Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

honzin.cz

18. 9. 2010 11:46
nazdar Špacíre

fakt nemám rád, když si někdo dělá reklamu na svoje články v diskusi pod mým blogem, tak abych ti dopřál stejnho hřejivého pocitu, jako jsi připravi ty mně, tak milý čtenáři, prosím, zkopírujte:

http://janmatuska.blog.idnes.cz/c/155747/Romove-vyhosteni-z-Francie-najdou-domov-v-Bruselu-a-Lucembursku.html

to se fuckt nedělá;-ORv!!;-€

0 0
možnosti
DR

Reg

17. 9. 2010 17:07
Souhlas

Souhlasím. Při dané míře integrace už není cesty zpět. Sarkozy bere "čištění" jako úsporné opatření v době krize veřejných financí. Odsune cikány na Balkán, takže ke krizi dojde tam. A co nastane? Státy EU včetně Francie budou pumpovat spoustu peněz na Balkán, tak jako do Řecka. Jiný příklad je loňský Sarkozyho nápad chránit domácí ekonomiku. Další nehorázný nápad v době společného evropského trhu. EU není dokonalá, potřebuje demokratizaci, ale v první řadě si musí uvědomit, že ke kolektivní svobodě patří i ta kolektivní zodpovědnost.

0 0
možnosti
V

viveka77

17. 9. 2010 9:11
Domovské právo

Už za první republiky existovalo tzv. domovské právo. Občan, který dělal někde binec, byl vykázán z území obce. Jediný, kdo ho nesměl vykázat a musel přijmout, byla jeho domovská obec, tj tam, kde se narodil. To by asi bylo dobré pravidlo i dnes.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 9. 2010 10:59
Re: Domovské právo

Až na to, že to omezuje svobodu pohybu a dotyčnému znemožňuje začít nový život, dělá to z něj štvance, kterého nebudou chtít ani doma, ani jinde. Chceme-li svobodu pohybu, a to chceme, musíme být schopni řešit problémy každého jedince účinně tam, kde se rozhodne žít. Musí k němu být přistupováno stejně, jako kdyby stejné problémy způsoboval domácí občan.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 9. 2010 8:52
to je bohužel fakt

Neboli, EU by si mohla konečně položit otázku, co dál, jaký je vlastně její smysl a plánovaná budoucnost. Jestli si představuje, že dál bude v Bruselu jakási armáda superúředníků, která smí vydávat nařízení která jsou platná pro všechny státy EU ale nemá žádnou zodpovědnost, zatímco dole si jedou na písečku jednotlivé státy za sebe a na sebe, s vlastními problémy ,rozpočty, dluhy, rozdílnou sociální a důchodovou politikou,. A nebo jestli EU hodlá vytvořit jakési Spojené státy Evropské s jednotnou státní příslušností, pasy, stejnými u právy povinnostmi občanů, stejnými důchody, sociálními dávkami, jedním rozpočtem, společnou kontrolou státních dluhů.....

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

17. 9. 2010 10:56
Re: to je bohužel fakt

EU by rozhodně měla směřovat k centrální volené vládě, vzešlé z výsledků voleb do EP, která by nahradila Komisy a odpadl by národní klíč. V Radě, která hájí národní státy, respektive hlídá, aby určitá národní specifika nebyla přehlížena, by nesměli sedět zástupci vlád, ale volení senátoři, pro každou zemi stejný počet a rozhodně více než jeden, protože země je také diferencovaná, jednotný národní zájem neexistuje. (Většina rozporů v zájmech je dána hodnotovým systémem občanů, tedy sporem levice-pravice) Takováto reforma je zásadní podmínkou pro společnou zahraniční a bezpečnostní politiku, na mezivládním principu nebude fungovat nikdy. Sociální systémy je potřeba sbližovat především charakterově, nikoliv nominálně, protože stále existují enormní rozdíly v cenových hladinách. Měly by být nastaveny tak, aby zajištění v poměru k životním nákladům bylo přibližně stejné a nedocházelo k migracím za lepšími sociálními systémy. Jedná se o běh na hodně dlouhou trať, ale jiná cesta není.

0 0
možnosti
G

Gašpo

17. 9. 2010 7:54
Nerád to slovo používam

ale je to naivný BLÁBOL.:-/

Zločin je vždy krok pred políciou a dokáže všetky slobody využiť v svoj prospech na 100%. Neviem aký bordel by ste si predstavoval aby tento náskok stratil.

Pojatie EU aké je nám vnucované z Bruselu dostáva každodenne facky vlastnými rukami do vlastného ksichtu. Európa nie je Amerika. A dokonca aj v tej Amerike fungovali dlho samostatné štáty a trochu svojej suverenity majú doteraz. Oproti Európe to bola vždy zmes všetkéhomožného, tam neexistovali žiadne svojbytné kultúry a jazykové bariéry.

Z európy nám vzniká paskvil, čím menej budú štáty suverénne, tým to bude horšie a už sa snáď nedá ani hovoriť o nejakom dobrom úmysle.:-(

0 0
možnosti
R

rebereb

17. 9. 2010 0:14
Milý Martine, kterému nevadí, že volil stranu,

je programově jinde. Nikde v Tvém článku jsem se nedozvěděl, kde takové státy jako Francie, Německo, či Velká Británie vezmou peníze na výstavbu věznic určených pro potrestané osoby, které přišly z České republiky, Rumunska, Bulharska, či Ukrajiny?

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007