Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZT

A kde se berou ti radikální muslimové? Je to nemoc? Ne. Nebo se tak rodí? Také ne. Tak kde?

1 0
možnosti
Foto

I97v66o 15C20i14l34i31c13h

12. 1. 2015 19:57

Pro multikulti pomatence to jsou přece jen blázni, kteří s islámem nemají vůbec, ale fakt vůbec nic společného ;-)

1 0
možnosti
LC

Abyste si to pane Procházko ještě trošičku všechno ujasnil, vřele doporučuji přečíst

Základy Tauhídu. Necelých 150 stráneček textu. Teda, jestli vám takové čtení nějaký TOPácký kodex nezakazuje, pak ovšem nemusíte.

0 0
možnosti
PS

Pořád mi nikdo nevysvětlil, proč vlastně si máme do prostoru, kde žijeme podle našich konečně už demokratických a svobodných zákonu nastěhovat velké množství lidí z úplně jiného prostředí , z jiným náboženstvím a zvyky, kteří představují teď nebo i v budoucnu určité riziko bezpečnostní a zároveň civilizační a v další řadě i ekonomickou zátěž, a to v situaci, kdy jejich sousední státy ovládající byznys s ropou a tedy nemalými finančními možnostmi a stejným náboženstvím a pohledem na svět o ně nemají zájem. Jaký je rozdíl, mezi vojenským obsazením a nebo obsazením emigranty? Prostě ti příchozí získávají vliv na dění uvnitř země, ať chceme nebo ne. Proč bychom tohle měli dělat ?Proč přistupovat na něco, co nás vrací zpět v čase, co rovnopravné postavení žen posune opět do bodu nula, co spustí šedé paralelní zákonodárství v našem systému ?

4 0
možnosti
Foto

To není strach neznáma, to je strach z něčeho co je známo z dějin a pokračuje i v současné době  Pokud někdo zná dějiny ví, že islám vznikl v 7 století a už o doby svého vzniku se začal rozpínat. Násilím na víru přinutil  severní Afriku, Palestinu, Persii, Konstantipol. V roce  V roce 732  se pokusil neúspšně dobýt Evropu. Jeho pokusy o ovládnutí Evropy skončily v 1683, kdy v té době   hranice muslimů končily u Nových zámků. Muslimům po této porážce zůstal jenom Konstatipol.  Od sedmdesátých letech začínají v celém světě teroristické akce  muslimů, zaměřené na civilní cíle a pokračuji do současné doby.  Těch útoků bylo tolik, že na to nestačí jedna stranka A4.

3 1
možnosti
Foto

Křes´tanů byla zpočátku hrstka na blízkém východě-teď jsou po celém světě, Evropani útočili na muslimské území stejně často-např křížové výpravy, kolonialismus.

Všechny ty akce jsou především politické a mocenské-za víru se jen schovávají

0 1
možnosti
JN

Já je tu prostě nechci. Snesu je pouze jako turisty. A když tvrdíte, že muslimové jsou bez odpovědnosti, musíte si nejdřív přečíst fakta, až potom spekulovat o muslimech, které jste v reálu nepoznal ;-) Víte, já poznám lidi co se znaj s muslimy a lidi, kteří jim tak maximálně mohou líbat "pozadí"  http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/443374/Jedna-z-obeti-byl-Muslim-Jsou-muslimove-na-vine-A-jak.html

2 0
možnosti
PK

P67a69v67e45l 90K58u24r72a83l

11. 1. 2015 22:34

Jenomže Yoda ve skutečnosti stavu jeho vesmíru nerozumněl.

Temná a světlá strana nejsou zlo a dobro.

Temná strana síly je entropická "síla" která ničí, a světlá strana je konstruktivní "sila" která tvoří. A pro efektivní fungování vesmíru je třeba aby byly v rovnováze. 

K tomu aby bylo místo pro tvoření nového je staré třeba zničit.

Čím déle a intenzivněji působí jedna strana - tím déle a intenzivněji musí působit strana druhá aby vesmír byl v rovnováze.

"Bez toho by Impéria a říše existovali staletí, bez změn, jen ve sterilní a konstantní podobě stagnace." (je to mimochodem parafráze ze Star Wars: Crucible) což je mimochodem poslední autorizovaný román pod starou kontinuitou.

Ve skutečnosti - dobro a zlo jsou pro vesmír (včetně těch hvězdných válek též irelevantní a subjektivní pojmy)

Strach z neznáma je naopak velice důležitá věc - strach je instinkt pro osobní přežití. Bát se toho co neznáte je nezbytné - protože v danou chvíli si nemůžete být jistý jestli vám to ublíží nebo ne. Kdo se nebojí neznámého je genetická aberace - takoví se dřív nebo později vyhubí sami.

V Evropě je jiný problém - a to je stach se známého. Prostě občas když něco co jste neznal a poznáte to tak zjistíte že to váš způsob života, a nebo přímo váš život ohrožuje ještě víc než kolik jste si myslel když to neznáte.

1 1
možnosti
PK

P87a10v46e96l 11K88u34r50a79l

11. 1. 2015 22:44

Luke hung in that last moment, caught between death and life, for an eternity. He was at the end of his life and at its beginning, drowning in agony and filled with bliss, and he began to see that this was the essential nature of the Force. 

The Force was life, and life was growth, and nothing grew that did not change. And change was destruction. That was why the dark side existed. Life bore death, death nourished life, destruction came before rejuvenation. And pain came came before healing. The dark side was as necessary to life as the light side was. Without it, verdant worlds would stagnate, galactic empires would rule forever. Luke saw all that and more, saw that conflict was as necessary to progress as was harmony, that suffering was as essential to wisdom as was joy. Perhaps there was no pure good, no absolute evil. There was only life, only change and growth, suffering and joy … death and rebirth. 

There was only the Force.

0 0
možnosti

Tož přemýšlím, čím vám budu oponovat a pak mi došlo, že jsem na toto téma dnes už napsal blog, tak nejlepší bude asi odkaz:

 http://karelsindelar.blog.idnes.cz/c/443381/Islamsky-terorismus-versus-umirneny-islam.html

0 0
možnosti
SB

Pan autor nám zde opět předvedl snůšku hezky vypadajících frází, které však můžeme slýchávat odevšad: Není problém islám, problém jsou islámští radikálové.

Prázdné fráze a nic jiného. Stačí se projít po některých západoevropských vlkoměstech a vidíme pravý stav věcí. Teroristické činy jsou skutečně páchány pouze hrstkou radikálů, ale neslučitelnost jejich životních hodnot s našimi je očidvidná. Ale to už se nehodí to té čítankově sentimentální fráze, kterou nám pan autor tady píše.

Prostě rostoucí počet muslimů přivodí kolaps této společnosti. I kdyby už nikdy nebyl spáchán žádný teroristický čin, tak tyhle dvě kultury spolu v míru soužít nemohou. Nezní to tak ušlechtiole jako to, co nám tady pan Procházka píše, ale mně nejde o lacinou sentimentalitu a krasořečnění, nýbrž o nazvání věcí pravým jménem.

Lacině sentimentální pan Procházka tady píše názory, s kterými já nesouhlasím.

6 1
možnosti
MP

V kolika těch evropských městech jste byl?

2 0
možnosti
Foto

Asi jsem z pohledu autora "jednodušší", ale pro začátek bych mu doporučil poněkud prostudovat dějiny. Tyto 2 kultury (potažmo náboženství) prostě nejsou kompatibilní. Ano - muslimové v různém množství jsou v Evropě odjakživa, ale vždy v tzv. podkritickém množství. Podporou imigrace byl tento limit bohužel překročený a nyní každé řešení bude bolet. Za sebe budu raději, když bude bolet muslima než křesťana.

5 1
možnosti
MP

Teorie podkritického množství, zajímavé... přestože nejsou kompatibilní, tak tady stále jsme a nevěřím, že by se chování muslimů podobalo radioaktivnímu prvku. To, že z arabského světa utíkají do Evropy, je docela zřejmá výpověď o tom, v jakém světě chtějí ti lidé žít.

2 2
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007