Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zapata

9. 11. 2009 19:47
Tak nějak podbně to vidím i já,

akorát bych to asi takhle nedokázal sepsat. Ti co na EU plivou a tvrdí jak je byrokratická mají jako argument akorát tak pitomosti se zakřivením okurek a úsporné žárovky, výhody velkoryse přehlíží. Doufám, že integrace bude pokračovat tak jak jste nastínil a že se ještě dožiju Spojených Států Evropských.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 11. 2009 22:25
Re: Tak nějak podbně to vidím i já,

děkuji za podporu

0 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

9. 11. 2009 6:34
To je ale jeden stát,

jehož atributy popisujete ! To není společenství suverénních států s volným pohybem zboží a osob, jak byla EU prezentována před referendem a do něhož jsme na základě referenda nakonec vstoupili. Ústava EU byla ale v referendech odmítnuta a tak estabilishment EU lstí přes parlamenty prosadil její kopii - LS. Čili - společný stát byl v referendech ODMÍTNUT a nevolenou byrokracíí EU je fakticky NASTOLEN. Nelze nazvat jinak než politický podvod stuletí a nastolení vlády nevolené byrokracie EU.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 11. 2009 11:36
Re: To je ale jeden stát,

Říkám snad, že není? A nemělo by náhodou srozumitelným vyústěním toho článku být to, že toto směřování je nevyhnutelné? Jestli máte pocit, že LS tento stát skutečně vytváří, tak to ani náhodou. Pouze bere možnost "ze závažných důvodů zablokovat rozhodnutí" v některých oblastech, moc jich není a vždy je tu možnost z té ošklivé unie utéct, když se vám v ní nelíbí. Nelze ale pak čekat, že by se za nás EU stavěla v jednání s třetími zeměmi nebo zůstal zachován svobodný přístup na jejich trhy, zejména, pokud skutečně uděláme legislativu, která bude naše podnikatele zvýhodňovat oproti unijním.

0 0
možnosti
PK

kraken

8. 11. 2009 23:43
jako idea prima,

ale nemam pocit, ze je to cesta, kterou soucasna EU jde.

Jednim ze zakladnich rysu soucasne EU je prebujela byrokracie, casto na uplne nesmyslne zalezitosti. Dalsi je zmineny demokraticky deficit, ktery se projevuje nejen v tom, ze se voli EP, ktery skoro nic nemuze, ale EK uz ne. Napriklad prosazovani LS tak, jak probihalo je jasnym dukazem upadku demokracie a svobod. Kdyby byla Euroustava jasna, srozumitelna a vyhodna, treba dle vasich bodu, jiste by prosla i v referendech.

Dalsi vyznamny rys EU je prave v tom, ze na jednu stranu si hraje na integraci, na druhou ale velmi pocita s narodnimi staty. EU je (nadsazene, prosim) kolonii Nemecka, Francie a Britanie, mozna trochu Spanelska a Italie. To neni dobra cesta. Tyto staty ohybaji zajmy EU podle sebe, neni tam citit to proklamovane jednotne evropanstvi.

A nakonec mam pocit, ze spousta veci EU je jako u nas diktovana lobby (prevazne zelenou - elektrarny, zakaz zarovek atd...). To samozrejme deformuje i ekonomiku.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 11. 2009 11:46
Re: jako idea prima,

Nedá se říci, že by za demokratický deficit mohla sama EU. Její podstata je vytvářena stále národními státy se svými politickými reprezentacemi. Jejich kvalita je nevalná, často postrádá vize, leadership. Důsledkem toho je potom zástupnost témat, kdy se referendum o smlouvě prosazované vládami mění na referendum o vládách. Vzpomeňte si na českou kampaň k volbám do EP. Byla snad postavena na evropských tématech? V EU vždy bude znát vliv velkých států, tím více, dokud budou rozhodovat více vlády než občané. I z té nadsázky bych vyřadil Británii, pokud se podíváte od historie po současnost, je mnoho důvodů, proč Británie do EU příliš nezapadá. Přijde mi bezpečnější jedna lobby pod kontrolou půl miliardy lidí, než 27 se slabší kontrolou a rozdílnými dopady.

0 0
možnosti
MS

kenzo

8. 11. 2009 23:26
Armáda? Teorie, než-li praxe!

http://www.presseurop.eu/cs/content/article/64041-mekka-evropa-bez-zbrani

To není o politické integraci! To je o politické ochotě! A ta v Evropě není!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 11. 2009 11:54
Re: Armáda? Teorie, než-li praxe!

Není, protože nejpopulárnější je vždy sáhnout na armádní rozpočet, vzdělání místo armády se zdá být super věc. Nemohu ani náhodou souhlasit se srovnáváním EU se socialistickým blokem. Nepodobají se způsobem členství, rozhodováním, zkrátka vůbec ničím! A že chtějí být členy toho socialistického bloku další země vám nepřijde divné? Ze zkušeností vyplývá, že byrokracie EU je MNOHONÁSOBNĚ LÉPE ZVLADATELNÁ než česká. české podmínky se mění každý rok, EU má vše stejné nejméně 5 let, změnu pravidel se dozvídáme s velkým předstihem, v ČR ani náhodou. Větším nepřítelem je český úředník, ne evropský.

0 0
možnosti
MS

kenzo

8. 11. 2009 23:05
To je sice pěkné, ale

k čemu nám bude společný trh, když přeregulované a byrokratické podnikatelské prostředí + předražená pracovní síla, díky sociálnímu modelu státu EU, vše podvazuje?Ano, možná že dnes je tento model nejlepší, ale bez perspektivy! Připomínající spíše vyžívání z podstaty a lepších časů! Nu co, i komunisté nás přesvědčovali, jak ta naše socialistická vlast vzkvétá! Nakonec se to zhroutilo i díky ekonomice! EU, jako když tomu z oka vypadla! Nutnost bez alternativy a nakonec? Společná cesta do ...... . A to je i ta naše slavná EU:

http://ekonomika.ihned.cz/c1-38947460-ivan-hodac-evropske-automobilky-budou-muset-zavirat-zavody

0 0
možnosti
MS

kenzo

8. 11. 2009 23:13
Re: To je sice pěkné, ale

P.S. To vše ostatní, ze svého příspěvku, můžete potom řešit s podřadnými byrokraty v Bruselu! Jen nevím, kde ty daně seberou a z čeho zaplatí astronomické dluhy vzniklé krizí a neomarxistickými experimenty typu - šrotovné!;-D

USA se zase jednou inspirovaly Evropou!

http://ekonomika.ihned.cz/c1-38553590-the-wall-street-journal-srotovne-nedosahlo-svych-cilu-ekonomice-spise-uskodiloV EU se o tom po socialisticku politicky korektně pomlčí;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007