Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OVNN

o vaše názory nestojíme

18. 5. 2011 19:05
S tím důchodem je to zajímavé

V Kanadě jsou daně nízké, ale zase za ně nemůžeme čekat žádný zázračný důchod. A tak s tou almužnou lidi nepočítají a snaží se zajistit se na stáří jinak, většinou z vlastních zdrojů nebo penzí od zaměstnavatele. Důchodový věk je tu tudíž zcela bezpředmětná otázka, lidi přestanou pracovat nebo pracují o něco míň, když si to můžou dovolit, ať je to ve 40, v 55 nebo v 65. Rozhodně nikdo nebere důchod jako něco, k čemu by byl "entitled" neboli "měl na to nárok".

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

18. 5. 2011 17:44
proč futurum a proč možná?

Platit důchod v současné výši si nemůžeme dovolit už dnes. Stát na výběru důchodu po léta profitoval protože vybíral víc než vyplácel. Jenomže to se díky navyšování, na které nejsou zdroje, změnilo.

0 0
možnosti
OU

18. 5. 2011 17:26
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
G

Gift

18. 5. 2011 16:34
Zas rozumbrada

Mladíku, a co je to zásluha? Kdo to určí? A z čeho se to určí? Podle příjmu? To asi ne. Příklad: Kdyby z naší země odešli všichni špičkoví sportovci, nic by se nestalo a to i přes to, že jsou to většinou multimilionáři. Ale kdyby odešla tak 1/3 doktorů nebo zdravotních sester, byl by to obrovský problém. Totéž by se dalo říct třeba o reklamních kreativcích a učitelech. Zásluha se totiž automaticky nerovná vyšší příjem. A Bismarka nechte na pokoji, píše se rok 2011. Nebo snad chcete, aby se tyto doby vrátily? To byste musel platit školené, čemuž se většina studentů brání zuby nehty, za dluhy by se chodilo sedět atd. To by jste jistě nechtěl.

0 0
možnosti
EK

fitzie

18. 5. 2011 13:21
hlavně že si důchod mohou dovolit

ti, kterým ho platím. :-/

0 0
možnosti
H

Host8

18. 5. 2011 12:05
Jedině průběžný systém

Vám garantuje alespoň nějaké prostředky. Fondy negarantují nic, stát za ně nepřebírá zodpovědnost - prostředky pohltí inflace, sociální výkyvy, tunelování -  a to si buďte jist, že už dnes tady řada lidí ví, jak je vytunelovat a jaké ty správné!! paragrafy dát do zákonů. Toho všeho je průběžný systém ušetřen. Tunelovali ho zatím jen politici převáděním prostředků na něco jiného místo vytvoření rezervy pro dobu recese.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 5. 2011 12:22
Re: Jedině průběžný systém

Pokud vaše děti budou mít vůbec to štěstí že na ně zbude práce... viz McDonnalds a nahrazení pomalých lidí ryhlejšími automaty.

Průběžný systém klidně, ale podmínit vyplácením důchodu tím že vaše dítě skutečně odvede dostatek peněz na váš důchod. Pokud ho neodvede tak by ste neměl dostat niíc bez ohledu na počet dětí.

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

18. 5. 2011 11:18
nj ...

to se to mluví, když je člověk mladý, zdravý a myslí si, že bude i bohatý ... ale jaký význam má držet starého, nemocného člověka v pracovním procesu, když ti mladí se doma válejí u PC?

A pokud se mladý člověk nenaučí vstávat a chodit do práce ve 20 letech, ve 30 ho to už nikdo nenaučí Rv

A co se týká šetření na důchod:

http://josefkomarek.blog.idnes.cz/c/171002/Lze-vubec-setrit-na-duchody.html

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 5. 2011 11:29
Re: nj ...

Jenomže ono jaksi není produktivní práce ani pro ty staré ani pro ty dvacetileté... proto státy pořád prodlužují školní docházku. nikdo neví co by ti lidi mohli dělat.

Lidí se prostě narodilo moc a porodnost nereflektovala poptácku po pracovní síle.

0 0
možnosti
PN

burden

18. 5. 2011 11:11
jeden zásadní problém

Proč by nemohl někdo jít do důchodu ve třiceti, když na to má? Jestliže je někdo tak schopný, že dokáže vydělat peníze tak jej stát nemůže pustit do důchodu, PROTOŽE BY PŘESTAL PLATIT DANĚ! Stát programově nastavuje podmínky tak, aby zlikvidovali dříve početnou skupinu rentérů. Nekryté peníze inflací ztrácejí hodnotu a úroky z vkladů tuto ztrátu rozhodně nepokryjí. Před pouhými dvaceti lety milion korun byla spousta peněz, předpokládalo se, že je to zajištění do konce života. Dát do banky na (tehdy) destiprocentní úrok znamenalo výnos 8 tisíc měsíčně když plat byl čistého tak dva tisíce. Dnes je milion tak na trochu lepší auto, rozhodně to není důvod opouštět práci. Inflace je výhodná pro ty zadlužené, kteří investují například do podnikání a tvoří pracovní místa. A při tom musí dřít jako koně aby měly na splátky úvěrů A JEŠTĚ K TOMU NA DANĚ. Rentiéři v dnešním světě nemohou existovat, snad pouze s výjimkou několika největšín miliardářů.

0 0
možnosti
DC

Morningstar

18. 5. 2011 10:16
v podstatě souhlasím

ale to by nám stát musel dát prostor říct: Děkuji ti, milý státe, já se o sebe postarám sama a za to ti nebudu platit tu část sociálního pojištění o které vím, že ji nikdy nespotřebuji. Jenže.....to by část úředníků ztratila část své moci a to by byl průšvih!

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

18. 5. 2011 9:05
Milý autore

v něčem pravdu máš, v něčem ne. Dám ti jednu radu zdarma. Moc se nevyplácí citovat laciné (obsahem, nikoliv cenou) učebnice ekonomie, to pak člověk se může dostat do pozice blbce. Bez ekonomické teorie to nejde, ale chce se to vrátit hodně nazpátek,ke klasikům, ale praxe a životní zkušenosti jsou taky důležité.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007