Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

8. 8. 2012 12:10
... sociální inženýrství zatím vždycky vedlo ke katastrofě..

... snaha udělat stejné evropany ze švéda a siciliána je odsouzená k zániku - i v rámci Itálie začíná být napětí mezi výkonným severem a pohodářským jihem citelné, a mohutné finanční transfery už začínají těm pilným vadit... v Jugoslávii Titův pokus slepit nespojitelné vzájemným vyvražďováním jen chvíli poté, co povolily okovy, jak dlouho myslíte, že se podaří udržet v jedné rodině řeky a němce?

... jinak pozoruji, že váš styl se nezměnil, stále podsouváte svoje smyšlenky těm, se kterými nesouhlasíte - Klaus nikdy nebral ČNB jako spásu, ale jako nutné zlo - spíš jako závaží ekonomiky, které ji sice brzdí, ale do jisté míry stabilizuje - navíc její finanční politiku nemohl nijak ovlivňovat z jakékoli pozice, banka je nezávislá na vládě...

Rv

0 0
možnosti
J

James_Raynor

7. 8. 2012 22:57
Díky za článek.

Zajímavé čtení.R^

1 0
možnosti
PK

repanak

7. 8. 2012 21:00
Kdyby např. Italové měli liru,

tak už by vícekrát devalvovali, "znesnadnili" Němcům dovoz atd. Rozdíly v produktivitě dané i mentalitou jsou značné a neodstranitelné. Italie v rámci jednoho státu dokáže rozpočtově udržet Sicilii, Kalabrii. Dost těžko si to umím představit v rámci federální Evropy - Němci vrčí i nad neustálým doplácením DDR. Fandím evropské integraci, vždy se snažím posuzovat co je menší a větší zlo, ale když nemohu řešit problémy i "ohněm a mečem" je to často neřešitelné.

1 0
možnosti
MP

Martin Procházka

7. 8. 2012 22:01
Re: Kdyby např. Italové měli liru,

Kdyby měli liru, tak v roce 2008 zbankrotují prakticky ze dne na den nebo se utkají s hyperinflací, což by vyšlo přibližně nastejno.

0 0
možnosti
A

aristokrat.ducha

7. 8. 2012 20:33
za rakouska uherska

jsme měli starýho procházku

ted máme mladýho procházku:-P

0 0
možnosti
BM

broukmravenec

7. 8. 2012 22:44
Re: za rakouska uherska

zlatej starej

0 0
možnosti