Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dýmka

28. 5. 2012 9:32
Důvod:

"Kapitalismus

není nic jiného než právo na hromadění kapitálu jednotlivcem nebo skupinou,

libovolným způsobem, pokud se to zákonem neupraví. V principu se tak legalizuje

i individuální a skupinová krádež." Tuto definici jsem si vypůjčil od jiného autora. A majetková přiznání jsou jedním z prostředků k vyhledávání majetku pořízeného porušením zákonů. Nazapomínejme, že i krácení daně je je trestný čin.

Proto se před rokem 1989 kradlo sice často, ale jen v podstatně menších objemech. Přiznávám, že když jsme s otcem postavili rodinný dům, něco v něm zabudované bylo získáno krádeží ze společenského majetku. Ale když po kolaudaci přišla v roce 1980 bezpečnost na kontrolu (zřejmě na udání), nebylo problém doložit legální původ podstatného množství zabudovaných hmot a výrobků, včetně peněz, jimiž to bylo placeno, takže po prověření předložených dokladů šetření bezpečnost ukončila.               Tak a teď se těším na reakce.

0 0
možnosti
TH

Gmurr

27. 5. 2012 13:38
vy fakt studujete na vysoke a pisete takove

nesmysly? 8-o

0 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 5. 2012 21:40
Re: vy fakt studujete na vysoke a pisete takove

nejspíš nestuduje "gender studies", takže si asi nebudete rozumět.:-/

0 0
možnosti
TH

Gmurr

27. 5. 2012 13:29
V zahranoco majetkova priznani existuji zcels bezne

asi nemate ani tuseni co je a jak se pouziva presumce neviny a hlavne kde.

Kdyz si vypujcite uz kniovny knihu a nevratite ji, tsak platite taky pokutu presumpce sem nebo tam.

Proste ve slusnem state neni mozne aby si kolotuk poridil auto za dva miliony atd. Urad se ho zepta, kde to vzal.

Jste mlady, naivni a nic neznate.

1 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 5. 2012 21:56
Re: V zahranoco majetkova priznani existuji zcels bezne

z Vámi uváděného příkladu je zřejmé, že pojem presumpce neviny nechápete. Uvedený příklad je klasickým porušením závazku vrátit knihu v řádném termínu (způsob vrácení a zápisy  jsou definovány) a "vina" (přestupek) se prokazuje zápisem o vypůjčení a absencí náležitostí při vrácení. (Obdobné je to při zapůjčení čehokoliv.) Postup při "presumpci viny" by znamenal, že knihovna udělí pokutu každému, kdo NEPROKÁŽE že vždy a řádně vrátil všechny knihy, knihovna nemusí vést žádnou evidenci, pouze vyzve a vyzvaný dokazuje.:-/

0 0
možnosti
C

coj@nato.01

27. 5. 2012 12:58
Majetková přiznání nejsou modla.....

ale potřeba či nutnost, Procházko.:-) ...Dlouhodobá, morální devastace ve společnost a zvyšující se míra korupce to jen potvrzuje.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 5. 2012 10:20
jistěže máte pravdu v tom

Že stát ty informace vyžaduje duplicitně, protože už je má k dispozici v daňových přiznáních, evidencích nemovitostí, aut,..i třeba těch tryskáčů.Sstejně  majetková přiznání "sama o sobě" nemají smysl, kdo asi o sobě napíše "mám načerno 50 milionů".Musela by se zase tvrdě kontrolovat právě proti té evidenci, kolik má kdo skutečně domů,kolik tryskáčů kolik na účtech,kolik v akciích atd..A když se mu pak(jako třeba dr.Ráthovi najde pod kobercem 30 milionů, nezapsaných ani v daňovém ani v majetkovém přiznání,měl by problém.

Pokud narážíte na "presumpci neviny"..Tady je právě problém v tom že pokud se do zločinu pustí politici,tak se vlastně žádného viditelného trestného jednání nedopouštějí(nikoho neoloupí, neokradou..),to že rozhodují o rozdělování státních peněz, je vlastně jejich práce, a jestli je dají subjektu A místo subjektu B, a "z objektivních důvodů souhlasí se zvýšením ceny o x procent"..? Vlastně jiný důkaz než že jim "zázračně " přistane na účtu pár milionů, ani není

.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 5. 2012 10:41
Re: jistěže máte pravdu v tom

".....A když se mu pak(jako třeba dr.Ráthovi najde pod kobercem 30 milionů,

nezapsaných ani v daňovém ani v majetkovém přiznání,měl by problém...." - jaký problém, dědictví po dědečkovi, které "zapomněl" přihlásit v dědickém řízení a dodatečně se zdaní dědickou daní. V čem vidíte problém?;-D

0 0
možnosti
K=Č

komunista = Čikatilo

27. 5. 2012 8:01
Majetková přiznání ? S touhle alternativou ?

Diskuzní aréna ČSSD Mladá Boleslav - 26.dubna.2012 , čas záznamu 00:08:30

Slovo má  Bohuslav Sobotka : "Je důležité, kdo tady ZTĚLESNÍ ALTERNATIVU, protože jinak demokracie moc dobré vyhlídky nemá. Lidé jsou zklamaní, jsou rozčílení, jsou naštvaní na politiku. Už ani se nekoukají na zprávy, aby nebyli konfrotovaní s tím přívalem negativních zpráv. S přívalem OSTUD, které jsou spojeny s fungováním vrcholné české politiky. Bohužel, padá to tak všechny politické strany. A i my bychom rádi dnes večer touhle debatou řekli : NÁS SE TO NETÝKÁ ! ".

A tou alternativou je David Rath a jeho kumpáni z ČSSD,  kteří rozkrádají dokonce fondy Evropské unie. Proto heslo  :   " JÁ ČSSD VOLIT NEBUDU ! "  ztělěsňuje názor každého slušného občana České republiky .

Jinak souhlasím s autorem, že majetková přiznání jsou typicky levičáckým nástrojem a jejich odmitnutí je nutné vyjádřit hlavně u volební urny ...

1 0
možnosti
K

kaktusak

27. 5. 2012 8:31
Re: Majetková přiznání ? S touhle alternativou ?

Tou alternativou jsou komunisti.

0 0
možnosti

tsv

27. 5. 2012 2:04
Absurdita

Necht se prihlasi tek kdo si mysli, ze by Rath do danoveho priznani uvedl nove nabytou sedmicku vina. Podotykam, ze neverit tomu a soucasne obhajovat danova priznani nejde logicky dohromady.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 5. 2012 8:09
Re: Absurdita

nemluvě o tom, že stačí "geniální akciový obchod" (klidně s akciemi na jméno), nebo vydání knihy, která "se kupuje", ale nikdo netuší kdo ji kupuje a vše je "křišťálově čisté" - "vyprané" i z pohledu přiznání.;-D

1 0
možnosti
L

laduk

27. 5. 2012 0:03
hm..

ani to nečtu, majetková přiznání politiků na západě jsou fakt

1 0
možnosti
MP

Martin Procházka

27. 5. 2012 0:47
Re: hm..

My máme majetková přiznání politiků, tady jde o běžné občany.

0 0
možnosti
AKLK

Abadi Kwame lovec komančů

26. 5. 2012 23:51
Smutné

Autora nemám rád. Zejména jeho pozitivní postoj k federalizaci Evropy hraničí s vlastizradou - ale v tomto má naprostou pravdu. Jediné štěstí je, že tato "majetková přiznání" budou (ironií osudu díky EU) naprosto zbytečná. Když to extrémně zjednoduším: stačí veškerý majetek převést na zahraniční firmu, která v ČR ani nemusí podnikat - a stát si může maximálně... však víte co. Zaráží mne, kolik lidí stále vidí v odvodech státu něco pozitivního. O případech korupce a předražených zakázek víme všichni, proč tedy trvat na cpaní ještě mnohem víc peněz do státního chřtánu? Ano, jde opět o českou vlastnost: závist. "Ty podnikatelská bestie, když už máž to drahý auto, tak koukej hezky platit a platit a platit nám všem" - tak takto ne, soudruzi :) S tím si trhněte nohou. Mimochodem, vzhledem k současným volebním preferencím vidím jako svou povinnost odvést státu co nejméně, nejlépe vůbec nic - totéž by měl udělat každý úspěšný člověk, ať si tu soudruzi vydělávají na sebe.

3 0
možnosti
C

coj@nato.01

27. 5. 2012 12:49
Re: Smutné

Výkřiky do tmy.:-P.....Cože to lovíš, Abadi?;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

26. 5. 2012 23:35
Nejde o žádné "cizí zdroje".

Je to náš národní majetek, který byl v uplynulých 22 letech rozkraden.

3 0
možnosti
VN

Amoniak II

26. 5. 2012 23:46
Re: Nejde o žádné

?

A co bylo ukradeno předtím, to se nepočítá?

0 0
možnosti