Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

23. 11. 2010 23:58
Ano, a Saddám má zbraně hromadného ničení

Kdy vyrážíte na frontu?

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

24. 11. 2010 9:51
Re: Ano, a Saddám má zbraně hromadného ničení

proto máme profesionály;-)

0 0
možnosti
B

bofums

23. 11. 2010 23:55
Pozor na nepřesnosti-

V úvodu blogu, který beru jako osobní názor p. Procházky, jsou chyby- divím se,

že oponenti mlčí. Předně: válka vypukla 26. 6. 1950, její 60.výročí se tedy neblí-

ží, ale už bylo. Štěstí, že už nežijeme v bloku komunismu, to už by byly organizo-

vány rezoluce, odsuzující  za " útok " oběť. Ti, kdo ještě dnes hájí agresora, jsou

vykopávky r.1950 , lidé mimo realitu a pravdu , zaslepení neználci!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

24. 11. 2010 9:53
Re: Pozor na nepřesnosti-

Stejně tak je možné vztahovat ke konci bojů, což teprve bude.

0 0
možnosti
P

pouiyt

23. 11. 2010 23:55
To je prekvapeni!

Zatimco Amici jeste nehrozi KLDR valkou,tady v CR radi mluvi o valce! Neni to prilis smesne?Kdo budou valcit? Vy?fuj!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

24. 11. 2010 9:50
Re: To je prekvapeni!

Naučte se číst diplomacii;)

0 0
možnosti
S

Slepý.Masér

23. 11. 2010 23:37
..

  Vaše dohady jsou poměrně úsměvné... Faktem je, že o zákulisí těchto bojových akcí nic nevíme. Médiím se něco řekne a oni to zopakují, aleo tom jestli je to pravda se dá s úspěchem pochybovat. To máte jako s tou potopenou jihokorejskou korvetou. Její potopení muselo mít nějaký praktický důvod, nejspíš něco převážela. Předsedové v pchongjangu nejsou žádní blázni, ale krutí pragmatici, kteří nebudou riskovat válku kvůli malé provokaci. 

  A pochybuji, že by USA na jaderný útok ze strany KLDR odpověděli nějakým větším nukleárním úderem. Ekologické následky by byly katastrofální, nehledě na etickou otázku zabití v podstatě nevinných korejců. Za to by je veřejnost zlynčovala. Takže jediná reálná odezva by byl taktický nukleární úder a poté konvenční válka, která by pro jižní koreu měla nejspíše obranný charakter s rozšířeným užití speciálních jednotek a bombradování, nebot poslat armádu na území KLDR by skončilo brutálním masakrem.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

24. 11. 2010 9:49
Re: ..

S jakou jistotou věříte v racionalitu severokorejců je úsměvné. Pokud dojde ke konfliktu, musí být KLDR dobyta a současný stav rizika ukončen.

0 0
možnosti
F

ftdolton

23. 11. 2010 23:26
Sdělení cenzora

Vážený,

permanentně cenzorujeme co kdo napsal, píše i to, co kdo napíše. Náš automatický systém posunul článek ve Vašem blogu k přezkoumání samostatným odborným cenzorem. Nemáme pro Vás dobrou zprávu. Vaše čeština gramaticky = 2. Sloh = 3. Obsah a myšlenka = 4-, a to jen proto, že oceňujeme Vaši anální speleologii. Ovšem je v ní mnohem více snahy než znalostí. Navíc se sám dokážete znemožnit na jedné stránce:   cituji "bývalý volič ODS a VV, nyní TOP09 (K dokonalosti stačí zbavit se Kalouska)". Je tudíž zřejmé, že se neorientujete v čase a prostoru. 

Mimochodem, ještě před rokem by Vám, milý mladý anální speleologu, za podobnou stať hrozilo (sice jen teoreticky, ale přece...) až 10 let.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

24. 11. 2010 9:47
Re: Sdělení cenzora

Vy jste ubožák, že to snad ani není možné;-D

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 11. 2010 21:59
Nic o incidentu nevíte, Procházko

, přesto se pokoušíte jej hodnotit - a jako vždy, ve smyslu současné vládnoucí propagandy. Uvědomte si však, že KLDR měla ke střelbě nějaký důvod a to, že Vy nevíte jaký, neznamená, že žádný neexistuje R^

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

23. 11. 2010 22:06
Re: Nic o incidentu nevíte, Procházko

Pročež při znalosti vašich postojů mám věřit, že mě tu nestranně poučujete o pravdě, nesnažte se být vtipný;-D

Vaše znalosti konfliktu jsou na 99% nižší než moje a těžko mě můžete přesvědčit, že je tomu jinak;-)

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 11. 2010 21:41
Je vcelku jasné, že vojensky to vyhrajeme

dokonce i politicky, ale vyhrajeme boj o duši severokorejce? V tom Iráku a Afghanistanu to také jednu dobu nadějně vypadalo. Když iráčané svrhávali tu sochu Saddáma, uvěřil jsem tomu málem i já.

Mimochodem, jediný, kdo s tim je schopen něco dělat, je Čína.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 11. 2010 22:00
Re: Je vcelku jasné, že vojensky to vyhrajeme

Iráčané žádnou sochu Saddána nesvrhávali. Udělali to Američané a ty jásající davy kolem si k tomuto účeli přivezli z Kuvajtu Rv

0 0
možnosti
G

geo.novotny

23. 11. 2010 21:34
To není počítačová hra

Vím, že to myslíte dobře, ale vojensky zneutralizovat S.Korej není proveditelné. Nemluvím jen o politické překážce v podobě Číny, která na ni klade nárok a používá ji bezohledně jako nástroj napětí v regionu .... ale ani z vojenského hlediska. Slyšel jste někdy výraz "SADDAM FACTOR" ? I když by určitě vojenská technologie a zbraně převládly nad severokorejskými, nikdy by nebylo možné vyřadit dostatečně rychle a efektívně jejich úderné systémy. V okamžiku prvních úderů - právě "klikne" onen faktor .... který znamená odvetný úder, at už jakoliv sebevražedný na okolní země raketami jenž pravděpodobně již nyní dokáží i dopravit několik jaderných náloží (nebo v brzké době dokáží). V každém případě si nikdo nevezme na svědomí smrt mnoha milionů lidí v Soulu, který pro svoji blízkost hranic byl z velké části zničen. A proč "Saddámův factor"? Pamatujete, kterak Saddám i v prohrané situaci začal raketami útočit na Izrael, který s válkou neměl nic společného?

G.N.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

23. 11. 2010 22:02
Re: To není počítačová hra

To je důvod pro urychlení intervence, dosud se jim podařilo odpálit jadernou nálož pod zemí, o jejich schopnosti posadit ji na raketu lze zatím pochybovat. Jaké je rozložení sil mi není známo, nemohu tedy polemizovat o správné taktice. Saddám ovšem úspěšný nebyl, většina jím vypálených raket byla sestřelena a i Jižní korea disponuje antiraketami.

Spor mezi příznivci a odpůrci války v zálivu byl také o to, zda je ještě Husajn racionálním aktérem mezinárodních vztahů. Pokud by byl racionální, zbraně hromadného ničení by se neodvážil použít, ani kdyby je měl. Pokud by byl iracionální, mohl by je použít kdykoliv bez zjevné příčiny. Jeho chování bylo všelijaké, na 100% duševní zdraví bych si nevsadil.

U KLDR je to podobné. Kdo vládne, drží velitelské struktury a jsou ti lidé tam racionální, přesněji jsou schopni chápat důsledky svých rozhodnutí? Pokud ne, pak mohou bezmyšlenkovitě spustit palbu třeba i na Soul a výsledek bude takový, jakého se obáváte. Bylo to, co se stalo dnes, racionální?

0 0
možnosti
DN

Englishman

23. 11. 2010 21:17
Proč do toho jít?

Není moc jasné, proč by američtí mariňáci měli umírat kvůli svobodě pro zmanipulované severokorejce. A už vůbec není jasné, proč by západní země (tedy jejich daňoví poplatníci) měly desítky financovat to, co by na území KLDR pak vzniklo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007