Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další příspěvek do kadlubu milionu slov o AČR. Nic takového nebude, vyzbrojovat se bude dle potřeb lobistů, podfinancování bude vždy, bylo to tak 20 let a už netrpím snílkovstvím, že to bude jinak, vševojsková armáda by naší smetla okamžitě, je třeba rozvíjet a zlepšovat speciální jednotky (chemici atp) a zlepšovat koordinaci v rámci NATO, nic jiného dělat nemůžeme, nic jiného ani neufinancujeme.

2 0
možnosti

D33a59v55i50d 66K29r75á95l

25. 8. 2014 13:12

majitel modré knížky píše o armádě;-D

1 0
možnosti

Ubránit ČR  (sami sobě) je možné tak před občanskou válkou v sousedním státě, ale proti vpádu velkého vojska s cílem naše území zabrat nebudeme obranyschopní nikdy. Ukázkou může být plná mobilizace v září 1938, kde armáda i přes to všechno stále na Němce nestačila. Ani počtem vojáků, ani množstvím techniky. V roce 1968 jsme měli velkou lidovou armádu. Jak by dopadla proti překvapivému útoku zemí VS je asi každému jasné. My jsme bytostně závislí na spojencích (aktuálně z NATO). Jestli budeme mít v kasárně dvacet nebo dvě stě tisíc vojáků ve zbrani, to je celkem jedno.

1 1
možnosti

Autore, jsi o pár let starší než ona studentka (která to má v paži stejně jako drtivá většina jejích vrstevníků), ale z fleku bys mohl dělat náčelníka Generálního štábu. Ty posbíraný moudra tě ale kvalifikují spíše na inteligenta typu Zaorálka, Štětiny a pod. bojovníků. A Kchárl - nějak se po něm slehla zem, že by usnul letním spánkem?

4 1
možnosti

Nechápu Vaší lásku k americké technice. Pokud bychom tedy připustili omyl a zavřeli toho kdo má modernizaci T-72 na svědomí v počtu 30 kusů, což nezaplatilo jistě ani vývoj - pak bych jako MBT rozhodně viděl spíše Leopard než Abhrams. Ostatně je to tak skoro všude v Evropě, američané na tanky nikdy moc nebyli a ikdyž jako v každé zbrani jsou ve světové špičce, nevidím důvod jít jinam než většina států v okolí

1 0
možnosti
Foto

Češi, Moravané a Slezané na české půdě regulérně nebojovali od dob husitských. Role husitská v dějinách je navíc dosti diskutabilní.

Proč bychom zrovna v XXI. století byli schopni a ochotni bojovat ? Ona ta národní povaha asi determinuje onu bojovnost- to Srbové, Rusové či Prusové jsou onačejší válečníci !!

0 0
možnosti

Tak a zpátky do školy - krom třicetileté války, kdy jste jaksi zapoměl na české stavy, Jiřího z Poděbrad a Jagelonce, jste stvořil stejně hloupé tvrzení jako říci, že skoti nebojovali v žádné válce od personální unie s Anglií;-D;-D

A když pominu účast čechů v každé šarvátce od Ferninadových časů, tak za českolosvenska to byla válka s Maďarskem a Polskem.

3 0
možnosti

Myslíte položit život za Karla?A dokážete nám vysvětlit hodnoty, které Karel prosazuje? A tím i smysl vaší placky?

6 0
možnosti

...... člověče nešťastná, nechci Vám brát iluze, ale naše armáda s početním stavem s jakým nyní disponuje, mohla být po 25 letech od převratu na špičkové úrovni .... enem bych směřoval skromný dotaz na Vašeho místopředsedu partaje, jistého Kalouska, PROČ tomu tak není ?! ..... jistě nám rád odpoví ;-D !

7 0
možnosti

"konflikt se silným nepřítelem typu Putinova Ruska" ? Pokud ho nevyvolá USA/NATO tak nemám obavy

8 1
možnosti
Foto

Určitě ano! (odpověď na titulek).

Každej záložák (tzn starší generace - ti mladí nebyli na vojně tak nejsou ani v záloze) dostane zdarma kus gumy, kudlu aby si mohl uříznout rohatku a pytlík olovňáků (kuličky). No a povedeme asymetrickou obranu. Za každým stromem jeden záložák s pytlíkem kuliček a prakem, a to by bylo aby se aspoň někdo netrefil. "Najdete nás na každom kilometri, odtial až na konec sveta!!!" ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007