bojeschopná armáda na kontinentu je ta Britská... a Francouzi mají pořád pár atomovek... ovšem vzhledem k totální ustrašenosti Evropských politiků pochybuju že by našli dost odvahy je použít.

Nedivte si že s Evropou si zbytek světa vytírá pr... Do háje zeleného jde už od doby kdy se mocnosti vzdali kolonií... jediných zdrojů surovin nad kterými byla kontrola.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

1. 12. 2011 22:06
my běloši z tzv. vyspělého světa si zasloužíme

za podobnou submisivnost vyhynout. už vidím jak 80mil němců volí do společné vlády nějakého chytrého čecha, protože je rozumnější než jejich kandidát z německa. to bude opravdu žůžo. a zvolený francouz bude vymýšlet zákony tak aby vyhovovaly řekům. až budou lidé vychováni podle kominterny pak možná, do té doby zapomeńte na utopické ideály. lidé se chovají podle své podstaty a podle toho musí být uzpůsobený systém a ne vymyslet systém pro mirka dušína a všechny na mirka dušína převychovávat. kdo se nedokáže přizpůsobit realitě, je přírodou odsouzen vyhynout.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

1. 12. 2011 23:18
Re: my běloši z tzv. vyspělého světa si zasloužíme

Takže česká národnost podle vás zaručuje, že političtí reprezentanti jednají v nejlepším zájmu svých voličů? Podle mě nikoliv, empirický důkaz máte dnes a denně před očima.

Že se lidé chovají podle své podstaty, v tom s vámi naprosto souhlasím. Politici hájí vlastní prosperitu, proto se na státní útvary dívám tak příkře jako na obyčejné instituce bez národního kouzla. A vidím zde velký prostor pro zefektivnění a zlevnění celého veřejného sektoru, jehož hlavními tahouny by byly úspory z rozsahu a elektronizace.

Politici mohou být dobří nebo špatní, pak je mi jedno, jaké jsou národnosti.

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

1. 12. 2011 21:29
Doba prezidenta Antonína Novotného

Pane Pröcházko,

zaujala mne tato vaše věta:

"Kromě toho, my už jsme se pro společný osud a evropský stát rozhodli v okamžiku, kdy jsme přijali hodnotu svobody obchodu, služeb, kapitálu, osob a informací, tedy více než před půl stoletím."

Dovolte mi, abych se Vás dotázal, který z následujících dvou oborů naprosto neovládáte: zda matematiku, nebo dějepis. Buď neovládáte matematiku a neumíte si spočítat, že před půl stopetím byl rok 1961, nebo neovládte dějepis a nevíte, že v tu dobu tady byly zcela jiné hodnoty, než vy píšete. Tehdy byl prezidentem Antonín Novotný. Doopravdy se domníváte, že tehdy byla doba svobody obchodu, a toho všeho, co píšete?

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

1. 12. 2011 23:24
Re: Doba prezidenta Antonína Novotného

Pokud mluvím o vývoji evropské integrace před půl stoletím, nesmíte zůstat uzavřený v Československu. Evropské hospodářské společenství vzniklo v roce 58, snad nejste takový matematik, aby jste půl století vykládal striktně jako 50 let.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

1. 12. 2011 21:29
...

Doporučuji, abyste si znovu přečetl třeba Šejka nebo Otu Pavla "Smrt krásných srnců." Možná pocítíte trochu národní hrdosti a vypotíte se při tom do normálu.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

1. 12. 2011 21:32
Re: ...

Švejka* Pardon..

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

1. 12. 2011 21:27
Moji předci..

... bojovali ve válce při rozpadu Rakouska-Uherska, abychom měli vlastní stát a mohli tvořit vlastní hodnoty. To vše bylo zaplaceno tím nejcenějším - životem padlých Čechoslováků v okopech na jedy, plyny a tak dále a my to teď budeme dobrovolně kvůli nějakému Procházkovi ničit? Že Vám není hanba, že Vám není hanby vůči Vašim předkům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007