Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

8. 9. 2011 10:53
To co tady hlásáte už tu jednou bylo:

Bylo to na začátku 90-tých let, kdy tehdy jistý ministr financí tvrdil, že "neviditelná ruka trhu" vyřeší všechny problémy, že nezná špinavé peníze, radoval se, jak "obchodnící předhánějí právníky" a končil "Jen víc takových Kožených". Výsledkem bylo, že za necelých 10 let bylo hospodářství zruinováno více, nežli za celý minulý režim a řadu následků pociťujeme dodnes. Vypočítal jste správně hromadu problémů se kterými se stavebnictví potýká, ovšem řešení může být i úplně jiné. Takové, jak mají jinde a jaké měla i naše tolik dnes idealizovaná 1. republika. Nám totiž chybí Ministerstvo veřejných prací, které by pod jednou střechou měla jak státní zakázky, tak i správu státního majetku a jeho údržbu. Dnes jsou tyto věci roztříštěny pod hromady ministerstev, které si hrají a vlastním písečku, hádají se mezi sebou aby pak zakládaly nejrůznější meziresortní komise a všichni společně se pak hádali s kraji o pravomoci a peníze. Jestli totiž něco vytváří korupční prostředí, tak je to zbytečná

0 0
možnosti
H

hafusak2

8. 9. 2011 11:09
Re: To co tady hlásáte už tu jednou bylo:

Pokračování: složitost, nepřehlednost, vícekolejnost a osobní neodpovědnost celého toho kvanta lidí, kteří se na tom podílejí. Tak potom vznikají mnohaleté tahanice o pár metrů pozemku /viz pí Havránková/. V takové džungli pak není nikdo schopen dohlídat peníze, proto ty obrovské náklady. Co se týká bytové výstavby. Ani zde není možné vše ponechat trhu. Jako příklad Vám dám blízké krajské město: na počátku 50-tých let se zde postavila dvě na tu dobu velká sídliště, kam se nastěhovaly mladé rodiny. Dnes jsou to zprivatizované domy, kde ve velkých bytech často bydlí jeden důchodce ve věku kolem 80-ti let, který má problémy s placením tak velkého bytu, rád šel do menšího, ale není kam, případně ten nový menší a tržní by byl ještě dražší. Po řadě podvodů na starých lidech tito už nikomu ze soukromé sféry nevěří. Proto právě potřebujete malometrážní sociální byty. Jak pro staré, tak i jako startovací pro mladé.

Snažte se pochopit svět jako celek a ne jenom z jednoho úhlu.

0 0
možnosti
ŠF

Gróf

8. 9. 2011 3:53
Nepřeceňujte volnou ruku trhu.

Stačí se podívat do historie. Svobodné prostředí neexistovalo ve skutečnosti nikdy. Územní plánování existovalo, kam až sahá naše paměť vč. starého Říma. Jen maně mne napadají dva důvody pro ÚP - přelidněnost tohoto světa a s tím omezené množství zdrojů - vody a půdy, a nutnost plánování klíčové infrastruktury. Ovšem s Vaší kritikou závislosti stavebnictví na veřejných zdrojích nelze, než 100 % souhlasit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007