Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

poslyšte Mirečku, jsou prý lidé, kteří prý například fetišisticky milují nohy. 

Co vy to máte stále s těmi prstíčky? Taky nějaká libůstka? Vzpomínky na mládí? Kampak jste je asi strkal?

0 0
možnosti
MP

Podíval jsem se do slovníku a first=prst. O familiernosti jste si řekla sama, takže vše v pořádku. Nevěděl jsem, že neumíte německy.?

0 1
možnosti
MP

Má-li být v EU nějaký pořádek, měla si EU pohlídat řecké falšování ekonomických údajů. Ale EU nemůže kontrolovat takové množství států a měst. Německo tam z daní všech lidí platí stamiliardy, které jsou ve skutečnosti do německých bank. Důchodce v Řecku má trojnásobný důchod než u nás. Ani to EU nevadí?[>-]

1 0
možnosti
AF

od 10. února můžu telefonovat po celé EU zadarmo, jako bych byla v Německu. Příchozí i odchozí hovory z Německa a do Německa budou stát stejně (tedy nic), jako bych bylo doma. I Internet budu mít po celé EU zadarmo.

EU díky.

1 2
možnosti
MP

Paní Prstíčková, to není zadarmo. Existuje citát-ani ta polévka není zadarmo. Co máte zadarmo, to musí někdo zaplatit v daních.[>-]

4 1
možnosti
MP

O ESM jednali poslanci ihned po proslovu Ratha poprvé z vazby. Jednání trvalo pouhých 61 minut. Proti ESM byli jen KSČM a VV. Zavedením eura vzniká povinnost okamžitě poslat třetinu bilionu do EU na pomoc zadlužených zemí. Takže- Máme dluh téměř dva biliony a ještě si musíme půjčit další třetinu bilionu!!! opakuji PŮJČIT si DALŠÍ peníze, čili zvětšovat dluh!!! Jak s tímto může někdo souhlasit?

2 2
možnosti
AF

a co myslíte Mirečku, budou to muset poslat SEPA bankovním převodem, nebo stačí poštovní poukázka? Nebo tam pošlou kurýra? To vite, třetina bilionů, ta něco váží!

1 2
možnosti
LK

Jestliže vezmu Váš článek jako východisko diskuse, tak se mi jeví jako nejpodstanější otázka vzniku Spojených států evropských. Zde ale musím zabrousit do teorie státu a definice POLITICKÉHO NÁRODA ( ten nemá nic společného s národností lidí). Aby ve státě mohly fungovat demokratické principy, tak je nutné, aby se lidé byli schopni efektivně domluvit a sdíleli alespoň základní hodnoty. Jelikož splnění této základní premisy nevidím, tak nevidím možnost vzniku demokratického federálního státu jako jsou například USA, kde tato podmínka je splněna i když v některých jižních státech unie to již také neplatí a přináší to problémy. 

Zde je také nutné zmínit, že EURO je výsostně politický projekt, který prosazovala především Francie jako nástroj vlivu v tehdejším EHS (omezení rozhodujícího vlivu Německa). Ekonomické dopady pro Francii jsou dnes již zřejmé a asi nejviditelnějším ukazatelem je obrovská nerovnováha platební bilance státu.

Je možné, že Euro je vhodné pro získání investorů, ale dle mého názoru je daleko důležitější právní stabilita systému vymahatelnost práva (obecná spravedlnost).

Jak se má dívat kterýkoliv majitel malé nebo střední firmy na to, že nový investor dostane poníze za vytvoření nového pracovního místa a ještě je mu odpuštěna daň z příjmu po dobu až 10 let?

0 0
možnosti
KN

Vznik USA jako federace provázela krutá občanská válka.

A to již byla jednotná měna, centrální vláda  a  samozřejmě jeden jazyk.

0 0
možnosti
MP

Naštěstí je to dost rozumných politiků, kteří přehlasují, aby bylo referendum- chcete platit eurem? Do té doby dozrají další lidé, kteří pochopí tento odvod. Proč už několik let ČSSD vůbec nemluví o schválení referenda? Vsadte se, až se o něm bude jednat, budou proti referendu. Proč asi???[>-]

1 2
možnosti
MP

Já jsem proti referendům obecně. Politik by měl být profesionál, který chce nějak změnit svět podle svého, měl by tedy vědět, co dělat a jak. Buď jsou jeho vize přijaty a je zvolen, nebo jsou odmítnuty a zvolen není. Ptát se občanů v referendu, zda si přejí euro a pak prosazovat výsledek opačný od vlastního přesvědčení akorát znamená, že takový člověk nemá v politice co dělat. Takoví lidé jsou tvární třetím vlivům, například těm, kterým říkáme kmotři.

0 1
možnosti
LC

Nevím, jak bloger došel k tvrzení, že Polsko v roce 2016 přijme euro. Trochu jsem zagůglil (přiznávám, že jen trochu, zase až tak moc mě ta záležitost nebere) a vypadávají na mě jen hesla typu.... O přijetí eura v Polsku se rozhodne po  volbách  v roce 2015 ... ani po volbách v roce 2015 se nepředpokládá vytvoření potřebné dvoutřetinové většiny v sejmu pro změnu ústavy a tím i možnosti přijetí eura .... za nejbližší možný termín pro přijetí eura v Polsku je považován rok 2019  ... Tusk: přijetí eura je reálné asi až v další dekádě ... 2/3 poláků odmítají euro.

Tak jak to je?

0 0
možnosti
MP

V roce 2012 se Polsko hlasitě přihlásilo k přijetí eura v nejkratším možném termínu a komentáře analytiků tento termín dali na 2016, od čehož je moje fixace v paměti, zřejmě k ní nedojde. Ale i toto prohlášení udělalo z Polska atraktivnější zemi. Sdělení, které nyní platí je, že Polsko chce být co nejdříve plnohodnotným členem eurozóny a Česko nemá tušení, zda chce v eurozóně být. Otázka zůstává stejná, do které z těch dvou zemí umístit investici? I odpověď je stejná.

0 1
možnosti
MP

Vývoj multikulturalismu směřuje k válce, jde jen o čas. Někteří politici už začínají varovat. V některých státech už se uplatnují jejich zákazy. EU nám přikazuje vykácení velmi užitečného akátu- vyhynou včely, nejdůležitější zvířátko v přírodě. Dále bychom měli zrušit jablka, brambory , obilniny a mnoho jiných rostlin, které tu původně nerostly. Samozřejmě se najdou takoví, kteří souhlasí i s tímto. Komu není pomoci... Zavedením eura jsme povinni do týdne poslat do EU třetinu bilionu na záchranu zadlužených zemí. Opravdu ti to přejete? Nic ve zlém, ale jen duševně nemocný s tímto může souhlasit. To paní Prstíčková a jiní Hujeři nejsou schopni pochopit.[>-]

3 3
možnosti
AF

skutečně zajímavá studie, kam až může vést fanatismus a nenávist.

Abyste nakonec nešel vystřílet nějaký tábor dětí, který pořádá nebo spolufinancuje EU. Precedence už by tu byly. Myslím, že norský Breivik smýšlel podobně.

2 2
možnosti
KN

"Pokud k nám mají chodit investice, které přinesou dlouhodobé a stabilní zaměstnání pro vzdělané lidi a obohatí tuto zemi o technologie 21. a třeba i 22. století, je nezbytné, aby se česká vláda hlasitě přihlásila k přijetí eura a neprodleně stanovila termín, kdy tak učiní."

Do států mimo eurozóny  snad  nechodí investice ? Co je to za blud ?

Švýcarsko, Norsko, Dánsko  nemluvě o mimoevropských státech.

2 1
možnosti
JN

X minimální mzda v Řecku 19 600 Kč, v ČR 8500 Kč

Finanční náročnost na živobytí srovnatelná, mezi oběma zeměmi.

1 0
možnosti
SB

Proto to také v Řecku vypadá tak, jak to vypadá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007